Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Η ευλογημένη ρουτίνα.



Πόσες φορές οι άνθρωποι δεν έχουν την αίσθηση ότι η καθημερινότητά τους είναι μία ρουτίνα, δηλαδή μία βαρετή κατάσταση? Νομίζω πολλές φορές έχουν αυτήν την αίσθηση.
Κι όμως η ρουτίνα τι είναι ? 

Μία σταθερότητα. Μία κατάσταση της καθημερινότητας η οποία επαναλαμβάνεται. Τι επαναλαμβάνεται ? Αυτό που επαναλαμβάνεται είναι κάποια από τα δρώμενα της μέρας είναι ίδια. Ίδια δεν είναι ποτέ, αλλά μοιάζουν με την χθεσινή μέρα. Και αυτό τι μας δείχνει ? Μας δείχνει πως η μέρα αυτού του ανθρώπου έχει μέσα της τέμπο ασφάλειας, ηρεμίας, σταθερότητας. 
Γιατί αν έχω σταθερή δουλειά και σταθερές κινήσεις που κάνω μέσα στην μέρα μου, θα πει ότι έχω ευημερία. Απλώς δεν το βλέπω. Απλώς νιώθω βαρεμάρα.
Κι όμως η ρουτίνα- βαρεμάρα μας δίνει από μόνη της σταθερές κινήσεις στη μέρα μας. Όπως ως ένα σημείο το σπίτι μας είναι μία μορφή ρουτίνας, δηλαδή το σαλόνι μας, η κουζίνα μας κλπ, είναι κάθε μέρα στο ίδιο σημείο. Αυτό όμως εμείς δεν το λέμε ρουτίνα, ούτε και το νιώθουμε έτσι. Αυτό το νιώθουμε ασφάλεια, σιγουριά.
Οπότε όταν στη ζωή μας υπάρχει μορφή ρουτίνας, καλύτερα θα ήταν να νιώθουμε ευλογία γι’ αυτή. Σίγουρα μέσα σε αυτή την ρουτίνα εμείς μπορούμε να βάλουμε και επιπλέον πράγματα που θέλουμε. Αν θεωρούμε την ρουτίνα μας, ως χρώμα γκρι, μαύρο ή αδιάφορο, σταδιακά ας την νιώσουμε λευκή και διάφανη αντί για αδιάφορη. Γιατί τότε θα γεμίσουμε την εσωτερική μας κατάσταση με ευγνωμοσύνη.  
Καθώς η ρουτίνα είναι μία ευλογία, γιατί πόσοι συνάνθρωποι μας βγήκαν ξαφνικά από την ρουτίνα τους, από τις συνήθειές τους χωρίς να το θέλουν ?
Κάθε τι που έχουμε καλό είναι να μάθουμε να το φροντίζουμε εσωτερικά. Δηλαδή μέσα από την δική μας διάθεση, εσωτερική αίσθηση θα βιώνουμε ευλογίες.
Ότι και να έρχεται στην ζωή μας, εμείς θα του δώσουμε το «χρώμα», εμείς είμαστε αυτοί που θα του δώσουμε τον τίτλο και έτσι από εκεί και μετά το δρώμενο παίρνει μορφή και χαρακτήρα.
Όλα στην ζωή μας παραμένουν σε μας μέσα από την δική μας εσωτερική εκπομπή. Μέσα από το δικό μας νιώθω.

Όταν βάλουμε στην ζωή μας την ευλογία ως νιώθω και νιώσουμε τυχεροί που έχουμε ρουτίνα, τότε όλα θα γίνουν ευλογίες.

Δωροθέα  


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα