Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΕΡΕΥΝΑ: Ποια χώρα κερδίζει τη συμπάθεια των Αμερικανών, Ελλάδα ή Τουρκία;

ελλαδα-τουρκια

Να και μια ευχάριστη είδηση που μας έρχεται από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού.
Η Ελλάδα, με όλα της τα προβλήματα και τη δυσφήμηση από μιντιακά κέντρα της Δύσης, όχι μόνο αντιμετωπίζεται με εξόχως φιλικά αισθήματα από την αμερικανική κοινή γνώμη, αλλά έγινε ακόμη συμπαθέστερη την τελευταία τριετία!
Η Τουρκία, όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ ο «Ελεύθερος Τύπος», αντιθέτως -που έτσι κι αλλιώς δεν έχαιρε ιδιαίτερα υψηλής εκτίμησης- κατρακύλησε πολλές θέσεις την περίοδο 2014-17, γεγονός πάντως που δεν εκπλήσσει.
Ο Ερντογάν πήγε κόντρα στα αμερικανικά συμφέροντα στη Συρία, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι οργάνωσαν το πραξικόπημα εναντίον του και ακολουθεί σαν ουραγός τις ρωσικές πρωτοβουλίες για το συριακό. Επίσης με τις μαζικές διώξεις του Τύπου και τις αποτάξεις αντιφρονούντων έγινε συνώνυμο Ασιάτη δικτάτορα, κι εξελίχθηκε σε αδύναμο κρίκο του ΝΑΤΟ (Για κακή του τύχη ούτε ο Τραμπ φαίνεται να τον περιλαμβάνει στα σχέδιά του).

Στο διάστημα 28/1-1/2 η εταιρία ΥοuGov οργάνωσε έρευνα μεγάλης κλίμακας στις ΗΠΑ (δείγμα 7.150 ενήλικοι) με το ερώτημα «ποια από τις κάτωθι 144 χώρες θεωρείτε φιλική και ποια εχθρική προς την Αμερική». Οι ερωτώμενοι είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε απαντήσεις: Σύμμαχος, φίλος, δεν είμαι σίγουρος, μη φίλος, εχθρός.
Η Ελλάδα, λοιπόν, κατατάχθηκε κατά μέσον όρο 20ή μεταξύ των καλύτερων συμμάχων των ΗΠΑ (13η δημοφιλέστερη στους Δημοκρατικούς και 21η στους Ρεπουμπλικάνους) υπολειπόμενη μόνο των ισχυρών δυτικών κρατών (Καναδάς, Βρετανία, Αυστραλία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Ν. Ζηλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελβετία, Ολλανδία, Δανία, Φινλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ισλανδία, Αυστρία και Βέλγιο). Το 2014 ήμασταν 25οι σε δημοτικότητα, ελάχιστα δηλαδή χαμηλότερα.
Αντιθέτως, η Τουρκία έπεσε τα τρία τελευταία χρόνια από την 47η στην 74η δημοφιλίας στην Αμερική, κάτω μεταξύ άλλων από τις… Παπούα- Νέα Γουινέα, Μαδαγασκάρη, Μπανγκλαντές, Αιθιοπία, Κένυα, Τανζανία, Γουινέα και Βολιβία. Θα είναι έγκλημα αν δεν το εκμεταλλευτούμε.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα