Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Για πόσο θα επιβιώναμε μετά από μία “Αποκάλυψη Ζόμπι”;

Ζόμπι

Μία νέα μελέτη σε Περιοδικό Πανεπιστημίου διαπιστώνει πως οι ορδές των Ζόμπι θα κατέστρεφαν την ανθρωπότητα, μειώνοντας τον πληθυσμό της Γης σε 273 επιζώντες μόνο σε 100 ημέρες.
Η Μελέτη αυτή που δημοσιεύτηκε στο Journal of Physics Special Topics του Πανεπιστημίου του Λέστερ, χρησιμοποίησε με ευφάνταστο τρόπο το μοντέλο SIR, που χρησιμοποιείται από τους Επιδημιολόγους για να προσωμοιώνουν τον τρόπο με τον οποίο εξαπλώνονται οι ασθένειες. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα Ζόμπι χρησιμοποιήθηκαν ως παράδειγμα για τον  κίνδυνο της δημόσιας υγείας. Για παράδειγμα τον Δεκέμβριο του 2015, το Βρετανικό Περιοδικό Υγείας The Lancet δημοσίευσε μία μελέτη με τίτλο “Zombie Infections: Epidemiology, Treatment and Prevention”, ενώ και ένα δημοσίευμα ενός blog από το Centers for Diseace Control and Prevention είχε επίσης χρησιμοποιήσει την περίπτωση “Αποκάλυψης Ζόμπι” ως μεταφορά για μία πραγματική υγειονομική καταστροφή παγκόσμιας κλίμακας.
Σε αυτή την νέα ανάλυση οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου του Λέστερ υπέθεσαν πως κάθε Ζόμπι θα είχε ποσοστό επιτυχίας 90% στην εύρεση και την μόλυνση ενός ανθρώπου κάθε ημέρα – ποσοστό που θα έκανε τον ιό  δύο φορές πιο μεταδοτικό από την “Μαύρη Πανώλη” ή Μάυρο Θάνατο, που σχεδόν ξεκλήρησε την Ευρώπη στα 1300. Οι Ερευνητές διαπίστωσαν επίσης πως κάθε Ζόμπι θα μπορούσε να ζήσει 20 ημέρες χωρίς μυαλό.

Υποθέτωντας πως ο αρχικός πληθυσμός της Γης είναι τα 7.5 Δις ανθρώπων, όσος είναι περίπου ο τωρινός πληθυσμός, οι φοιτητές υπολόγισαν πως θα χρειαζόταν 20 ημέρες για ένα μόνο Ζόμπι ώστε να ξεκινήσει επιδημία αξιοσημείωτων διαστάσεων. Σε αυτό το σημείο θα ξεκινούσε η Πανδημία. Αν μάλιστα υποθέσουμε πως δεν θα υπάρξει γεωγραφική απομόνωση, ο ανθρώπινος πληθυσμός θα μετρούσε 190 εκατομμύρια Ζόμπι να περιφέρονται τριγύρω.
Με μερική Γεωγραφική απομόνωση η κατάσταση θα ήταν λιγάκι καλύτερη για τους ανθρώπους. Υποθέτωντας πως ο Ιός  θα έπρεπε να εξαπλωθεί σε περιοχές που συνορεύουν και πως τα  Ζόμπι θα είχαν περιορισμένη δυνατότητα μετακίνησης, οι επιζήσαντες την 100η ημέρα θα ήταν 273 σύμφωνα με την Μελέτη.
Ένα πιο ρεαλιστικό μοντέλο ίσως υποθέτει πως κάθε Ζόμπι θα ανακάλυπτε λιγότερα ανθρώπινα θύματα με την πάροδο του χρόνου, καθώς οι άνθρωποι θα λιγόστευαν συνεχώς.
Όμως ίσως δεν χρειάζεται να φοβόμαστε. Σε μελέτη που ακολούθησε, οι φοιτητές επέκτειναν το χρόνο ζωής των μολυσμένων σε ένα χρόνο για να ανεβάσουν την “πρόκληση” και έδωσαν στον άνθρωπο ένα ποσοστό 10% πιθανότητας να σκοτώνει ένα Ζόμπι κάθε ημέρα. Επίσης υπολόγισαν την ανθρώπινη αναπαραγωγή, υποθέτοντας πως οι γυναίκες θα μπορούσαν να φέρουν στον κόσμο ένα μωρό κάθε τρία χρόνια. Αυτές οι υποθέσεις έδωσαν παραπάνω ελπίδες στην Ανθρωπότητα, αφού με αυτό το μοντέλο, αν και ο Ανθρώπινος Πληθυσμός έπεσε σε μερικές εκατοντάδες ξανά, όμως τα Ζόμπι εξαφανίστηκα έπειτα από 1000 ημέρες. Με αυτό το μοντέλο 10.000 ημέρες έπειτα από το ξεκίνημα της Πανδημίας, ο Ανθρώπινος πληθυσμός θα ξεκινούσε και πάλι να αναπαράγεται και να επιβιώνει αυξάνοντας τους αριθμούς του, δίχως τον φόβο της εξαφάνισης

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα