Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Χρωστάμε 233 τρισ. δολάρια στους εξωγήινους, μειώθηκε ως προς το ΑΕΠ


Χρωστάμε 233 τρισ. δολάρια στους εξωγήινους, μειώθηκε ως προς το ΑΕΠ
Σε ανοδική τροχιά συνεχίζει να κινείται το παγκόσμιο χρέος καθώς εκτοξεύθηκε στα 233 τρισ. δολάρια, αυξημένο κατά 16 τρισεκατομμύρια δολάρια από τα τέλη του 2016, σύμφωνα με ανάλυση του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών (IIF).
Το ιδιωτικό χρέος του μη χρηματοπιστωτικού τομέα εκτινάχθηκε στον Καναδά, τη Γαλλία, το Χονγκ Κονγκ, τη Νότια Κορέα, την Ελβετία και την Τουρκία.
Ταυτόχρονα, όμως, ο λόγος του χρέους προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μειώθηκε για το τέταρτο συνεχές τρίμηνο καθώς η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνθηκε. Ο λόγος είναι τώρα γύρω στο 318,3% κάτω από το ιστορικό υψηλό επίπεδο που σημείωσε στο τρίτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με το IIF.

“Ένας συνδυασμός παραγόντων, όπως η συγχρονισμένη παγκόσμια αύξηση που υπερέβη τις προσδοκίες, ο αυξανόμενος πληθωρισμός (Κίνα, Τουρκία) και οι προσπάθειες για την αποτροπή μιας αποσταθεροποιητικής συσσώρευσης χρέους (Κίνα, Καναδάς) συνέβαλαν στη μείωση”, ανέφεραν οι αναλυτές του IIF.
Ωστόσο, ο όγκος χρέους θα μπορούσε να αποτελέσει τροχοπέδη για τις κεντρικές τράπεζες που προσπαθούν να αυξήσουν τα επιτόκια, δεδομένων των ανησυχιών για την ικανότητα εξυπηρέτησης του χρέους υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και κυβέρνησης, ανέφεραν οι αναλυτές της IIF.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα