Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Αίγυπτος: Το ηλιακό φως πέφτει στο πρόσωπο του Ραμσή Β΄ - σημαδιακές ημερομηνίες




Οι ηλιαχτίδες φώτισαν το πρόσωπο ενός αρχαίου αγάλματος, του Ραμσή Β΄,  επί 20 λεπτά την Πέμπτη- ένα ηλιακό φαινόμενο που παρουσιάζεται  στην αιγυπτιακή πόλη του Ασουάν, όπου βρίσκεται αρχαίος ναός.



Κάθε 22 Φεβρουαρίου και 22 Νοεμβρίου, ο ήλιος περνά πάνω από την είσοδο του ναού, λούζει με τις ηλιαχτίδες του τα πρόσωπα του Φαραώ και των συντρόφων του.


Το φαινόμενο, συμβαίνει επίσης στις 22 Οκτωβρίου κάθε χρόνο, και συμπίπτει με τις περιόδους σποράς και συγκομιδής της Αιγύπτου.


Ο Χοσάμ Αμπούντ, Αιγύπτιος αξιωματούχος υπεύθυνος για τη συντήρηση του ναού του Αμπού Σιμπέλ, δήλωσε ότι το θέαμα το είδαν περισσότεροι από 3.000 τουρίστες την Πέμπτη.


Σύμφωνα με τον Αμπούντ, το φαινόμενο χρησιμεύει ως ισχυρή υπενθύμιση της αστρονομικής προόδου που καταγράφηκε από τους αρχαίους Αιγυπτίους.


Ο τρίτος Φαραώ της 19ης Δυναστείας της Αιγύπτου, ο Ραμσής ο Β΄ κυβέρνησε την αιγυπτιακή αυτοκρατορία από το 1279 π.Χ. έως το 1213 π.Χ.


Το ηλιακό φαινόμενο ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη σύγχρονη εποχή το 1874 από την βρετανίδα  εξερευνήτρια  Εμιλία Έντουαρντς- μια εμπειρία που κατέγραψε στο βιβλίο της «A Thousand Miles Above the Nile».


(Στοιχεία από aa.com.tr)


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα