Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η…ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!!!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη αίσθηση αλλά και πολλά ερωτήματα προκαλεί το νέο σχέδιο της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης, να ζώσει κυριολεκτικά το τεράστιο αστικό συγκρότημα της Πόλης με 17 εκατομμύρια κατοίκους, με ένα απέραντο δίκτυο παρακολούθησης που θα στοχεύει στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας και όχι μόνο, σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, χωρίς να διευκρινίζονται απόλυτα ποιες είναι αυτές οι καταστάσεις. Άραγε περιμένουν κάτι ;;;
Όπως αναφέρεται, ένα τεράστιο δίκτυο, «Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS)», από 7  χιλιάδες κάμερες αναλαμβάνει υπηρεσία σε ειδικά επιλεγμένα επίκαιρα σημεία της Πόλης και θα συνδέεται με το Κεντρικό Στρατηγείο Παρακολούθησης επί εικοσιτετράωρου βάσεως.
Στο Κέντρο θα βρίσκονται σε υπηρεσία επί εικοσιτετράωρου βάσεως ικανός αριθμός «ειδικευμένων» αντρών των Δυνάμεων Ασφαλείας, για να καταγράφουν κάθε ύποπτη κίνηση.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε 695 σημεία όπου θα τοποθετηθούν κάμερες, καθώς τα σημεία αυτά έχουν «βεβαρυμμένο» παρελθόν χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες ποια είναι τα σημεία αυτά.

Όλη αυτή η κίνηση έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά και το κυριότερο, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά κάποια τουρκικά ΜΜΕ, είναι ποιες είναι οι άμεσες απειλές για την Κωνσταντινούπολη και τελικά από ποιους απειλείται η Πόλη για να λαμβάνονται τέτοια ασύλληπτα για άλλες εποχές μέτρα ασφαλείας.
Υπόνοιες γίνονται για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, αναστάτωσης από τρομοκρατικές επιθέσεις, να μην ξεχνάμε πως η Πόλη έχει ένα πληθυσμό από 3,5-4 εκατομμύρια Κούρδους που διάκεινται εχθρικά προς το καθεστώς, ακόμα και από εξωτερικές επιθέσεις, (εδώ δημιουργούνται άλλα σημαντικά ερωτήματα τι εννοούν), όπως επίσης και μεγάλες φυσικές καταστροφές, όπως ένας τρομερός σεισμό και το χάος που θα προκαλέσει. Βέβαια με όλα αυτά το άλλο ερώτημα είναι αν θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτό το σύστημα ασφαλείας.
Πάντως…σημεία Καιρών.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα