Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Πως να γίνεις άμεσα περισσότερο κοινωνικός




Θέλεις να μάθεις τον απόλυτα μυστικό τρόπο για το πως έγινα πιο κοινωνικός; Απλά άρχισα να μιλάω σε όλους – είναι πραγματικά τόσο απλό.
Γνωρίζω συνεχώς άτομα που δυσκολεύονται να μιλάνε με άλλους και θέλουν να μάθουν τη γρήγορη λύση που θα τους κάνει μια κοινωνική πεταλούδα. Όταν λέω: “Πρέπει να πιέσεις τον εαυτό σου για να μιλήσεις σε όλους που συναντάς μέσα από την καθημερινή σου ζωή”, παίρνουν πίσω και δεν το πιστεύουν. Νομίζουν ότι δίνω μια απάντηση και ότι υπάρχει κάποια κρυμμένη αλήθεια που δεν μοιράζομαι.
Όπως οτιδήποτε άλλο, η κοινωνική ένταξη είναι κάτι που πρέπει να αναπτύξεις και να εργαστείς ενεργά. Πρέπει να αποκτήσεις την εμπειρία, να αποκτήσεις κάποιες αποτυχίες, να μάθεις από τα μαθήματά σου και να συνεχίσετε να εξασκείσαι. Δεν μπορείς να περιμένετε να εισαι καλός σε κάτι χωρίς να χρησιμοποιήσεις μια προσέγγιση άμεσης μεταβίβασης. Γιατί, λοιπόν, αναζητούμε το μαγικό χάπι όταν πρόκειται για μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και βελτίωση της ζωής μας;
Πριν από χρόνια, δεν ένοιωθα άνετα γύρω από άλλους ανθρώπους. Προσπαθούσα πολύ για να προβάλλω τον πραγματικό Μάνο γιατί φοβόμουν τι θα σκεφτούν οι άλλοι, τι θα έλεγαν και ότι θα με απορρίψουν. Ήταν ένας ανόητος φόβος, αλλά ήταν πραγματικό στο μυαλό μου. Συνειδητοποίησα ότι ο μόνος τρόπος για να το αντιμετωπίσω αποφασιστικά.

Ερωτεύτηκα ανθρώπους, τις ιστορίες τους και τις μοναδικές προσωπικότητές τους. Άρχισα να ενδιαφέρομαι να ακούω τι λένε οι άλλοι και να μοιράζομαι μαζί τους τις σκέψεις και τα πάθη μου. Αντί να απομακρυνθώ από τα νέα πρόσωπα, τα αγκάλιασα ανοιχτά και ενθουσιάστηκα συνδεόμενος μαζί τους.
Φυσικά, έγινα και περισσότερο άνετος και με αυτοπεποίθηση για τον εαυτό μου. Οι φόβοι για την κριτική από τους άλλους που είχα, λυτρώθηκαν. Μου άρεσε να προβάλλω τον πραγματικό μου εαυτό στους άλλους και ήταν στο χέρι τους να με αποδεχτούν ή όχι. Ήμουν ο καλύτερος Μάνος που θα μπορούσα να είμαι και αισθάνθηκα καλύτερα από ποτέ – απελευθερώθηκε και άλλαξε τη ζωή μου εντελώς.
Ξεκίνα απλά και αλληλεπίδρασε με τους συναδέλφους σου συναντάς καθημερινά. Με το μπαρίστα που κάνει τον πρωινό σου καφέ, με τον εργαζόμενο στα διόδια, με το ταμία που σας χτυπάει στο μαγαζί. Ακόμη και απλή μικρή ομιλία όπως “Γεια σου, τι κάνεις;” και “Σ’ ευχαριστώ, να ‘χεις μια υπέροχη νύχτα!” (με ένα ζεστό χαμόγελο) θα αρχίσει να κάνει μεγάλη διαφορά. Σοβαρά, πιάνω κουβεντούλα με τον καθένα που συναντάω και θα πρέπει κι εσύ!
Όσο για το φλερτ και για να νοιώσεις πιο άνετος με το άλλο φύλο, είναι ένα και το αυτό. Δεν μπορείς να φοβάσαι να ξεκινήσεις μία συνομιλία με το άλλο φύλο, ειδάλλως δεν θα έχεις τα αποτελέσματα στο φλερτ που θέλεις να έχεις. Συστησου στην κοπέλα που κάθεται στο τρένο, την χαριτωμένη ξανθιά που διαβάζει Σούπερ Κατερίνα στην καφετέρια, την όμορφη μελαχρινή που στέκεται πίσω σου στο ταχυδρομείο. Δεν θα ξέρεις ποτέ αν θα γίνει κάτι εκπληκτικό μέχρι να δοκιμάσεις.
Σταμάτα να ψάχνεις για αυτό το κοινωνικό ελιξίριο και ξεκίνα να κάνεις τα πράγματα να συμβούν.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα