Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Ζητείται Υπέρβαση ...


Από τις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, βρισκόμαστε κάτω από την αναγκαιότητα προσεκτικής παρατήρησης και εξέτασης όλων των διαπροσωπικών μας σχέσεων με απώτερο σκοπό να αντιληφθούμε τι ακριβώς αυτές εκφράζουν και τι αποτελέσματα φέρνουν στη ζωή μας. Συχνά κάποια γεγονότα μας εξανάγκασαν ν`αντιμετωπίσουμε αλήθειες που μέχρι εκείνη την στιγμή είτε μας διέφευγαν είτε εμείς αποφεύγαμε να αντικρίσουμε.

Αυτός ο "εξαναγκασμός" οφείλεται στην ολοκλήρωση Καρμικών Σχέσεων με άτομα που υπήρχαν μεταξύ μας εκκρεμότητες, οποιουδήποτε τύπου. Οι Καρμικές Σχέσεις δεν είναι πάντα αρνητικού χαρακτήρα, όπως οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται το Κάρμα. Έχουν να κάνουν με κάποιες υποσχέσεις που δώσαμε και που τώρα ήρθε ο καιρός να τηρήσουμε, είναι κάποια "ραντεβού" που δώσαμε μεταξύ μας για να συναντηθούμε και μέσα από συγκεκριμένους ρόλους, ο καθένας να προσφέρει αυτό που μπορεί και που έχει υποσχεθεί. Τώρα ήρθε η χρονική τους ολοκλήρωση, η προθεσμία τους τέλειωσε και καλούμαστε να πούμε ο ένας στον άλλον εκείνο το "αντίο και καλό δρόμο", που θ`ανοίξει τον χώρο γύρω μας για να πλησιάσουν οι άνθρωποι εκείνοι με τους οποίους θα πορευθούμε στη συνέχεια. Όπως έχει ειπωθεί σε προηγούμενες αναρτήσεις, από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη ξεκινάει σιγά σιγά να οργανώνεται το Ομαδικό Έργο, κάτι που σημαίνει ότι θα ζητηθεί πολύ ουσιαστική συμβατότητα στις σχέσεις μας, αλλιώς πολλά θα μπλοκάρουν και δεν θα είναι ευχάριστα.

  
Από το 2012, όπου το δεύτερο κύμα αφύπνισης ενεργοποιήθηκε στον πλανήτη, οι ανθρώπινες σχέσεις μπήκαν κάτω από το μικροσκόπιο για εντατική παρατήρηση, καθώς μέσα σε αυτές ο καθένας μας έχει την ευκαιρία να συναντήσει όψεις του εαυτού του που συνήθως αγνοεί ότι κατέχει και γι`αυτό τις έλκει κοντά του, με σκοπό να τις αναγνωρίσει μέσα του, συμπληρώνοντας κάποια στιγμή το παζλ της αυτεπίγνωσής του.

Ο παλιός κόσμος που τώρα αποσυντίθεται, μας είχε προγραμματίσει στην αναζήτηση σχέσεων εξάρτησης, δίνοντάς μας πολλά παραδείγματα μέσω των σχέσεων εξουσίας που καλλιεργούσε με κάθε τρόπο και σε κάθε κοινωνική πτυχή, προάγοντας κατά κανόνα το δίπολο εξουσιαστή - εξουσιαζόμενου. 

Καθώς όμως παρακολουθούσαμε την διαφθορά και τον ηθικό ξεπεσμό της "αυθεντίας" να επεκτείνεται και να παρελαύνει παντού γύρω μας, η ανάγκη να πάρουμε πίσω την δύναμή μας και να την χρησιμοποιήσουμε για να σταθούμε στα πόδια μας αναλαμβάνοντας την ευθύνη της ζωής μας, έγινε ολοένα και πιο επιτακτική. 

Για να συμβεί αυτό όμως, έπρεπε πρώτα ν`αντιληφθούμε το μέγεθος της εξαπάτησης που έχουμε υποστεί, κρίνοντας με διαύγεια εκ του αποτελέσματος τους πάντες και αδιαφορώντας για τις φανφάρες και τις μεγαλόστομες προθέσεις και υποσχέσεις που ποτέ δεν τηρήθηκαν. 

Αφορμές δόθηκαν άφθονες, σε όσους έχουν μάτια για να βλέπουν και με πολλές επαναλήψεις, ώστε να μην υπάρχει μέσα μας η παραμικρή αμφισβήτηση. 

Εκεί ακριβώς το μονοπάτι ξετυλίχθηκε μπροστά μας και η συμβατότητα έγινε το μέγιστο ζητούμενο στις σχέσεις μας. Μέσα από αρκετές ανακατατάξεις και επαναπροσανατολισμούς στα 'θέλω' και τα 'πρέπει' μας, τώρα φτάσαμε στο σημείο όπου και καλούμαστε να σταθούμε συμπαγείς και ξεκάθαροι απέναντι στον εαυτό μας και το Ψυχικό μας πρόγραμμα. 


Οι συναντήσεις που έγιναν σε αυτό το διάστημα, σκοπό τους είχαν να μας προετοιμάσουν για το νέο κύκλο 19 μηνών που ξεκίνησε ήδη (βλέπε ανάρτηση στις 3/5 με τίτλο: Τέλος & Αρχή, για περισσότερες λεπτομέρειες). 

Είμαστε όλοι δάσκαλοι και μαθητές σε διαρκώς εναλλασσόμενους ρόλους αφού χωρίς μαθητή, δάσκαλος δεν μπορεί να υπάρξει και αντίστροφα. 

Η μόνη διαφορά μεταξύ μας θα βρεθεί σε αυτούς που προπορεύονται ανοίγοντας τον δρόμο, χαρτογραφώντας τον με κάθε λεπτομέρεια που έχουν την δυνατότητα ν`αντιληφθούν και να καταγράψουν, με σκοπό να υπηρετήσουν παραδίδοντας τον χάρτη σε όσους ακολουθούν. 

Έτσι ή αλλιώς, ο καθένας μας είναι πάνω απ`όλα δάσκαλος του εαυτού του καθώς το μονοπάτι της γνώσης δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. 

Οι σχέσεις που αναπτύχθηκαν και οι τριβές που εκδηλώθηκαν, άναψαν την σπίθα της αφύπνισης και μετέδωσαν το Φως της στο συλλογικό συνειδητό και ασυνείδητο, δημιούργησαν κύματα που έφτασαν στις όχθες της αντίληψης αυτών που ήταν έτοιμοι να τα δεχθούν και που ανταποκρίθηκαν άμεσα, ξυπνώντας από τον λήθαργο αιώνων. Κάπως έτσι, ξεκίνησε η πολυαναμενόμενη Επανάσταση της Συνείδησης που καμία δύναμη δεν μπορεί ν`αντιστρέψει πια.


Ο σκοπός των σχέσεων αυτών εκπληρώθηκε, οι εκκρεμότητες τακτοποιήθηκαν και οι υποσχέσεις τηρήθηκαν. Με την επερχόμενη Πανσέληνο στο ζώδιο του Τοξότη στις 9/6, ταυτόχρονα γυρνάει σε ορθή τροχιά ο Δίας που ήταν ανάδρομος από το ξεκίνημα του Φεβρουαρίου, ένας συνδυασμός δυνάμεων που θα ωθήσει στην επιφάνεια της συνείδησης πολλές αλήθειες που αφορούν στην Ψυχική μας διαδρομή και που θα κληθούμε ν`αποδεχθούμε. 

Οι σχέσεις που εξυπηρέτησαν τον σκοπό τους στη ζωή μας πρέπει τώρα ν`απελευθερωθούν, με όσο το δυνατό περισσότερη διαύγεια και ειλικρίνεια, αποφεύγοντας τους σκοπέλους του δράματος και τους υφάλους της μνησικακίας ή της απογοήτευσης. 

Τα συναισθήματα που θα προκύψουν οφείλουν να είναι ευπρόσδεκτα, όπως κι αν είναι, έτσι ώστε να μην αφήσουν μέσα μας κατακάθια και εκείνη την "συναισθηματική στάχτη" που πολλές φορές συσσωρεύουμε στην περιοχή του Ηλιακού Πλέγματος με δυσάρεστα αποτελέσματα στο στομάχι και τις εντερικές λειτουργίες του σώματός μας. 

Δεν είναι απαραίτητο οι σχέσεις αυτές να τελειώσουν οριστικά, υπάρχει και το ενδεχόμενο οι ρόλοι ν`αλλάξουν και να επαναπροσδιοριστούν μέσα σε νέα πλαίσια που θα τεθούν αμοιβαία. 

Όπως και να`χει όμως, το ζητούμενο στον αλληλοσεβασμό θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα για την περίοδο που διανύουμε. Κανένας δεν θα ήθελε να νιώσει πως του εμποδίζουν τον δρόμο του, οπότε, ας υπενθυμίζει στον εαυτό του πως δεν θα επιτρέψει να το κάνει σε κανέναν, κάτω από φτηνές δικαιολογίες και υπερβολικούς συναισθηματισμούς. 

Είναι σημαντικό να μάθουμε την Υπέρβαση που ο κάθε μικρός θάνατος στη ζωή μας διδάσκει, έτσι ώστε να την εφαρμόζουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα κάθε φορά, καθώς δεν είναι μακριά η χρονική στιγμή που θα κληθούμε να διαγράψουμε από τον εσωτερικό μας κόσμο πολλά ψέματα που έχουν φυτευθεί εκεί και δηλητηριάζουν την Καρδιά μας και καθυστερούν την Πρόοδό μας. 

Πλησιάζει η στιγμή που θα κληθούμε να θανατώσουμε ολόκληρες κοσμοθεωρίες για το τι είναι τι, ας εκπαιδεύσουμε λοιπόν τον εαυτό μας στην απαλλαγή από τις παρωχημένες σκεπτομορφές που απομυζούν ενέργεια και δεν μας επιτρέπουν να βγάλουμε στην επιφάνεια ολόκληρη την Ψυχική μας Δύναμη και να μεταμορφώσουμε τον Εαυτό μας και τον Κόσμο.

Η επερχόμενη Πανσέληνος θα μας προσφέρει ένα κλειδί που θα αφορά στην αναζήτησή μας της "ασφάλειας". 

Αυτή η έννοια θα είναι το φίλτρο που χρειαζόμαστε ώστε να δούμε καθαρά το γιατί ταυτιζόμαστε τόσο πολύ με την παρουσία συγκεκριμένων ανθρώπων στη ζωή μας και αρνούμαστε κατηγορηματικά να τους επιτρέψουμε να φύγουν όταν σημάνει η ώρα τους. 

Αν νιώσεις ανασφάλειες να σε πλησιάζουν δημιουργώντας σου άγχος και θλίψη, αντί να αφεθείς και να βουλιάξεις σε υποτιθέμενα καταστροφικά σενάρια, στρέψου και αναζήτησε την δική σου Δύναμη με σκοπό να συμπληρώσεις τα κενά που μια όποια απουσία μπορεί να σου δημιουργήσει. 

Οι αναχωρήσεις (ή οι επαναπροσδιορισμοί) αυτής της περιόδου, αν το επιτρέψεις, θα σε οδηγήσουν εκεί που οφείλεις να βρεθείς και να συναντήσεις τον εαυτό σου, αναγνωρίζοντας όψεις σου που σε περιμένουν για να σου προσφέρουν ένα νέο επίπεδο αυτεπίγνωσης που θα σου διανοίξει νέες προοπτικές. Αν το καταφέρεις, φτάνοντας στο Θερινό Ηλιοστάσιο στις 20-21/6 θα διαπιστώσεις πως δεν είσαι πλέον αυτό που σήμερα νομίζεις πως είσαι.

Αν καταφέρεις να υπερβείς τον μέχρι τώρα γνωστό εαυτό σου
και τα όρια που εσύ του έχεις θέσει προς το παρόν,
σε περιμένει μια Χαρά
που θα αποτυπωθεί μέσα σου πολύ έντονα
και θα οδηγήσει με σιγουριά τα βήματά σου
για τους επόμενους μήνες
και τα επόμενα χρόνια.

Όπως πάντα,
όλα και όλοι
περιμένουν εμάς
να τολμήσουμε
και να διεκδικήσουμε
το Φως
που δικαιωματικά
μας ανήκει.

Στο χέρι μας είναι ... 



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
- artist: Okuda San Miguel -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα