Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Ερντογάν: Να είστε όλοι έτοιμοι για επιστράτευση

Να είναι σε ετοιμότητα για επιστράτευση, κάλεσε το Σάββατο ο Ερντογάν τους Τούρκους, καθώς ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Ελλάδα.

Ερντογάν: Να είστε όλοι έτοιμοι για επιστράτευση, θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι. Image: Supplied
ΣΤΑ ΟΠΛΑ καλεί ο Ερντογάν τον τουρκικό λαό!
Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας σε ομιλία του στην πόλη Καχραμανμαράς στη νότια Τουρκία τόνισε ότι δεν υπάρχει μεν άμεση ανάγκη, αλλά διευκρίνισε πως «αν κληθεί ο λαός, θα πρέπει να σπεύσει».
Ο Ερντογάν, που δεν έχει κρύψει τα σχέδιά του για δημιουργία και δεύτερου πολεμικού μετώπου στο Αιγαίο, δήλωσε:
«Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση, αν και δεν υπάρχει τώρα άμεση ανάγκη. Είμαστε στις παραμονές μιας νέας αντίστασης. Θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι. Μετά τις συσκέψεις που κάναμε με τη στρατιωτική ηγεσία και αν κληθεί ο λαός μας με φύλλα πορείας, ο λαός θα σπεύσει, με πρώτον εμένα».
Όπως ήταν φυσικό οι δηλώσεις προκάλεσαν αναστάτωση στους Τούρκους που έσπευσαν να μπουν στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Άμυνας αλλά και σε πολλές ηλεκτρονικές υπηρεσίες της κυβέρνησης.

Ο ίδιος, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ανέφερε πως η σημερινή έκταση της Τουρκίας φτάνει τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ όπως είπε «καταντήσαμε εδώ από τα 18 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα που είχαμε κάποτε».

Αμέσως μετά τις δηλώσεις αυτές, δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι άρχισαν μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο διαδίκτυο να ψάχνουν τα φύλλα πορείας τους και για το πού θα πάνε σε περίπτωση επιστράτευσης, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το σύστημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και όλες οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού κράτους.
Η Τουρκία συνεχίζει για 35η ημέρα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφρίν της Συρίας και ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε πως «σκοτώθηκαν 1.873 τρομοκράτες».

Με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα

Η τελευταία δήλωση του Ερντογάν αποκλείει κατά ένα μεγάλο μέρος την πιθανότητα η επιστράτευση να σχετίζεται με την Συρία, ή μόνο με την Συρία. Ο Ερντογάν, που σύμφωνα με φήμες των Ισραηλινών έχει προσβληθεί από καρκίνο, θέλει να μείνει στην ιστορία ως ένας ηγέτης που μεγάλωσε την Τουρκία, προσθέτοντάς της νέες εδαφικές κτήσεις.
Για το λόγο αυτό, εκτός του Αφρίν, δεν θα διστάσει να επιτεθεί και την Κύπρο, εποφθαλμιώντας τον υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο της, αλλά και την Ελλάδα με σκοπό να την οδηγήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τη μοιρασιά του Αιγαίου.
Το να ανοίξει ένα τριπλό μέτωπο μπορεί να φαίνεται τρελό, είναι όμως κάτι εφικτό για το μέγεθος και τον οπλισμό που διαθέτει ο τουρκικός στρατός, καθώς η πολεμική ετοιμότητά του και η τροφοδοσία του στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην τουρκική αμυντική βιομηχανία και όχι τις προμήθειες από άλλες χώρες.
Η φράση του «θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι» δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις του. Επομένως θα πρέπει να περιμένουμε κάποιο σοβαρό πολεμικό επεισόδιο στις αρχές του καλοκαιριού, και πιο συγκεκριμένα την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.
Ολόκληρη η χώρα, η οποία, ως συνήθως, περί άλλων τυρβάζει, θα πρέπει να σοβαρευτεί και αφήνοντας στην άκρη τις διχόνοιες και τους εσωτερικούς σπαραγμούς να ετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει την τουρκική εισβολή.
Ιδιαίτερα οι κάτοικοι των νησιών, αν θέλουν αυτοί και τα παιδιά τους να εξακολουθήσουν να είναι ελεύθεροι Έλληνες και όχι σκλάβοι των Τούρκων, θα πρέπει να οργανωθούν και να ετοιμάσουν την άμυνά τους, χωρίς να περιμένουν εντολή από την παραλυμένη κυβέρνηση των Αθηνών.
Όπως έλεγαν και οι Ρωμαίοι “Si vis pacem, para bellum”.
Όσοι νομίζουν ότι η τουρκική επιθετικότητα είναι μόνο λόγια και ότι δεν θα συμβεί τίποτα, δεν θα έχουν ίσως προσέξει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αναπτυχθεί έντονη διπλωματική δραστηριότητα στην περιοχή μας, η οποία πρόκειται να συνεχιστεί.
Όπου αναπτύσσεται έντονη διπλωματική δραστηριότητα ακολουθεί συνήθως πόλεμος.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα