Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Μούμιες 2.300 ετών ανακαλύφθηκαν στην Αίγυπτο



«Στο πλαίσιο μιας ανασκαφής ανακαλύφθηκαν οκτώ σαρκοφάγοι από ασβεστόλιθο οι οποίες ήταν καλυμμένες με ένα είδος  χρωματιστού χαρτονιού σε σχήμα ανθρώπου»
– μετάφραση, επιμέλεια Νίκος Σταϊκούλης

Οκτώ μούμιες της φαραωνικής εποχής ανακαλύφθηκαν από αρχαιολόγους καθώς η αρχαία Αίγυπτος εξακολουθεί να αποκαλύπτει τους κρυμμένους θησαυρούς της. Συγκεκριμένα βρέθηκαν στην ίδια πυραμίδα όπως ο βασιλιάς Αμενεμχέτ  Β΄ που βρίσκεται στο Νταχσούρ, κοντά στις Μεγάλες Πυραμίδες της Γκίζας, νότια του Καΐρου.
Το συγκρότημα του Νταχσούρ, περίπου 30 χλμ. Νότια του Καΐρου, αποτελεί ένα μείζον πεδίο βασιλικών ταφών, στο οποίο μάλιστα βρίσκεται η γνωστή «Κυρτή Πυραμίδα» του βασιλιά Σνεφρού.

Στο πλαίσιο μιας ανασκαφής ανακαλύφθηκαν οκτώ σαρκοφάγοι από ασβεστόλιθο οι οποίες ήταν καλυμμένες με ένα είδος  χρωματιστού χαρτονιού σε σχήμα ανθρώπου. Ειδικός από το Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου αποκάλυψε μάλιστα πως τρεις από τις μούμιες βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και ότι  χρονολογούνται στην «ύστερη εποχή» της Αρχαίας Αιγύπτου.
6742502-0-image-a-9_1543404990809
Η αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή ανέσκαπτε την νοτιοανατολική γωνία της πυραμίδας του Αμενεμχέτ  Β’ όταν αποκάλυψε τα λείψανα. Ο δρ Mustapha Waziri, Γενικός Γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων και επικεφαλής της αποστολής, δήλωσε ότι οι εργασίες ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο και ότι τα φέρετρα αποστέλλονται τώρα για αποκατάσταση.
Το υπουργείο δήλωσε ότι σχεδίαζε να τοποθετήσει τις μούμιες και τις ασβεστολιθικές σαρκοφάγους σε μουσεία που πρόκειται να κατασκευαστούν στα κέντρα θέρετρων της Χουργκάντα και του Σαρμ ελ-Σέιχ.
Πηγές: DailyMail Punch
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα