Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Γιγάντια «μαύρη τρύπα» στον Ήλιο!

Μια πελώρια στεφανιαία οπή σχηματίστηκε στο βόρειο ημισφαίριο του μητρικού μας άστρου



















Η NASA έδωσε στην δημοσιότητα εντυπωσιακές εικόνες που κατέγραψε πριν από λίγες μέρες το διαστημικό παρατηρητήριο SDO το οποίο παρατηρεί μόνιμα τον Ήλιο. Το SDO φωτογράφισε μια γιγάντια στεφανιαία οπή στο βόρειο ημισφαίριο του Ήλιου.

Οι στεφανιαίες οπές είναι σκούρες, χαμηλής πυκνότητας περιφέρειες στην ακραία ατμόσφαιρα του Ήλιου, το στέμμα. Έχουν έκταση εκατοντάδων χιλιάδων χλμ., περιέχουν λίγο ηλιακό υλικό, έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες, και ως εκ τούτου, φαίνονται πολύ πιο σκούρες από το περιβάλλον τους. Για πρώτη φορά εντοπίστηκαν τη δεκαετία του 1970 και τόσο ο αριθμός όσο και η έκτασή τους σχετίζονται με τον 11ετη κύκλο δραστηριότητας του Ήλιου.



Οι ειδικοί τις ονομάζουν «μαύρες τρύπες» του Ήλιου και η παρουσία τους προκαλεί διάφορα κοσμικά φαινόμενα ανάμεσα στα οποία να δημιουργείται και να απομακρύνεται από το άστρο ο λεγόμενος ηλιακός άνεμος, μεγάλα ρεύματα φορτισμένων σωματιδίων. Αυτά τα ρεύματα προκαλούν φαινόμενα όπως το σέλας ενώ επίσης προκαλούν προβλήματα στην λειτουργία των δορυφόρων που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από την Γη αλλά και στα ηλεκτρικά δίκτυα. Σύμφωνα με τα στελέχη της NASA η συγκεκριμένη... μαύρη τρύπα έστειλε ένα πολύ ισχυρό ηλιακό άνεμο στον πλανήτη μας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα εντυπωσιακό σέλας στο βόρειο ημισφαίριο το οποίο έγινε ορατό μέχρι τις περιοχές της πολιτείας της Νεμπράσκα που βρίσκεται στις μεσοδυτικές περιοχές των ΗΠΑ.




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα