Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΤΕΡΑ ΨΥΧΗΣ

Ο πυρήνας της αθωότητας, η φωτεινή μας οντότητα, η υπερσυνείδητή μας ύπαρξη, το αληθινό είναι που τόσοι αρχαίοι Έλληνες με τη δική τους χαρισματική ομορφιά ομολόγησαν και εξέφρασαν, είναι εκεί, κρυμμένο μέσα μας και τυλιγμένο με πολλές ψεύτικες φορεσιές, επίκτητες από τους γονείς, τους δασκάλους, την κοινωνία.

Σ’ αυτό το αρχαίο μαντείο των Δελφών ακόμη και σήμερα δονούνται οι μαγικές χορδές του Απόλλωνα, τα τραγούδια των ιερειών και οι ψίθυροι της αλήθειας.

Εκεί θα ξετυλιχτούν όλα τα ψεύτικα ενδύματα που επί χιλιετίες σκέπασαν την αθωότητα και την πύρινη φωνή της αλήθειας, τη δική μας που φοβόταν να ανοίξει στο μεγαλύτερο.

Όταν χάσεις τη σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό σου έχεις ξεχάσει που πας, ποιος είσαι και νομίζεις ότι τα χαρίσματα είναι έξω από εσένα. Έτσι ζηλεύεις, θυμώνεις, πονάς, και ανταγωνίζεσαι. 



Ο δάσκαλός μου είχε πει ότι μέχρι να ανοίξει το τσάρκα της καρδιάς, ο άνθρωπος είναι ζώον. Άνθρωπος γίνεται όταν μπει στην καρδιά του, απ’ όπου έχει πρόσβαση στο παρελθόν, στο τώρα και στο μέλλον. Και όταν ενωθεί η καρδιά με το κέντρο μας, την πηγή (το χάρα) τότε έρχεται η φώτιση.

Πολλοί ενορατικοί, διαισθητικοί άνθρωποι έχουν καταπολεμηθεί στην κοινωνία αυτή και σε προηγούμενες κοινωνίες, ή τιμωρηθεί, ή γελοιοποιηθεί, καθώς είναι επικίνδυνη για κάποιους η αλήθεια.

Όλα αυτά είναι μέσα μας, όπως και ο φόβος της ολοκλήρωσης, ο φόβος να ανοίξουμε στο άγνωστο. Οι θρησκείες μας δεν μας επιτρέπουν να διεκδικήσουμε την ανάγκη μας για έρευνα και πολλοί άλλοι φόβοι διεκδικούν το κέντρο της αθωότητας και την φωνή της αλήθειας.

Όταν γεννηθήκαμε ήμασταν ένα άγραφο χαρτί που χιλιάδες εντυπώσεις έπεσαν επάνω του, οδηγώντας μας στον μικρό εαυτό. Έτσι δημιουργήσαμε την προσωπικότητα την οποία υπηρετούμε πιστά και το ΕΓΩ μας έγινε ο αφέντης. Τώρα ο αφέντης πρέπει να κάνει στην άκρη και η καρδιά να γυρίσει στην αρχική της ομορφιά.


Νιραβα Αρζανζυλ 


Anna Eleni Theofrastos Chatzikoumi 

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα