Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Άνθρωποι εξαρτήσεις

της Φανής Μιχαήλ
«Μα όσα μας δένουν στα παλιά, είναι οι κακές συνήθειες» ισχυρίζεται ένα αγαπημένο άσμα. Υπάρχουν χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα του καθενός που ανήκουν καθαρά σε αυτόν και τον κάνουν μοναδικό. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να είναι είτε προτερήματα, είτε ελαττώματα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε το συγκεκριμένο άνθρωπο χωρίς αυτά . Έτσι, είναι και οι συνήθειες των ανθρώπων, καλές ή κακές.
Υπάρχουν και άνθρωποι στην ζωή του καθενός μας που λειτουργούν σαν τις αγαπημένες μας κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα, ο καφές, το ποτό όταν διασκεδάζουμε ή ο κακός, αλλά ο τόσο νόστιμος τρόπος διατροφής. Για να γίνω πιο αντιληπτή, αυτοί οι άνθρωποι δρούνε στη ζωή μας σαν μικρές, αλλά ευχάριστες εξαρτήσεις. Δεν μπορούμε να μην τους δούμε αρκετά συχνά ή να επικοινωνήσουμε μαζί τους, επίσης συχνά. Επίσης, υπολογίζουμε πολύ στη γνώμη τους και μας ενδιαφέρει η άποψή τους για τις επιλογές μας και πολλές φορές μπορούν να μας επηρεάσουν και καταλυτικά, επειδή γνωρίζουμε ότι θέλουν το καλό μας και ό, τι θα μπορούσε να μας κάνει ευτυχισμένους.
Άλλα, όπως όλες οι κακές, αλλά ευχάριστες συνήθειες μπορούν μερικές φορές να γίνουν εξαρτήσεις και να μας επηρεάσουν και αρνητικά. Εκεί αρχίζουν τα δύσκολα, όσο αρχίζουμε να υπολογίζουμε στη δική τους άποψη περισσότερο απ’ ότι στη δική μας την ίδια και σε αυτό που πραγματικά θέλουμε για τον εαυτό μας. Πολλές φορές μέσα από την αγάπη μας και την τριβή μας με κάποιους ανθρώπους που αγαπάμε πολύ και τους χρειαζόμαστε στην ζωή μας μπορεί να χάσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και κάπου εκεί να χάσουμε λίγο τις πραγματικές μας επιθυμίες και μερικές φορές να τις ξεχάσουμε.

Οι κακές συνήθειες μπορούν να είναι ευχάριστες, αρκεί να μη γίνουν εξαρτήσεις και να μην αρχίσουν να γίνονται βλαβερές για τον ίδιο σας τον εαυτό. Αν δείτε ότι αρχίζει να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε κάποια δική σας σχέση, προσπαθήστε να επαναφέρετε την υγεία και κυρίως να επαναφέρετε τον εαυτό σας μέσα σε αυτή.
Αν νιώσετε ότι είναι πολύ δύσκολο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι μια ειλικρινή κουβέντα με τον αντίστοιχο άνθρωπο και στη χειρότερη των περιπτώσεων να αποστασιοποιηθείτε για λίγο καιρό για να θυμηθείτε πώς είναι να περνάτε και λίγο χρόνο μόνο με τον εαυτό σας. Μην το φοβηθείτε, καλό θα σας κάνει, αρκεί να μην το συνηθίσετε και αυτό σε υπερβολικό βαθμό. Μιλήστε με τις «εξαρτήσεις» σας, αν σας αγαπάνε πραγματικά θα σας αφήνουν και να ανασάνετε λίγο.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα