Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Η αλήθεια για την Αρσενική και Θηλυκή Ενέργεια – μέρος πρώτο

Η αλήθεια για την Αρσενική και Θηλυκή Ενέργεια – μέρος πρώτοΑπόσπασμα από την σειρά σεμιναρίων μέσω διαδικτύου με θέμα «σχέσεις κατά την διάρκεια της αλλαγής»
 
Αυτή η αλλαγή στην συνείδηση είναι βαθιά. Είναι θεμελιώδης και συμβαίνει από μέσα προς τα έξω. Αλλάζει το πώς σκέφτεστε, πως αντιλαμβάνεστε και τι πιστεύετε. Θα αλλάξει την αντίληψη σας για τον κόσμο γύρω σας και, πιο σημαντικό, θα αλλάξει την σχέση σας με όλα όσα ξέρετε. Αυτό είναι συναρπαστικό, είναι βοηθητικό για την διεύρυνση της συνείδησης.
 
Ένα από τα πράγματα που γνωρίζω είναι ότι στην αρχή ο Δημιουργός είπε, « επιθυμώ να γνωρίσω τον εαυτό μου στα άκρα των άκρων έτσι ώστε να μπορέσω να κατανοήσω τον εαυτό μου». Στην πραγματικότητα ο δημιουργός έλεγε , «επιθυμώ να γνωρίσω τον εαυτό μου σε σχέση με οτιδήποτε βρίσκεται γύρω μου». Έχει να κάνει με την συσχέτιση, την σχέση με όλα όσα βρίσκονται γύρω σας και πως την αντιλαμβάνεστε από μέσα σας.
 
Στην Τρίτη διάσταση η αρσενική και η θηλυκή ενέργεια βρίσκονται πολύ εκτός ισορροπίας. Έχετε ποτέ παίξει ένα παιχνίδι του οποίου δεν γνωρίζατε τους κανόνες και όμως συνεχίζατε να παίζετε; Όπως για παράδειγμα στο χρηματιστήριο. Τι κάνατε; Οι περισσότεροι στην Τρίτη διάσταση δεν ξέρουν τους κανόνες και δεν ξέρουν πώς να επιτύχουν ή πως να βγουν από το παιχνίδι. Αντιλαμβανόμενοι τους κανόνες και τις δομές της τρίτης και τέταρτης διάστασης και κατανοώντας τους, είναι ένα μέσον για να βγείτε από την τρίτη διάσταση και να επιλέξετε να ζήσετε στην υψηλότερη τέταρτη διάσταση. Το να γνωρίζεις τους κανόνες του παιχνιδιού που παίζουμε είναι πολύ σημαντικό. Οι περισσότεροι ούτε καν διερευνούν τους κανόνες διότι είναι πολύ απασχολημένοι με το να κινούνται από το παρελθόν στο μέλλον και δεν περνάνε ούτε μια στιγμή συνείδησης στο παρόν.
Οι σχέσεις είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι στον πλανήτη και οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε τους κανόνες. Έτσι λοιπόν δεν ξέρουμε πως να παίξουμε με επιτυχία και ευκολία. Σχετιζόσαστε με όλα όσα σας περιβάλλουν. Πως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ θεμελιώδες και επηρεάζει την εμπειρία του περιβάλλοντος σας και των άλλων ανθρώπων. Πολλοί από εμάς καταλαβαίνουμε την σχέση με συγκεκριμένο τρόπο επειδή αυτοί έξω από εμάς είπαν: «ορίστε οι κανόνες, αυτό είναι που πρέπει να κάνετε, έτσι πρέπει να κινηθείτε στην ζωή. Αυτό είναι σωστό/ λάθος, αυτό είναι αλήθεια και αυτό δεν είναι αλήθεια. Κάνουμε παρέα με αυτούς τους ανθρώπους εδώ, αλλά δεν μιλάμε σε αυτούς τους ανθρώπους εκεί». Με άλλα λόγια η σχέση σας με οποιονδήποτε και οτιδήποτε , έχει καθοριστεί από την παιδική σας ηλικία. Η τρίτη διάσταση είναι με όρους. Στην τρίτη διάσταση δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα σαν το «άνευ όρων». Το άνευ όρων ξεκινάει στο παρόν, στην τέταρτη διάσταση. Ναι, ζούμε ταυτόχρονα στην τρίτη και τέταρτη διάσταση. Και είναι η συνειδητή ή η ασυνείδητη επιλογή μας να ζήσουμε στην μία ή στην άλλη κάθε δεδομένη στιγμή.

Μια από τις πιο θεμελιώδης όψεις ή «κανόνες» του παιχνιδιού σχέσεων είναι να κατανοήσουμε την αρσενική και θηλυκή ενέργεια. Δεν μιλάω για άντρες και γυναίκες, τον σύζυγο ή την σύζυγο , γονιό και παιδί ή εραστές. Αναφέρομαι στην φύση και έκφραση της προσωπικής αρσενικής και θηλυκής δημιουργικής ενέργειας. Χωρίς να κατανοήσουμε την αρσενική και την θηλυκή ενέργεια, μπορούμε να βγούμε πολύ εκτός ισορροπίας.
Έχετε ποτέ παρατηρήσει ότι η αρσενική και η θηλυκή ενέργεια δεν επικοινωνούν στο ίδιο μήκος κύματος; Το αρσενικό και θηλυκό φαίνεται να μην μπορούν να συνδεθούν στην πραγματικότητα της τρίτης διάστασης. Υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για αυτό. Αφήστε με να σας δείξω την διαφορά μεταξύ αρσενικού και θηλυκού όσο πιο απλά μπορώ. Θα χρησιμοποιήσω την έννοια της γεωμετρίας. Μην σας φοβίζει η λέξη γεωμετρία. Πολύ απλά η αρσενική ενέργεια είναι φτιαγμένη από ευθείες γραμμές και γωνίες. Η θηλυκή ενέργεια είναι φτιαγμένη από καμπύλες και ελιγμούς. Δεν υπάρχουν ευθείες γραμμές και γωνίες στην θηλυκή ενέργεια και δεν υπάρχουν καμπύλες και ελιγμοί στην αρσενική. Η θηλυκή ενέργεια είναι επίσης πολύ ενεργή και γρήγορη. Η αρσενική ενέργεια είναι αργή και ανιαρή. Για να το κάνω πιο απλό, η αρσενική ενέργεια έχει 40 βαθμούς ενεργητικότητας ενώ η θηλυκή ενέργεια έχει 140 βαθμούς. Η θηλυκή ενέργεια είναι πολύ διασταλτική, πολύ δημιουργική και πολύ ροϊκή . Η θηλυκή ενέργεια μπορεί να κάνει 25 πράγματα ταυτόχρονα καθώς στριφογυρίζει και ελίσσεται. Η αρσενική ενέργεια λέει «ευθεία γραμμή» πάμε σε ευθεία γραμμή. Πάει από το σημείο Α στο σημείο Β στο σημείο Γ και μετά πάλι στο σημείο Α. Είναι πολύτιμό να έχουμε πρόσβαση και στους δύο τύπους ενέργειας έτσι ώστε να έχουμε ισορροπημένες δημιουργίες.
Ωστόσο, η αρσενική ενέργεια χωρίς την θηλυκή δεν είναι ολοκληρωμένη, δεν νοιώθει άξια, δεν νοιώθει να εκτιμάται και να φροντίζεται. Νοιώθει ατελής. Δεν μιλάω για τους άντρες και παρόλα αυτά μιλάω για τους άντρες. Δεν μιλάω για τις γυναίκες και επίσης μιλάω για τις γυναίκες. Και το πιο σημαντικό μιλάω για την προσωπική σας αρσενική και θηλυκή ισορροπία. Η θηλυκή ενέργεια χωρίς την αρσενική ενέργεια δεν είναι ολοκληρωμένη, νοιώθει αστήρικτη, δεν είναι εστιασμένη, είναι διασκορπισμένη και ασταθής, είναι χωρίς σκοπό και σαν αποτέλεσμα δεν έχει αίσθηση της επιτυχίας.
Δυνατό αρσενικό – αδύναμο θηλυκό
Στην τρίτη διάσταση, όταν η αρσενική ενέργεια είναι εκτός ισορροπίας μπορεί να εκφραστεί με διάφορους τρόπους. Τώρα πάρτε αυτό που πρόκειται να πω πολύ προσωπικά. Δείτε εάν μπορείτε να το εφαρμόσετε στην δική σας δημιουργική ενέργεια. Σας παρακαλώ ακούστε τις λέξεις αλλά επίσης διαβάστε και ανάμεσα στις γραμμές. Όταν η αρσενική ενέργεια νοιώθει ότι δεν είναι αρκετά καλή, όταν βρίσκεται σε φόβο, όταν της έχουν πει ότι δεν θα επιτύχει ποτέ, ότι δεν αξίζει τίποτα, ότι δεν έχει καμία αξία, τότε βρίσκεται εκτός ισορροπίας. Για να το ισοφαρίσει, η αρσενική ενέργεια μπορεί να δείξει ψεύτικη δύναμη. Την βλέπετε να φουσκώνει και να λέει «έχω αυτές τις ωραίες ιδέες και αυτά τα μεγάλα όνειρα, θέλω να ηγηθώ και να δημιουργήσω αυτό. Ξέρω τι κάνω. Ακολουθείστε με». Όλα αυτά είναι πολύ αληθινά. Και ένα θηλυκό που είναι επίσης σε φόβο και αδύναμο, είναι συνεσταλμένο και μαζεμένο, βρίσκει αυτό το φουσκωμένο αρσενικό ότι είναι τέλειο ταίριασμα. Στην πραγματικότητα ο Νόμος της Έλξης δίνει στον καθένα από αυτούς αυτό ακριβώς που ζητάνε. Στην πορεία όμως θα δείχνει κάπως έτσι.
Τραβήξτε στο μυαλό σας μια ευθεία γραμμή και μετά κάνετε άλλη μια ευθεία γραμμή που να είναι σε γωνία με την πρώτη (δείτε το διάγραμμα αριστερά). Η αρσενική ενέργεια ηγείται «έλα μαζί μου. Ξέρω. Έχω αυτό το μεγάλο όνειρο. Θα χτίσω αυτό το υπέροχο σπίτι για σένα στο Τορόντο του Καναδά». Και η θηλυκή ενέργεια λέει «αυτό είναι υπέροχο. Και εγώ θέλω ένα μεγάλο σπίτι στο Τορόντο». Το αρσενικό και το θηλυκό ξεκινάνε μαζί στο πρώτο σημείο της γραμμής και το αρσενικό πάει μπροστά και το θηλυκό, επειδή το θηλυκό έχει καμπύλες και δίνες, αρχίζει να δημιουργεί. Διαλέγει νέες μπογιές, νέες κουρτίνες, και σχεδιάζει το τοπίο. Είναι συγκινημένη και ικανοποιημένη γιατί θα δημιουργήσει την φωλιά της.
Το αρσενικό συνεχίζει μπροστά και τότε οι συνήθειες του φόβου του και της αμφιβολίας για τον εαυτό του εμφανίζονται. Το αρσενικό διστάζει, φοβάται την αποτυχία. «Δεν ξέρω τι να κάνω. Επειδή μου έχουν πει ότι δεν έχω ελπίδα, δεν πρόκειται να επιτύχω. Δεν αξίζω τίποτα». Και το αρσενικό αμφισβητεί τις ικανότητές του και σταματάει να κινείται μπροστά στο χτίσιμο του μεγάλου σπιτιού. Έτσι λοιπόν το αρσενικό έχει χτίσει το 80% του νέου σπιτιού. Έχει ταξιδέψει το 80% της μπλέ γραμμής και τότε λέει « όχι νομίζω ότι πρέπει να μετακομίσουμε σε τροπικό κλίμα ,θα είναι πολύ καλύτερα και θα μπορούμε να έχουμε ένα σπίτι στην παραλία στην Χαβάη. Ξέρω τι είναι καλύτερο. Ακολούθησε με στην Χαβάη».
Η θηλυκή ενέργεια είναι εκεί έξω και στριφογυρίζει στο Τορόντο και τώρα πρέπει να σταματήσει να δημιουργεί. Είναι ανολοκλήρωτη. Δεν μπορεί να ολοκληρώσει τα σχέδια της. Η θηλυκή ενέργεια λέει « άντε καλά εντάξει, μια τροπική παραλία θα είναι μια χαρά. Θα μου άρεσε ένα σπίτι στην Χαβάη. Σε αγαπάω και σε εμπιστεύομαι». Και μετακομίζουν, αλλά αυτή είναι ανολοκλήρωτη. Και αυτός επίσης είναι ανολοκλήρωτος, αλλά ξεκινάει να χτίζει το σπίτι στην Χαβάη. Και πάλι η θηλυκή ενέργεια στριφογυρίζει και κάνει καμπύλες και δίνες και διασκεδάζει δημιουργώντας στην Χαβάη. Αγοράζει δάπεδα από μπαμπού και φυτεύει ιβίσκους.
Και πάλι , 80% ολοκληρωμένο σχέδιο, το εκτός ισορροπίας «δυνατό» αρσενικό λέει « λοιπόν νομίζω ότι χρειάζεται να αλλάξω δουλειά που σημαίνει ότι πρέπει να μετακομίσουμε στο Λονδίνο. Έλα μαζί μου στο Λονδίνο και θα μπορέσουμε να έχουμε το σπίτι στην παραλία κάποια άλλη στιγμή». Για άλλη μια φορά η θηλυκή ενέργεια είναι ανολοκλήρωτη. Η αρσενική ενέργεια οδηγεί το παιχνίδι και η θηλυκή ενέργεια αρχίζει να ενοχλείται και να θυμώνει και ίσως και να μνησικακεί. Η θηλυκή δημιουργικότητα έχει κοπεί διότι ήταν πολύ ενθουσιασμένη για το σπίτι στην παραλία. Είχε γίνει πολύ δημιουργική γιατί αυτό κάνει η θηλυκή ενέργεια. Και έτσι συνεχίζει και συνεχίζει.
Στο δεύτερο μέρος θα συζητήσουμε για το τι συμβαίνει όταν η θηλυκή ενέργεια είναι δυνατή και η αρσενική αδύναμη συν τους δύο άλλους πιθανούς συνδυασμούς.
Jim Self
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα