Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Tι συμβολίζει η Aνάσταση


Με την ανάσταση ποιο ακριβώς είναι το μήνυμα που περνά; ότι υπάρχει συνέχεια στην ζωή με ένα άλλο παρόμοιο αλλά αθάνατο σώμα; Αυτή λοιπόν είναι η μεγάλη αλήθεια; το αθάνατο σώμα;
μαζί και το καλό που υπερτερεί στο αντίθετο του;


Ολα τα σώματα ανήκουν στο άλογο δοχείο της Υλης το οποίο είναι η αίσθηση, τα Τέσσερα ανόμοια στοιχεία: φωτιά, αέρας, γη, νερό, όπου το κάθε στοιχείο έχει διαφορετικές ιδιότητες, και από τα οποία γεννιούνται στην μήτρα όλα τα σχήματα και όλες οι μορφές των σωμάτων, που μπορούν να πάρουν οι αριθμοί τα γένη, και τα είδη, και να γίνουν η νοερή ζωή, και μέσα από μία σύνθεση των τεσσάρων αυτών στοιχείων που γεννούν  θνητά ή αθάνατα σώματα..και τίποτα παραπάνω...

Και η ψυχή που είναι η ενέργεια της κίνησης (κίνηση είναι η ζωή-καθαρό άϋλο πυρ) και φέρει το Νου (πνεύμα), ενώνεται μαζί τους στην μήτρα, συγκροτεί τα σώματα, και φέρει την ταυτότητα και τους αριθμούς του γένους και του είδους του σώματος που γεννιέται, αλλά δεν ανήκει η ψυχή σε κανέναν αριθμό και σε καμιά ταυτότητα του γένους ή του είδους που γεννιέται, και η οποία ψυχή είναι αυτή που κινεί τα σώματα που γεννιούνται και τα συγκροτεί δίνοντας τα την διανοητική κίνηση-λογική, και την νοερή ζωή χωρίς να συμμετέχει η ψυχή σε κανένα σώμα, απλά δίνει την νοερή ζωή σε κάτι άλλο που μπορεί να γίνει η ζωή, και αυτό που γεννιέται αποκτά την δική του διανοητική κίνηση και την δική του νοερή ζωή.

Aλήθεια τώρα, πιστεύετε στην βασιλεία του Θεού; αν ναι τότε θα πρέπει να αναλογιστείτε σε τι ακριβώς πιστεύετε, διότι όλοι γνωρίζουμε ότι ο Θεός και ό,τι είναι θεϊκό είναι Αμετάβλητο, όπως η αμετάβλητη ανιδιοτελή αγάπη του Θεού, η οποία δεν μεταβάλλεται ποτέ, και πως ό,τι είναι Αμετάβλητο παραμένει πάντα το ίδιο, και δεν μεταβάλλεται ποτέ.




Οσον αφορά την υποτιθέμενη βασιλεία του θεού η οποία είναι μεταβλητή και σε τάξεις χωρισμένη τι είναι; μεταβλητή, και φυσικά ό,τι μεταβάλλεται δεν είναι και αληθινό, και πως ό,τι μεταβάλλεται σε κάτι άλλο που γεννιέται δεν είναι και αληθινό, όπως γεννιούνται όλα τα αισθητά μεταβαλλόμενα σώματα που παίρνουν τη νοερή ζωή από τις ψυχές μαζί και την διανοητική κίνηση των σωμάτων, δηλαδή την λογική που δίνεται στα αισθητά σώματα και επεξεργάζεται με τα αισθητήρια όργανα του σώματος τον χώρο που κινούνται τα σώματα, μαζί και την αλληλεπίδραση της πληροφορίας μέσω των άλλων γεννημένων όντων, και αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον νοητό κόσμο της ανθρώπινης ψυχής, (Νους και ψυχή), ο οποίος Νους είναι Ουσιωδώς όμοιος με την Αλήθεια της ζωής, τον Αδιαίρετο Πανάγαθο Νου και τον Φωτεινό του Λόγο, που είναι η Ζωή, με τις Δυνάμεις οι οποίες φέρουν τν όμοια αυτή Πανάγαθη Ουσία.

Μεγάλο παραμύθι λοιπόν η βασιλεία του θεού, η οποία που απευθύνεται αποκλειστικά στους δεσμώτες του σπηλαίου, για να τους κρατούν στην Λήθη και την Αγνοια της Αλήθειας, διότι τι είναι ο Θεός; Αμετάβλητος...τι είναι ο Βασιλιάς; Μεταβλητός..


Τότε για ποια Βασιλεία του θεού μιλάνε όλοι; μα για τον δημιουργό του κτιστού κόσμου, ( δεύτερο Νου δημιουργό-Γιαχβέ-Κρόνος) που εγκλώβισε τις ανθρώπινες ψυχές στην Λήθη των σωμάτων αφού πρώτα διέλυσε τον σύνδεσμο της Αρμονίας που συνέδεε συνειδητά το Νου της ανθρώπινης ψυχής με τα ανθρώπινα σώματα-είδωλα, και τα οδηγούσε συνειδητά σύμφωνα με το Πρότυπο του Πανάγαθου κόσμου δημιουργώντας ως η εικόνα της ζωής, και όχι να δημιουργούν τα είδωλα που εξουσιάζουν την ψυχή κρατώντας την δέσμια του σώματος μέσ από την Λήθη της Αγνοιας για την Αληθινή της Ουσία και υπόσταση.

Πατέρας λοιπόν αλλά και μητέρα και αδερφός και αδερφή υπάρχει μόνον σε ότι γεννιέται..
Και ότι είναι Θεϊκό είναι και Αμετάβλητο και από την ίδια ουσία, άρα είναι όμοιο άρα είναι Ομοούσιο, και δεν γεννιέται...άρα δεν υπάρχει ούτε πατέρας ούτε αδερφός...διότι όλα είναι ΟΜΟΙΑ. 
(είναι αυτό που λέμε ότι πρέπει να γίνουμε ξανά Καθ'Ομοίωσινμε το Θεό).


Η εικόνα του Ανθρώπου δεύτερου θεού βρίσκεται στον λόγο της νοητής ουσίας της ψυχής.....όλα τα επόμενα είναι είδωλα και απλά δεν ζουν διότι τα οδηγούν οι αισθήσεις.

αίσθηση, δι(α)ίσθηση, λογισμός, δια-λογισμός, δια-νόηση, νόηση του λόγου της νοητής ουσίας της ψυχής.


Και μόλις ξαναγίνουμε ο λόγος της ψυχής θα είμαστε εικόνα του Ανθρώπου δεύτερου θεού.

Ο Αληθινός διαλογισμός σκέφτεται ΣΥΝΕΧΩΣ και ποτέ δεν μένει στην σιωπή. Δια του Λογισμού μέσω της φιλοσοφίας, ώστε να φτάσουμε αμέσως μετά μ΄σω της διανόησης στην νόηση του λόγου, δηλαδή στην σοφία του νοητού λόγου της ψυχής. (Νους και ψυχή) και να βρεθούμε έξω έξω από τις αισθήσεις.


morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα