Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Λένε πως το καλοκαίρι κάνουμε περισσότερο σεξ. Ισχύει;

Οήλιος, η ζέστη, τα καυτά κορμιά, η θάλασσα, η αλμύρα, τα λιγότερα ρούχα: το καλοκαίρι είναι μια άκρως ερωτική εποχή.
σεξ
Μέσα από πολλές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, έχει αποδειχτεί πως το καλοκαίρι ο κόσμος κάνει περισσότερο σεξ. Η λίμπιντο ανεβαίνει και οι άνθρωποι έχουν περισσότερη όρεξη για ερωτικές συνευρέσεις και σεξουαλικό παιχνίδι.
Το αυξημένο αυτό σεξουαλικό ενδιαφέρον «μαρτυρείται» από διάφορες καταστάσεις, όπως: η αύξηση της επισκεψιμότητας σε ιστοσελίδες αισθησιακού περιεχομένου, αλλά και σε εφαρμογές ή ιστοσελίδες γνωριμιών, η αύξηση των αναζητήσεων σεξουαλικών θεμάτων στο Google και η αύξηση των πωλήσεων προφυλακτικών και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τη σεξουαλική επαφή. Επίσης, έχει παρατηρηθεί πως περισσότεροι είναι οι έφηβοι που δηλώνουν ότι έκαναν πρώτη φορά σεξ μέσα στο καλοκαίρι.
Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτή η αλλαγή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες;
Τι είναι αυτό που ωθεί τους ανθρώπους να ανταποκρίνονται πιο θερμά στο ερωτικό κάλεσμα και να επιδιώκουν σε μεγαλύτερο βαθμό το σεξ;

σεξ-ζευγάρι
Το φαινόμενο αυτό έχει ως αιτία ένα συνδυασμό βιολογικών, κοινωνικών και ψυχολογικών παραγόντων. Ως προς το βιολογικό κομμάτι, λόγω του ότι το καλοκαίρι είμαστε εκτεθειμένοι για αρκετές ώρες στον ήλιο, αυξάνεται η παραγωγή της χημικής ουσίας του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τα ευχάριστα συναισθήματα. Η αύξηση της σεροτονίνης επιδρά, σαφώς, στην ψυχολογία και μας κάνει να έχουμε καλύτερη διάθεση και όρεξη για εξόδους, γνωριμίες και κοινωνικές συναναστροφές.
Η ψυχολογία, βέβαια, είναι πολύ καλύτερη και για άλλους λόγους όπως είναι οι διακοπές. Ο ενθουσιασμός και η χαρά που αισθανόμαστε για αυτές, μεταφέρεται και στη σεξουαλική μας πλευρά. Είναι κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά και οι ψυχολόγοι το ονομάζουν θεωρία μεταφοράς του ενθουσιασμού. Συν τοις άλλοις, δεν μπορούμε να μη λάβουμε υπόψη το οπτικό κομμάτι που λειτουργεί καταλυτικά σε όλο αυτό. Το καλοκαίρι βλέπουμε αντρικά και γυναικεία σώματα εκτεθειμένα, εφόσον τα καλοκαιρινά ρούχα αποκαλύπτουν περισσότερα από τα χειμερινά.
Τέλος, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στο θέμα του χρόνου, αφού η καλοκαιρινή εποχή μας δίνει κάποια περιθώρια παραπάνω και πιο πολύ ελεύθερο χρόνο που μας επηρεάζει θετικά.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα