Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Η κακή οδοντοστοιχία του Χίτλερ ήταν το μόνο αποδεικτικό στοιχείο ότι είχε πεθάνει. Από τα 32 δόντια του είχαν μείνει μόνο τα 5, ενώ το στόμα του ήταν γεμάτο αποστήματα και ανέδυε δυσοσμία...


Ο Αδόλφος Χίτλερ είχε κακή στοματική υγιεινή και η ανάσα του βρομούσε πάρα πολύ. Πριν από τον πόλεμο, ζήτησε από τον προσωπικό του οδοντίατρο Χιούγκο Μπλάσκε να του στερεώσει τα δόντια με μια οδοντιατρική γέφυρα.
Η ασυνήθιστη και εύκολα αναγνωρίσιμη μεταλλική γέφυρα, μαζί με τις μαρτυρίες των οδοντιάτρων ήταν τα αποδεικτικά στοιχεία που χρειάζονταν οι Σοβιετικοί για να πεισθούν ότι ο Φύρερ είχε πεθάνει.
Ο άνθρωπος που φοβόταν τον οδοντίατρο
Ο Αδόλφος Χίτλερ, η προσωποποίηση του ναζισμού, ο άνθρωπος που προκαλούσε φόβο στο πέρασμα του φαίνεται πως είχε μια «αχίλλειο πτέρνα».
Η πάστα των δοντιών του ήταν κάκιστη.
Μια ακτινογραφία της οδοντοστοιχίας του Χίτλερ το φθινόπωρο του 1944 μετά τη Συνωμοσία της 20ης Ιουλίου έδειχνε ξεκάθαρα το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Μόνο εκείνη τη χρονιά είχε βάλει 10 τεχνητά δόντια.
Από τα 32 ενήλικα δόντια του, μόλις τα πέντε ήταν δικά του. Τα υπόλοιπα ήταν θήκες στερεωμένες σε μια μεταλλική γέφυρα.
Δεν είναι σίγουρο γιατί τα δόντια του Χίτλερ ήταν τόσο άσχημα, ωστόσο, οι περισσότεροι θεωρούν πως ένας σημαντικός παράγοντας ήταν η κακή διατροφή που ακολουθούσε τα χρόνια πριν από τον Μεγάλο Πόλεμο όταν ζούσε σε άθλιες συνθήκες.
Η ακτινογραφία με την οδοντοστοιχία του Χίτλερ το φθινόπωρο το 1944
Ο προσωπικός του οδοντίατρος, Χιούγκο Μπλάσκε ανέφερε πως ο Χίτλερ  είχε «απελπιστικά κακή αναπνοή, αποστήματα και πρόβλημα στα ούλα», ενώ η δυσοσμία που έβγαινε από το στόμα του πολλές φορές έκανε τους συμβούλους του να απομακρύνονται από κοντά του γιατί δεν άντεχαν τη μυρωδιά.
Παράλληλα, ο Χίτλερ φοβόταν πάρα πολύ να πάει στον οδοντίατρο. Για μια τυπική απονεύρωση, μάλιστα,  χρειάστηκαν περισσότερα από οκτώ ραντεβού για να ολοκληρωθεί.
Η οδοντοστοιχία του Χίτλερ το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο ότι ο Φύρερ πέθανε
Στις 30 Απριλίου 1945, ο Χίτλερ μαζί με την Εύα Μπράουν αυτοκτόνησαν. Τα σώματά τους αποτεφρώθηκαν και θάφτηκαν ανάμεσα σε άλλα πτώματα κοντά στην Καγκελαρία. Όταν οι Σοβιετικοί κατέλαβαν την Καγκελαρία, η αντικατασκοπική ομάδα SMERSH στις 3 Μαΐου βρήκε περίπου 14 απανθρακωμένα σώματα. Ένα από αυτά έπρεπε να είναι και του ναζιστή ηγέτη.
Τα σχέδια της Χάουσερμαν με την οδοντοστοιχία του γερμανού δικτάτορα
Ανάμεσα στους αιχμαλώτους που έπιασαν οι Σοβιετικοί ήταν και οι βοηθοί του Μπλάσκε, Χέουσερμαν και Έχτμαν.  Ο ίδιος κατάφερε να διαφύγει μετά την πτώση του Ράιχ, αλλά λίγο αργότερα τον έπιασαν οι Αμερικάνοι.
Κάτω από σκληρή ανάκριση, ρωτήθηκαν να περιγράψουν από μνήμης το οδοντιατρικό ιστορικό του Χίτλερ.
Η Χάουσεμαν ήταν η βοηθός του Μπλάσκε και ο Έχτμαν ο άνθρωπος που σχεδίασε τις οδοντιατρικές γέφυρες.
Σχεδίασαν την οδοντοστοιχία του Φύρερ όπως τη θυμούνταν.
Έπειτα, στις 9 Μαΐου 1945 οι δύο βοηθοί είδαν μέρη από ένα σαγόνι που οι Σοβιετικοί είχαν ανακτήσει από ένα από τα 14 απανθρακωμένα σώματα.
Αμέσως επιβεβαίωσαν ότι τα δόντια και τα οστά ανήκαν στον Αδόλφο Χίτλερ. Οι περιγραφές και τα σχέδια ταίριαζαν απόλυτα με τα οδοντικά υπολείμματα που τους παρουσιάστηκαν. Τα δόντια ήταν του Χίτλερ.
Η γυναίκα που μετέφερε την κάτω γνάθο ου Χίτλερ
Η γυναίκα που μετέφερε τα δόντια του Χίτλερ
Την άνοιξη του 1945, η 25χρονη Ελένα Κάγκαν, (πραγματικό όνομα Elena Rzhevskaya) εργαζόταν ως διερμηνέας Γερμανικών για τον στρατό της Σοβιετικής Ένωσης.
Γεννημένη στη Μόσχα από εύπορη οικογένεια, ο σύζυγός της πέθανε κατά την έναρξη του Β’ Παγκόσμιου και εκείνη στρατολογήθηκε με σκοπό να μπορέσει να ζήσει την κόρη της.
Η σημαντικότερη αποστολή της ήταν μαζί με άλλα δυο άτομα να βρουν τον Χίτλερ, ζωντανό ή νεκρό. Στις 8 Μαΐου, η Ελένα παρέδωσε στους Σοβιετικούς ένα κόκκινο κουτάκι που περιείχε την κάτω γνάθο του Χίτλερ.
Αν και η αυτοψία πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου 1945, τα επίσημα αποτελέσματα δεν δημοσιοποιήθηκαν μέχρι το 1954. Τη χρονιά που ο Έχτμαν απελευθερώθηκε από τα σιβηρικά Γκουλάγκ.
Η οδοντοστοιχία του Χίτλερ εκτίθεται σε μουσείο της Ουκρανίας. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν τον Φύρερ να επέζησε και να βρήκε καταφύγιο στη Λατινική Αμερική.

mixanitouxronou

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα