Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Γενετικά τροποποιημένος Εθνικισμός



Όταν η παγκόσμια ελίτ θέλει να αλλάξει εμφάνιση χωρίς να ξοδευτεί, κάνει ό,τι ακριβώς κάνουμε κι εμείς με την γκαρνταρόμπα μας: Βγάζουμε το παλιό ρούχο που δεν το φορέσαμε για καιρό, λίγη μεταποίηση και… ιδού – έγινε πάλι καινούριο!


Μας τέλειωσε ο κομμουνισμός, μας τελειώνει και ο καπιταλισμός όπως τον ξέραμε, μας τελειώνει και η ιδέα της Παγκοσμιοποίησης, πίσω πάλι στον Εθνικισμό και τα νήματα κινούν οι γνωστοί άγνωστοι του 1% του πληθυσμού. Το υπόλοιπο 99% -ή ένα μεγάλο μέρος του- “νομίζει” ότι συμμετέχει στην κάθε αλλαγή.

Ινδία και Ναρέντρα Μόντι

Ο Ναρέντρα Νταμονταρντάς Μόντι είναι ο σημερινός Πρωθυπουργός της Ινδίας και πρώην Πρωθυπουργός του Γκουτζαράτ, μέλος του Κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα, ενώ ήταν υποψήφιος πρωθυπουργός του εκλογικού συνασπισμού Εθνική Δημοκρατική Συμμαχία με το οποίο συμμετείχε στις εκλογές του 2014, οπότε και εξελέγη Πρωθυπουργός της Ινδίας.

Ο Μόντι πρόβαλλε τον εαυτό του ως ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να επιφέρει «ανάπτυξη» και θα τα βάλει με την παγκοσμιοποίηση. Η “ανάπτυξη” ήρθε, ειδικά στην δική του περιοχή, το Γκουτζαράτ, ωστόσο δεν έφυγε η φτώχεια. Η περιοχή “αναπτύχθηκε” κάτω από το καθεστώς της ΕΟΖ με αποτέλεσμα οι πολυεθνικές να κερδίζουν, το περιβάλλον και οι Ινδοί να ζημιώνουν. Στο Γκουτζαράτ, η Μονσάντο καλλιεργεί το μεταλλαγμένο της βαμβάκι.
Ο Μόντι υποσχέθηκε ακόμα ότι θα πατάξει τη διαφθορά. Στις αρχές Νοεμβρίου, χωρίς προειδοποίηση, η ινδική κυβέρνηση με δύο νομοσχέδια κατάργησε πάνω από το 80 τοις εκατό των κυκλοφορούντων μετρητών σε αξία. Ανάμεσα σε όλη την αναταραχή και οργή που προκάλεσε αυτή η απόφαση, κανείς δεν φαίνεται να έχει λάβει γνώση του καθοριστικού ρόλου που έπαιξε η Ουάσιγκτον σε αυτό. Αυτό είναι εκπληκτικό, καθώς ο ρόλος της Ουάσιγκτον είναι συγκεκαλυμμένος μόνο πολύ επιφανειακά!
Στο πλαίσιο της συνεργασίας ΗΠΑ και Ινδίας, η υπηρεσία ανάπτυξης της αμερικανικής κυβέρνησης  USAID  έχει διαπραγματευθεί συμφωνίες συνεργασίας με το ινδικό υπουργείο Οικονομικών. Μια από αυτές έχουν δηλωμένο στόχο να απωθήσουν τη χρήση των μετρητών υπέρ των ψηφιακών πληρωμών στην Ινδία και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στις 8 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός Μόντι ανακοίνωσε νομοσχέδια λέγοντας ότι οι δύο μεγαλύτερες ονομαστικές αξίες χαρτονομισμάτων δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πληρωμές πια, με σχεδόν άμεση ισχύ.
Μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν από αυτήν την απόφαση, η USAID  είχε ανακοινώσει τη θέσπιση του “Catalyst: Inclusive Cashless Payment Partnership”, με στόχο την πραγματοποίηση των πληρωμών χωρίς μετρητά στην Ινδία. Κι εδώ μπορούμε να δούμε παράλληλες αποφάσεις της χρήσης καρτών στην Ελλάδα για… “την πάταξη της φοροδιαφυγής”!

Η Ινδία είναι στην πρώτη γραμμή των παγκόσμιων προσπαθειών για την ψηφιοποίηση της οικονομίας  και τη δημιουργία νέων οικονομιών ευκαιριών που εκτείνονται σε δύσκολα προσεγγίσιμες ομάδες. Ο “Καταλύτης” θα στηρίξει τις προσπάθειες αυτές, εστιάζοντας στην πρόκληση κάνετε καθημερινές συναλλαγές χωρίς μετρητά.
Η  Better Than Cash Alliance, η οποία περιλαμβάνει και την USAID ως μέλος, ιδρύθηκε το 2012 για να απωθήσει τα μετρητά σε παγκόσμια κλίμακα. Η γραμματεία στεγάζεται στο Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών Κεφαλαιακής Ανάπτυξης (UNCDP) στη Νέα Υόρκη, κάτι που θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή η μάλλον κακή μικρή οργάνωση του ΟΗΕ  ήταν στην ευχάριστη θέση να έχει το Ίδρυμα Gates και κάποια στιγμή και την Master-Card ως τους πιο γενναιόδωρους δωρητές της.

Γιατί η Ουάσινγκτον διεξάγει παγκόσμι πόλεμο κατά των μετρητών

Τα επιχειρηματικά συμφέροντα των εταιρειών των ΗΠΑ που λειτουργούν μέσω συστημάτων πληροφορικής είναι ένας σημαντικός λόγος αλλά δεν είναι ο πιο σημαντικός. Ένα άλλο κίνητρο είναι η εξουσία εποπτείας που πηγαίνει με την αυξημένη χρήση των ψηφιακών πληρωμών. Οι διεθνείς πληρωμές που γίνονται μέσω τραπεζών και τα οικονομικά στοιχεία που συλλέγονται είναι ό,τι πιο σημαντικό και πολύτιμο.

Ακόμα πιο σημαντικό, το καθεστώς του δολαρίου ως νόμισμα παγκόσμιας αναφοράς και η κυριαρχία των αμερικανικών εταιρειών στο διεθνή χρηματοοικονομικό τομέα, που παρέχουν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ τεράστια δύναμη πάνω σε όλους τους συμμετέχοντες στο επίσημο χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς μετρητά.
Μπορεί να κάνει τους πάντες να συμμορφώνονται με την αμερικανική νομοθεσία και όχι τους τοπικούς ή διεθνείς κανόνες. Γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung έχει γράψει πρόσφατα μια ανατριχιαστική ιστορία πως δουλεύει το πράμα (στα γερμανικά). Ανάμεσα στα παραδείγματα που αναφέρει,είναι και μια μεγάλη γερμανική τράπεζα που αναγκάστηκε να απολύσει αρκετούς εργαζόμενους, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ.
Πίσω στην περίπτωση του… γιαλαντζί εθνικισμού του Μόντι, ο πρωθυπουργός της Ινδίας εκτός από την κατάργηση των μετρητών, είναι έτοιμος να θυσιάσει τους μικρούς αγρότες στο βωμό των πολυεθνικών των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και ζιζανιοκτόνων.
Και η περίπτωση Μόντι δεν είναι η μοναδική. Θέμα ημερών να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε τον εθνικιστή δισεκατομμυριούχο Τραμπ και τη δική του “βιώσιμη ανάπτυξη” που υπόσχεται πολλές νέες θέσεις εργασίας σε… ρομπότ και λιγότερους φόρους για τους επιχειρηματίες!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα