Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Υπέρτατη Πολυτέλεια είναι η Γνώση!


Γράφει η Βασιλική Κριεκούκη
 meditation-business-woman-1024x710.jpg
Στη Γη υπάρχουν πολλά όμορφα να ζήσεις, να απολαύσεις, να γευτείς. Υπάρχουν όμως πολλοί καθημερινοί παράγοντες που επισκιάζουν όλη τη γλύκα της ζωής που θα μπορούσες να βιώσεις και η θεά μιας όμορφης καθημερινότητας χάνεται από τον ορίζοντα σου!
Πολλοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή που θα μπορούσαν να ζουν βυθιζόμενοι στην ματαιότητα της ζωής που νιώθουν πως δεν μπορούν να έχουν. Πόθοι και ανεκπλήρωτα όνειρα παραδίδονται από γενιά σε γενιά και μοιάζει σαν μια ανείπωτη δυστυχία να μεταβιβάζεται από τον έναν αιώνα στον άλλο.
Η ουσία της ζωής σε αυτόν τον κόσμο έγινε πολυτέλεια, στον βωμό της αναζήτησης της ίδιας της πολυτέλειας!
Μιας πολυτέλειας που μεταφράζεται σε ένα μεγάλο σπίτι με πισίνα, σε ένα ακριβό αυτοκίνητο, στα πολλά χρήματα, στο καλό φαγητό, σε ένα ταξίδι προς έναν εξωτικό προορισμό, στο να ψωνίσεις ρούχα στο Παρίσι ή σε μια συλλογή από σπάνια αντικείμενα.
Εξάλλου ένα σπίτι με πισίνα, ένα ακριβό αυτοκίνητο, ένα υπέροχο πιάτο φαγητού είναι δημιούργημα κάποιου άλλου, που προσπάθησε να δημιουργήσει και να αποτυπώσει τη δική του άποψη για το τι είναι πολυτέλεια.
Τι από όλα αυτά όμως εμπεριέχει αληθινή πολυτέλεια;
Η πολυτέλεια χρησιμοποιήθηκε κάποτε για να υπάρξει διαχωρισμός στις κοινωνικές τάξεις. Ακόμα και σήμερα πολυτελές θεωρείται ό,τι μπορεί να κατέχει ο έχον πολλά χρήματα, το οποίο κατά βάση εκτιμάται ως πολυτελές λόγω του υψηλού κόστους του.
Όμως η πολυτέλεια είναι συνυφασμένη με την ποιότητα!

Ποια ποιότητα όμως; Τη φθαρτή των αντικειμένων ή την άλλη… την υπέροχη κατάσταση που μπορεί να έχει μέσα του κάποιος;
Μήπως αυτά που ποθείς δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό που πραγματικά θα φέρει πολυτέλεια στη δική σου ζωή;
Ορίζεται η πολυτέλεια από τις αισθήσεις και ό,τι προκαλεί ηδονή σε αυτές ή ορίζεται από ό,τι ανοίγει μπροστά σου έναν ορίζοντα πέρα από τον περιορισμό των αισθήσεων σου;
Τελικά ποιοι έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν πολυτέλεια στη ζωή τους; Οι έχοντες ιδιοκτησίες ακριβών πραγμάτων ή οι έχοντες την ικανότητα να ζουν ποιοτικά εκ των έσω με προορισμό την αποτύπωση της εσωτερικής τους πολυτέλειας στο περιβάλλον που κινούνται;
Εσύ τι πραγματικά θεωρείς πολυτέλεια σε αυτή τη ζωή;
Πολυτελές είναι ότι εντάσσεται στην κατηγορία του ανεκτίμητου, του σπάνιου, του μοναδικού. Και το ανεκτίμητο, το σπάνιο, το μοναδικό μπορείς να το αποκτήσεις μόνο μέσα από τη γνώση! Γιατί το ανεκτίμητο αγγίζεται γνωρίζοντας το!
Για να απολαύσεις, λοιπόν, την πολυτέλεια κάνε μία επένδυση ζωής και επένδυσε στη γνώση αρχίζοντας με τον ίδιο σου τον εαυτό!  
Άλλωστε, όλη η πολυτέλεια που αναζητάς υπάρχει μέσα σου και το μόνο που χρειάζεται είναι να την γνωρίσεις και να την αφήσεις να δημιουργήσει μία ποιοτική ζωή, τόσο πολύτιμη όσο πολύτιμος είναι ο ίδιος σου ο εαυτός!
Και αφού την πλησιάσεις, της απλώσεις το χέρι και την αφήσεις να σε οδηγήσει τότε θα αρχίσει να ρέει σαν αστείρευτο ποτάμι μέσα σου… στο μυαλό σου, στην ψυχή σου, στην καθημερινότητά της ζωής σου.
Για να έχει διάρκεια στη ζωή σου η πολυτέλεια, απαιτείται από μεριάς σου να εντάξεις την ουσιαστική ποιότητα σε κάθε πτυχή σου, σε κάθε εκδήλωσή σου, σε κάθε στιγμή!
Όταν απουσιάζει η ποιότητα από τη ζωή, η πολυτέλεια με τον τρόπο που την κατανοεί ο περισσότερος κόσμος γίνεται εφήμερη, ξεθωριάζει εύκολα και δεν φέρνει ευτυχία. Δεν δημιουργεί νέους ορίζοντες για να πας ένα βήμα πέρα από εκεί που είσαι σήμερα.
Γιατί όμως να πας ένα βήμα πιο κει;
Γιατί αν σου άρεσε εδώ που είσαι δεν θα έψαχνες την πληρότητα, την ολοκλήρωση, την τελείωση μέσα στα αντικείμενα μόνο, αλλά τα αντικείμενα θα συμπλήρωναν την εικόνα ως βοηθητικοί παράγοντες για να αποτυπώσεις έστω και με αυτόν τον τρόπο την τελείωση, την ποιότητα, την ομορφιά που έχεις εντός σου, γύρω σου.
Εξάλλου η πολυτέλεια δεν καλή ή κακή!
Είναι η δημιουργία συγκεκριμένων συνθηκών και περιβάλλοντος εντός του οποίου κινούμαστε, το οποίο μπορεί να συνοδεύεται και από την παρουσία πολυτελών αντικειμένων. Συνθηκών και αντικειμένων, που η υψηλή χρηματική τους αξία οφείλεται κυρίως στην απόλυτα φυσική τους προέλευση!
Δηλαδή, στην εποχή που ζούμε το πολυτελές είναι εκείνο που προέρχεται κυριολεκτικά από την φύση! Πάρε για παράδειγμα ένα σπίτι με γρανιτένιο πάτωμα, ένα διαμάντι, μία πολύ καλή σαμπάνια, το χαβιάρι. Όλα ή είναι προερχόμενα από την ίδια τη φύση ή έχουν προκύψει από την ποιοτική επεξεργασία ενός φυσικού προϊόντος.
Τα μόνα αντικείμενα – προϊόντα που μπορείς να συναντήσεις που θεωρούνται πολυτελή και έχουν υψηλό κόστος, αλλά δεν προέρχονται απευθείας από τη φύση, είναι εκείνα της τεχνολογίας που αν το καλοσκεφτείς προέρχονται από την φύση του ανθρώπου να εξερευνά, να ανακαλύπτει, να δημιουργεί και που κυρίως εμπνέεται, δημιουργεί και προσπαθεί να μιμηθεί την σοφία της ίδιας της φύσης που τον περιβάλλει ή βρίσκεται εντός του. Ακόμα και ένα πολυτελές σπίτι το οποίο απογειώνει την ποιότητα των υλικών του, είναι εκείνο το οποίο ακολουθεί τον τρόπο της φύσης, της γραμμές της ή αναπαριστά την αρμονία της.
Αυτό που προσπαθεί ο άνθρωπος να ξεπεράσει μέσα από την πολυτέλεια, που ο ίδιος δημιουργεί, είναι ο εαυτός του! Η προηγούμενη μη πολυτελής κατάσταση του. Και φυσικά, όπως ξέρεις, ο μόνο τρόπος για να το κάνει αυτό είναι η επίγνωση του εαυτού του και της ποιότητας που εμπεριέχεται σε αυτόν τον υπέροχο και πέραν της φαντασίας πολυτελούς εσωτερικού κόσμου.
Η υπέρτατη πολυτέλεια λοιπόν, είναι η γνώση που αν την εισάγεις στη ζωή σου μπορείς να φτάσεις να απολαμβάνεις όποια πολυτέλεια θελήσεις!
Η γνώση είναι η μόνη επένδυση που μπορείς να κάνεις για να έχεις στη ζωή σου πολυτέλεια! Γιατί αν έχεις γνώση και αποφασιστικότητα μπορείς να δημιουργήσεις τα πιο όμορφα, αρκεί να μπορείς να ανακαλύψεις τα υλικά που φέρεις μέσα σου, που είναι ικανά να σε οδηγήσουν στην αληθινή πολυτέλεια της ζωής.
Μην απαρνιέσαι την πολυτέλεια αφήνοντας την ανάγκη της επιβίωσης να σε περιορίζει! Είσαι πολύτιμος και δεν αξίζεις απλά τα απαραίτητα!
Γνώρισε τον Εαυτό σου… και Ζήσε Πολυτελώς!
Μην ζεις τη ζωή σαν μια απλή βαρκάδα… Τόλμησε να την κάνεις κρουαζιέρα!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα