Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Πώς να προστατευτείτε από τον… Weinstein!

Ένας πρακτικός οδηγός προστασίας από ανθρώπους σαν τον Weinstein που θέλουν να σας κάνουν sexual harassment.

Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. Ο ανθρωπόμορφος παραγωγός, στις πρεμιέρες των ταινιών του, συνοδευόταν πάντα από γυναίκες ηθοποιούς. Το γνώριζε ολόκληρο το Χόλυγουντ, αλλά δεν μιλούσε κανείς. Image: Supplied
ΟΙ ΗΠΑ είναι μια χώρα με υψηλά ηθικά standards, τόσο υψηλά που και η ίδια δυσκολεύεται ορισμένες φορές να τα φτάσει. Ήταν επόμενο το σκάνδαλο Γουάινσταϊν, ο οποίος κατηγορείται ότι έκανε sexual harassment σε γυναίκες ηθοποιούς και όχι μόνο, να συνταράξει την καλή –και την κακή– κοινωνία της μεγάλης αυτής χώρας και να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους γνήσιους Αμερικανούς να αποκηρύξουν με βδελυγμία τέτοιες ανήθικες και αισχρές πράξεις.
Όπως κατήγγειλαν τα πολυάριθμα θύματά του, ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν ήταν ένα διπρόσωπο τέρας, κάτι σαν Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ. Τη μέρα παρίστανε τον παραγωγό του κινηματογράφου. Μάλιστα είχε γυρίσει και μερικές ταινίες, όπως Σεξ, Ψέματα και ΒιντεοταινίεςPulp FictionΕρωτευμένος ΣαίξπηρΤο παιχνίδι των λυγμώνΟ Άγγλος ασθενής. Το βράδυ όμως μεταμορφωνόταν σε θηρίο του σεξ που τίποτε άλλο δεν είχε στο μυαλό του παρά το πώς θα κάνει harassment στις νεαρές και αθώες υπάρξεις που πρωταγωνιστούσαν στις ταινίες του.
Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των θυμάτων του διπρόσωπου αυτού παραγωγού έφεραν στο φως πράξεις που θα ντρεπόταν κάποιος να τις αναφέρει. Πρώτα-πρώτα, έβαζε τις ηθοποιούς να παίζουν στις ταινίες του. Στη συνέχεια, και αφού τους πέταγε στα μούτρα μερικά εκατομμύρια δολάρια, τις εξανάγκαζε να γίνουν, θέλοντας και μη, διάσημες.
Όπως καταγγέλλουν οι παθούσες, κάθε χρόνο τους επέβαλε να πηγαίνουν στις τελετές των Όσκαρ, μπας και πάρουν κανένα αγαλματάκι. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έβγαζε –άκουσον, άκουσον– φωτογραφίες μαζί τους στις πρεμιέρες των ταινιών! Δεκάδες τέτοιες φωτογραφίες κυκλοφορούν σήμερα στο διαδίκτυο προς καταισχύνη των ανυποψίαστων γυναικών. Πόσο ντροπιαστικό, πόσο άδικο!
Η Γκουίνεθ Πάλτροου με τον ανθρωπόμορφο παραγωγό ταινιών και sexual abuser Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. Η διάσημη ηθοποιός ζήτησε να κατασχεθεί το σχετικό φωτογραφικό υλικό από το διαδίκτυο, διότι στη θέα του υφίσταται μετατραυματικό σοκ. Image: Supplied
Όπως έγινε γνωστό από τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων στην Αστυνομία, ο Γουάινσταϊν είχε ανεξήγητη ψύχωση με τους ηθοποιούς. Ιδιαίτερα τις γυναίκες ηθοποιούς. Μόλις έβλεπε μια από αυτές, κάτι πάθαινε. Τον έπιανε τικ στο αριστερό μάτι, το στόμα του άνοιγε και έτρεχαν από αυτό σάλια, σαν τον σκύλο που περιμένει από το αφεντικό του ένα νόστιμο μεζέ από το σουβλατζίδικο της γειτονιάς. Γενικώς, φερόταν πρόστυχα.
Αργά το βράδυ συνήθιζε να παρασύρει τις ηθοποιούς στη σουίτα του με διάφορες προφάσεις: ότι θα τους δείξει τη συλλογή των γραμματοσήμων, τη συλλογή από πεταλούδες ή τους μουσικούς δίσκους 33 στροφών που είχε. Κι αυτές ανυποψίαστες πήγαιναν. Ήταν δε τόσο θρασύς που ένα βράδυ, ξεπερνώντας κάθε όριο, ζήτησε από μια γυναίκα να του ξύσει την πλάτη που τον έτρωγε!
Εκείνες πάντως, μόλις αντιλαμβάνονταν τις άνομες προθέσεις του, αντιστέκονταν με νύχια και με δόντια, διασώζοντας όχι μόνο την δική τους τιμή, αλλά και όλων των άλλων Αμερικανίδων γυναικών, οι οποίες, ως γνωστόν, είναι βράχοι ηθικής.
Τελικά το κακό παράγινε κι έτσι τριάντα γυναίκες, θύματα του ανωμαλιάρη παραγωγού του Χόλυγουντ, μαζεύτηκαν και ίδρυσαν τον σύλλογο των “Φυστικωμένων από τον Γουάινσταϊν Γυναικών”. Κατόπιν προέβησαν στις σχετικές αποκαλύψεις στους New York Times και στον New Yorker. Ανάμεσά τους ονόματα ηχηρά: η πρέσβειρα Αντζελίνα Τζολί, η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Μίρα Σορβίνο, η Ροζάνα Αρκέτ, η Άσλεϊ Τζοντ. Αθώες ψυχές που υπέστησαν sexual harassment, κακοποίηση και εκφοβισμό, με αποτέλεσμα να καταστραφεί η καριέρα τους ανεπανόρθωτα και οι ίδιες να δυστυχήσουν.
Τον λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη. Εμείς θα περιοριστούμε σε δύο καταγγελίες-φωτιά που συγκλονίζουν.
Μετά το σκάνδαλο Γουάινσταϊν, ξέσπασε καταιγισμός αποκαλύψεων κατά πολλών άλλων επωνύμων, όπως ο φωτογράφος μόδας Τέρι Ρίτσαρντσον, ο Λίον Γουιζελτίερ, συντάκτης του New Republic, ο πρώην πολιτικός σχολιαστής του NBC News Μαρκ Χάλπεριν, ο Άντι Σινιόρε, πρώην διευθυντής του Defy Media, ο σκηνοθέτη Μπρετ Ράτνερ και οι ηθοποιοί Κέβιν Σπέισι, Τζέρεμι Πίβεν και Ντάστιν Χόφμαν. Image: Supplied

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΗ

Παίρνοντας θάρρος από τον σύλλογο των διάσημων γυναικών, εμφανίστηκαν δεκάδες άλλες, λιγότερο γνωστές, γυναίκες για να καταγγείλουν με τη σειρά τους ότι είχαν υποστεί κι αυτές harassment από τον Γουάινσταϊν. Μοντέλες και κομπάρσες, κομμώτριες και μανικιουρίστ, μακιγιέρ και τραγουδίστριες, γραμματείς και σερβιτόρες, χορεύτριες και αμπιγιέζ, απλές περαστικές από το δρόμο, βγήκε και η δική μας η Βάνα Μπάρμπα, καμιά όμως δεν είχε την τόλμη και το θάρρος να πει ότι το τέρας αυτό του Χόλυγουντ την είχε διακορεύσει. Η πρώτη που τόλμησε να το κάνει ήταν η εκπληκτικής (ανδρικής) ομορφιάς ηθοποιός Μαρία ντε λα Παζ Ελίζαμπεθ Σοφία Αντριάνα ντε λα Ουέρτα-ι-Μπρους, περισσότερο γνωστή στο κοινό ως Παζ ντε λα Πάρε ντε λα Φέρτα.
Να τι δήλωσε στην Αστυνομία της Νέας Υόρκης, όπου κατέφυγε για να καταγγείλει ότι αυτός ο διαβολάνθρωπος, ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, όχι μόνο της έκανε sexual harassment, αλλά τη βίασε κιόλας!
«Mr. Weinstein raped me twice, my God!» είπε στον ντετέκτιβ Nicholas DiGaudio που της έπαιρνε κατάθεση.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, εκείνη και ο παραγωγός του Χόλυγουντ συναντήθηκαν σ’ ένα πάρτυ, όπου ο Γουάινσταϊν έλεγε ανέκδοτα και όλοι γελούσαν. (Αυτό εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι ήταν στάχτη στα μάτια). Στο μεταξύ, δολίως, τους κερνούσε ποτά και όλοι είχαν πιει τον άμπακο.
Εκείνη, η Παζ ντε λα Πάρε ντε λα Φέρτα με τ’ όνομα, αμαθής και άπραγη για τη βρωμιά που κρύβει ο λαμπερός κόσμος της showbiz, σκέφτηκε ότι o Γουάινσταϊν ήταν ένα μεγάλο παιδί. Έτσι, εντελώς αθώα και αφιλοκερδώς, φεύγοντας από το πάρτυ γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα, τον λυπήθηκε που τον είδε μόνο του και τον κάλεσε στο διαμέρισμά της για να δουν μαζί την “Ντόρα την Εξερευνήτρια”. Σκέφτηκε, η άδολη παιδίσκη, ότι ένα παιδί στην καρδιά, όπως ο Γουάινσταϊν, θα εκτιμούσε πολύ τη χειρονομία της και ίσως να ’λεγε γι’ αυτήν έναν καλό λόγο.
Πηγαίνοντας προς το διαμέρισμα, τον προειδοποίησε ότι ήταν μια άβγαλτη κοπελίτσα, μόλις 26 ετών, κι ότι αυτός δεν έπρεπε να εκμεταλλευτεί την αφέλεια και την καλοσύνη της και να φερθεί σαν κύριος. Πράγμα που της υποσχέθηκε το ανθρωπόμορφο κτήνος που λέγεται Γουάινσταϊν.
Μπαίνοντας στο διαμέρισμα, εκείνη, πολύ φυσικά, έσκυψε για να βάλει στο βίντεο την κασέτα με την “Ντόρα την Εξερευνήτρια”, όταν αισθάνθηκε κάποια κίνηση πίσω της. Πριν καλά-καλά το καταλάβει, είχε βιασθεί! Επειδή αυτό της συνέβαινε για πρώτη φορά και το σοκ ήταν ανεπανόρθωτο, δεν ήξερε πώς να αντιδράσει. Εκείνος, εκμεταλλευόμενος την άγνοιά της, την άρπαξε πάλι, βιάζοντάς την εις διπλούν, oh my God!»
Τώρα όμως είχε έρθει η ώρα να πληρώσει. Το 2011, αυτή, η Παζ ντε λα Πάρε ντε λα Φέρτα με τ’ όνομα, είχε μηνύσει την εταιρεία Lionsgate για 55 εκατομμύρια δολάρια, επειδή κάποιος την είχε λοξοκοιτάξει με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σ’ ένα φορτηγάκι και να τραυματιστεί. Μπορεί τότε η υπόθεση να είχε απορριφθεί από τον δικαστή, αλλά εκείνη δεν το ’βαζε κάτω. Τώρα υπήρχαν και ντοκουμέντα που έδειχναν πόσο κακοποιός ήταν ο Γουάινσταϊν. Όλες αυτές οι διάσημες του Χόλυγουντ που διαμαρτύρονταν δεν ήταν τρελές. Something is fishy. (Κάποιο λάκκο είχε η φάβα).
«Πόσα λέτε να ζητήσω;» ρώτησε τον ντετέκτιβ που κατέγραφε τις φοβερές αποκαλύψεις. «Διακόσια εκατομμύρια, είναι καλά; Εκατό εκατομμύρια ο βιασμός… Πάλι φτηνά θα του ’ρθει».
«Και πότε σας βίασε, μις;» ρώτησε ο αστυνομικός που ήλπιζε να πάρει προαγωγή κλείνοντας τον Γουάινσταϊν στη φυλακή.
«Τον Οκτώβριο του 2010», απάντησε η παιδίσκη.
«Μα από τότε έχουν περάσει επτά χρόνια! Γιατί δεν το καταγγείλατε νωρίτερα;» ρώτησε ο ντετέκτιβ που είδε τις ελπίδες του για προαγωγή να εξανεμίζονται.
«Με απειλούσε, κύριε αστυνομικέ! Έλεγε πως αν βγω και αποκαλύψω τις πομπές του, δεν θα σταύρωνα ρόλο στο Χόλυγουντ! Κι εγώ είχα ανάγκη να δουλέψω, για να φροντίσω την άρρωστη μητέρα μου…
»Α, να μην το ξεχάσω. Στο δικαστήριο θα φέρει ψευδομάρτυρες που θα ισχυριστούν ότι εγώ του ρίχτηκα κι επειδή εκείνος με απέκρουσε, τώρα τον εκδικούμαι. Να ξέρετε όμως ότι είναι ψέματα…»
Η ηθοποιός Μαρία ντε λα Παζ Ελίζαμπεθ Σοφία Αντριάνα ντε λα Ουέρτα-ι-Μπρους έξω από μπαρ σε στιγμές έξαψης. Πηγή: Youtube

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ

Διδακτική –και άκρως διαφωτιστική– είναι η περίπτωση της εξωτικής Αλ-Μούνια Μαμούνια, ή κάπως έτσι, συζύγου του διάσημου ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ. Μια μέρα, στο σπίτι τους στο Λονδίνο, η Αλ-Μούνια του είπε με παράπονο:
«Τζορτζ, δεν με αγαπάς καθόλου!»
«Πούθε το ’βγαλες αυτό το συμπέρασμα, αγάπη μου;» ρώτησε εκείνος, την ώρα που αγωνιζόταν να αλλάξει πάνες στα δίδυμα.
«Για πες μου: Δεν είμαι όμορφη;»
«Φυσικά και είσαι, αγάπη μου».
«Δεν είμαι ψηλή, όπως οι μοντέλες; Δεν ρίχνω ένα κεφάλι στις κοντές;»
«Βεβαίως, λατρεία μου».
«Τι παραπάνω έχουν από μένα αυτές οι ξεβράκωτες του Χόλυγουντ;»
«Τίποτα, αγάπη μου».
«Λοιπόν; Γιατί δεν βγήκες να πεις ότι τη γυναικάρα που έχεις τη harassed πρώτη ο Γουάινσταϊν;»
«Μα, αγάπη μου, πότε πήγες εσύ στην Αμερική; Θέλω να πω… Φυσικά και έχεις πάει, αφού συνάντησες εμένα. Όμως συνάντησες τον Γουάινσταϊν;»
«Τον είδα μια μέρα που καθόταν σ’ ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη. Μου έριξε μια ματιά τόσο ακόλαστη που ανατρίχιασα! Σαν να με ξέσκιζε στα δύο! Είμαι βέβαιη πως αν με γνώριζε από κοντά, θα μου έκανε ανήθικες προτάσεις. Ίσως και να μου ριχνόταν. Και αυτό ισοδυναμεί με ψυχικό βιασμό, ξέρεις! Με παραβίαση της προσωπικότητάς μου! Είμαι δικηγόρος και κάτι ξέρω απ’ αυτά!»
«Για να το λες… Τι θες να κάνω εγώ τώρα;»
«Αν με αγαπάς, εσύ που είσαι διάσημος, να βγεις και να πεις στους δημοσιογράφους ότι με harassed και μένα ο Γουάινσταϊν!»
Τι να κάνει ο φουκαράς ο Κλούνεϊ; Σκέφτηκε και τη μάνα της που είχε μπαστακωθεί στο σπίτι τους και καθημερινά του έλεγε πόσο ανεπρόκοπος είναι και υπέκυψε. Την άλλη μέρα κάλεσε τους δημοσιογράφους και τους είπε:
«Όλες αυτές οι παρτσακλές και οι στάρλετ να κάνουν πίσω! Η πρώτη γυναίκα που harassed ο Γουάινσταϊν ήταν η γυναίκα μου! Φυσικά, πριν τη γνωρίσω εγώ…» συμπλήρωσε έπειτα από μικρό δισταγμό.
«Είστε βέβαιος, κύριε Κλούνεϊ, ότι ήταν η πρώτη;» ρώτησε ένας δημοσιογράφος. «Ο κ. Γουάινσταϊν άρχισε να κάνει harassment το 1984, όταν η γυναίκα σας ήταν 6 ετών και πήγαινε δημοτικό στο Λονδίνο. Μήπως κάνετε λάθος;»
«Δεν θα μου πείτε εσείς πότε harassed τη γυναίκα μου ο Γουάινσταϊν. Δικό σας καθήκον είναι να δημοσιεύσετε την είδηση. Το δικό μου ήταν να βγω και να το πω στον κόσμο… Έχουμε και μια αξιοπρέπεια!»

Ηθικό δίδαγμα

Αν κάποιος σας καλέσει στο σπίτι του αργά το βράδυ για να σας δείξει τη συλλογή του από κρασιά, κάμπιες, νομίσματα, νυχτερίδες ή αράχνες, κι αυτός δεν είναι ο Γουάινσταϊν, να ξέρετε ότι κάτι κακό έχει στο νου του. Αν είναι ο Γουάινσταϊν, τότε το πράγμα αλλάζει. Μπορεί και να γίνετε διάσημοι-ες καταγγέλλοντάς τον!


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα