Ένα αρχαίο δισκίο που πιστεύεται ότι απεικονίζει τον βιβλικό Πύργο της Βαβέλ έχει αποκρυπτογραφηθεί 100 χρόνια μετά την ανακάλυψή του και πιθανότατα αντιπροσωπεύει την αρχαιότερη και ορθότερη απεικόνιση του.
Για τους μελετητές, το δισκίο αποτελεί απόδειξη ότι ο Πύργος της Βαβέλ δεν ήταν απλώς έργο μυθοπλασίας, αλλά ένα πραγματικό κτίριο από την αρχαιότητα.
Το δισκίο του 6ου αιώνα π.Χ., που βρέθηκε πριν από έναν αιώνα και αποτελούσε μέρος μιας ιδιωτικής συλλογής, που δεν έχει μελετηθεί ή παρουσιασθεί σε έκθεση ποτέ μέχρι τώρα, απεικονίζει τον πύργο της Βαβυλώνας με τη μορφή ζιγκουράτ.
Μετά την αποκρυπτογράφηση του δισκίου, ο Δρ. Andrew George, αρχαιολόγος με ειδίκευση στην αρχαία Βαβυλώνα, είναι πεπεισμένος ότι το δισκίο απεικονίζει τον βιβλικό πύργο.
Για τους μελετητές, η ταμπλέτα προσφέρει απόδειξη ότι ο Πύργος της Βαβέλ δεν ήταν απλώς έργο μυθοπλασίας, αλλά ένα πραγματικό κτίριο από την αρχαιότητα.
Ο Δρ. George, καθηγητής Βαβυλωνίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, εξέτασε προσεκτικά το δισκίο, και παρουσίασε μια εικόνα ενός ζιγκουράτ, μια τεράστια κλιμακωτή υπερκατασκευή και δίπλα της μια ανθρώπινη φιγούρα. Ο καθηγητής μετέφρασε την επιγραφή του δισκίου και προσδιόρισε την εικονιζόμενη δομή ως τον «Πύργο του Ναού της Βαβυλώνας«.
Η απεικόνιση επιβεβαιώνει ότι ο πύργος της Βαβυλώνας ήταν ένας πύργος τυπικού Μεσοποταμικού ρυθμού και απεικονίζει τα επτά επίπεδα της αρχαίας υπερκατασκευής. Ο απεικονιζόμενος άνθρωπος δίπλα στον πύργο της Βαβυλώνας είναι ο βασιλιάς Ναβουχοδονόσορ ο Β΄. Η μετάφραση του δισκίου από τον Δρ. George αποκαλύπτει – μεταξύ άλλων – και μια λεπτομερή περιγραφή της κατασκευής του πύργου από τον τότε βασιλιά της Βαβυλώνας.
Το δισκίο αναφέρει: «Από την Άνω θάλασσα, η οποία είναι η Μεσόγειος, στην Κάτω Θάλασσα, που είναι ο Περσικός Κόλπος, οι μακρινές εκτάσεις που κατοικούνται από ανθρώπους, (τους) κινητοποίησα για να κατασκευάσω αυτό το κτίριο.»
Η επιγραφή ήταν ένα από τα κλειδιά για την αναγνώριση του ζιγκουράτ που περιγράφεται στο δισκίο ως τον Πύργο της Π.Δ. Ο Δρ George πιστεύει ότι οι οικοδόμοι του, που προέρχονται από όλη την περιοχή, θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύσουν τα βιβλικά «πλήθη» των γλωσσών που οδήγησαν στην καταστροφή του πύργου.
«Ο μύθος για το πλήθος των γλωσσών προέρχεται από το πλαίσιο που περιγράφεται στην αστέρι για το πλήθος των λαών που συνηθίζονται στην κατασκευή του πύργου«, ανέφερε ο Δρ. George. «Υπήρχαν πολλές καθομιλουμένες γλώσσες στο εργοτάξιο ανέγερσης του πύργου. Από εκεί μπορεί να πήρε η Π.Δ. την ιδέα της σύγχυσης των γλωσσών.»
«Ως ασσυριολόγος, δεν ασχολούμαι με τη Βίβλο και δεν είμαι θρησκευόμενος άνθρωπος, αλλά σε αυτή την περίπτωση μπορώ να πω ότι υπάρχει ένα πραγματικό αρχαίο κτίριο που φαίνεται να είναι η έμπνευση για τη βιβλική αφήγηση«, παραδέχθηκε ο Δρ. George.
Οι αρχαιολόγοι γενικά συμφωνούν ότι η περιοχή του πύργου βρίσκεται στην αρχαία πόλη της Βαβυλωνίας, στην περιοχή που είναι σήμερα γνωστή ως Al Qasr, περίπου 80 μίλια νότια της σημερινής Βαγδάτης. Η αρχική πόλη, που πιστεύεται ότι χτίστηκε το 2300 π.Χ., καταστράφηκε το 1595 π.Χ. από τους Χετταίους. Το 612 π.Χ., ο Ναβουχοδονόσορ ο Β΄ ανακατασκεύασε την πόλη, μετατρέποντάς την σε πρωτεύουσα του. Κατασκεύασε ένα μεγάλο ζιγκουράτ πάνω από τον αρχικό αρχαίο πύργο.
Το ζιγκουράτ του Ναβουχοδονόσορα, που αναφέρεται από τους αρχαιολόγους ως Etemenanki, πιστεύεται ότι ήταν σχεδόν 300 πόδια ψηλό, με μια τετράγωνη βάση που μετρά 300 πόδια σε κάθε πλευρά. Ενέγραφε την παλαιότερη δομή, κατασκευασμένη από τούβλα, μέσα από ένα τεράστιο τείχος πάχους 49 τμ.
Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αγγλικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.