Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Richard Shaver: Οι υποχθόνιες φυλές Deros και Teros



Το ανθρώπινο είδος πάντα κοιτούσε τον ουρανό, κυριολεκτικά και μεταφορικά, οι παραδόσεις πολλών αρχαίων λαών μιλάνε για όντα ή "θεούς" όπως αλλιώς έμειναν στους μύθους και θρύλους που ήρθαν, δίδαξαν και άφησαν το τεράστιο στίγμα τους και για άγνωστους λόγους έφυγαν αφήνοντας μία υπόσχεση επιστροφής. Ακόμα και ο πιο ανίδεος με τον χώρο της εναλλακτικής έρευνας έχει ακούσει για UFOS, εξωγήινους, γκρίζους ή... μικρά πράσινα ανθρωπάκια! 

Έτσι λοιπόν ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα προς τα πάνω λίγη προσοχή δίνουμε στα κάτω! Και λέγοντας κάτω εννοούμε κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη μας που εν ολίγοις, αν προσθέσουμε και τα λίγα σχετικά που ξέρουμε για τους ωκεανούς μας , η συνολική γνώση δεν είναι και μεγαλύτερη ίσως απ όσα ξέρουμε για ότι συμβαίνει εκτός του πλανήτη μας.

 Και όμως, οι παραδόσεις δεν έχουν μιλήσει μόνο για θεούς από τα άστρα αλλά και για όντα που προϋπήρχαν του ανθρώπου και κατοικούν στα έγκατα της γης. Αυτόχθονες ή απλά κατέφυγαν εκεί λόγω ενός τεράστιου πολέμου που συνέβη χιλιετίες πριν; Το ένα δεν αναιρεί το άλλο κατά την άποψή μου μιας και όλες λίγο πολύ οι μυθολογίες μίλησαν για μια σύγκρουση κοσμικών διαστάσεων, τόσο στην Γη, όσο και έξω από αυτήν που οδήγησε τους ηττημένους στο να καταφύγουν στα έγκατα (όσοι παρέμειναν στον πλανήτη μας τέλος πάντων).


Αυτοί ήταν (και είναι;) οι λεγόμενοι Τιτάνες στην μυθολογία μας, Νεφελίμ στα Εβραϊκά κείμενα, αλλά και πολλά άλλα πλάσματα που από τα αρχαία χρόνια οι λαοί πίστευαν ότι ζούσαν σε σπηλιές και στα βάθη της Γης αλλά έβγαιναν πολλές φορές στην επιφάνεια και η θέαση τους αναστάτωνε και προκαλούσε τον φόβο. Σάτυροι και υποχθόνιοι, νεράιδες και νύμφες, καλικάντζαροι και ξωτικά, ακόμα και στην Χριστιανική παράδοση η κόλαση συμβολίζεται ότι είναι στον κάτω κόσμο, αποτελώντας μία φυσική πνευματική συνέχεια μπορούμε να πούμε του Κάτω Κόσμου των αρχαίων Ελλήνων. 

Μ' όλο λοιπόν που το θέμα της Κούφιας Γης, είναι από μόνο του τρομερά ενδιαφέρον και χρίζει έρευνας, οι "εξωγήινοι" πάντα παρέμεναν πιο δημοφιλής στα μυαλά των ανθρώπων στην σύγχρονη εποχή. Σε αυτό, πιστεύω, βοήθησε κατά κάποιο τρόπο και η επονομαζόμενη "φαντασία πολτού" (pulp fiction) και η ορολογία αυτή χαρακτηρίζει βιβλία, κόμικς και εικονογραφημένα διηγήματα των οποίων οι σελίδες ήταν φτιαγμένες από φτηνό χαρτί από πολτό (εξ' ου και η ορολογία). Μπορεί το υλικό να ήταν φτηνό, αλλά αυτά που τυπωνόταν πάνω του ήταν επί το πλείστον διαμάντια που έμελλε να μείνουν κλασσικά. Συγγραφείς όπως ο Ρόμπερτ Χάουαρντ (Κόναν, Κάαλ ο Kατακτητής, Σόλωμον Κλεην κτλ), Έντγκαρ Ράις Μπάροουζ (Ταρζάν) είναι δύο χαρακτηριστικοί συγγραφείς της μεσοπολεμικής περιόδου όπου έμειναν διαχρονικοί, ενώ οι εξωγήινοι ή Αρειανοί όπως λέγονταν τότε (λόγω και της έξαρσης του Ψυχρού Πολέμου και του μίσους εναντίον των Ρώσων / Κομμουνιστών, άτυπα τους παραλλήλιζαν με εχθρικούς... Αρειανούς) ήταν αγαπημένο θέμα της περιόδου εκείνου, από βιβλία και κόμικς μέχρι και στον κινηματογράφο.

Όμως ακόμα ένας συγγραφέας έγινε γνωστός τότε και όχι με την καλύτερη πάντα φήμη, μιας και είχε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη φήμη εξαιτίας αυτών που έγραφε. Το όνομά του, Richard Sharpe Shaver .

To μυστήριο του Shaver

Ο Richard Shaver ήταν Αμερικανός συγγραφέας,ερευνητής, καλλιτέχνης και επαφικός κατά κάποιο τρόπο, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα γνωστός στον χώρο το διάστημα του μεσοπολέμου. Γεννήθηκε 8 Οκτωβρίου, 1907 στο Berwick, της Pennsylvania και πέθανε τον Νοέμβριο του 1975 στο Summit, στο Arkansas. Ο Shaver ήταν τότε ιδιαίτερα γνωστός, όχι ίσως στο ευρύτερο κοινό, αλλά σε πιο ψαγμένους κύκλους που αντικείμενο συζήτησης είχαν τα έργα του και τους ισχυρισμούς του για δύο φυλές όντων που ζούσαν στα έγκατα της γης, τους κακόβουλους και "δαιμονικούς" Deros ( Detrimental Robots, δηλαδή εκφυλιστικά ρομπότς, όχι επειδή ήταν μηχανικά αλλά λόγω της κτηνώδους συμπεριφοράς τους) και τους φυσιολογικούς και καλούς Teros που είναι λιγότεροι δυστυχώς αριθμητικά. Απέκτησε αμφιλεγόμενη φήμη, τα χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω των έργων του τα οποία εκδόθηκαν στο περιοδικό Amazing Stories του Ray Palmer.

Αρχικά ασχολήθηκε με την τέχνη αλλά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης του 1930, βρήκε δουλειά ως συγκολλητής στο Briggs Auto Body Plant, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε. Και τα παράξενα άρχισαν εκεί.

Ο Shaver λόγω, όπως δήλωνε, κάποιου συντονισμού του πιστολιού συγκόλλησης, άρχισε να ακούει μέσα στο κεφάλι του φωνές, οι οποίες ήταν οι σκέψεις των συναδέλφων του. Στην αρχή μόνο όταν συγκολλούσε και αργότερα όλο και πιο συχνά. Ακόμα χειρότερα δε, άρχισε να ακούει χαιρέκακα γέλια από απόκοσμα όντα και φωνές απόγνωσης και πόνου από τα θύματά τους. Ο Shaver παραιτήθηκε από την δουλειά του και για κάποια περίοδο έζησε ως περιπλανώμενος δουλεύοντας από εδώ και από εκεί. Φημολογείται ότι το 1934 νοσηλεύτηκε για ψυχιατρικά προβλήματα, αλλά δεν φάνηκε να έγινε μία ακριβής διάγνωση. Ο ίδιος ο Ray Palmer ισχυρίστηκε ότι ο Shaver νοσηλεύτηκε για 8 χρόνια σε ψυχιατρική κλινική. Ίσως και αυτός να ήταν ένας από τους λόγους που ο Shaver απέκτησε παράξενη φήμη μαζί με τους ισχυρισμούς τόσο του ιδίου αλλά και του εκδότη του Ray Parker ότι αν και οι ιστορίες του θεωρούνταν επιστημονική φαντασία, ήταν στην πραγματικότητα αληθινές.


Κάπου λοιπόν το 1943 ο Shaver έγραψε ένα γράμμα στο περιοδικό Amazing Stories και λίγο πολύ ισχυριζόταν ότι είχε ανακαλύψει μια πανάρχαια γλώσσα, πηγή όλων των ανθρώπινων γλωσσών που λεγόταν Μαντονγκ. Απάντησε λοιπόν ο ίδιος ο Parker ρωτώντας τον πως τα γνώριζε όλα αυτά και ο Shaver του απέστειλε ένα κείμενο 10.000 λέξεων με το όνομα "Μια προειδοποίηση στο μελλοντικό άνθρωπο" Ο Shaver ανέφερε για την ύπαρξη προτακλυσμιαίων πανάρχαιων φυλών οι οποίες αναγκάστηκαν να φύγουν όταν ο ήλιος άρχισε να εκπέμπει επικίνδυνη ακτινοβολία.


Αυτά τα όντα έφυγαν για άλλους πλανήτες, αφήνοντας κάποιον πληθυσμό πίσω (για ποιο λόγο δεν γνωρίζουμε) και όσοι δεν επηρεάστηκαν από την ακτινοβολία παρέμειναν οι ειρηνικοί και καλοί Teros ενώ το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, λόγω προφανώς της ακτινοβολίας εκφυλίστηκε με τα χρόνια και έγιναν οι "δαιμονικοί" και απόκοσμοι Deros.



 Κύριο χαρακτηριστικό τον Deros είναι οι σαδιστικές τους ορέξεις πάνω στα θύματα που απαγάγουν και τα χρησιμοποιούν ως τροφή αλλά και για βασανιστήρια ακόμα και σεξουαλικά. Επίσης οι Deros διαθέτουν ακόμα την υπερανεπτυγμένη τεχνολογία των προγόνων τους και κατέχουν, σύμφωνα με τον συγγραφέα "μηχανές ακτίνων", τις οποίες οι αρχαίες φυλές άφησαν πίσω τους όταν έφυγαν από την γη. Με αυτά τα μηχανήματα οι σατανικοί Deros μπορούν και κατασκοπεύουν τις σκέψεις των ανθρώπων, ακόμα και να εκπέμψουν με αυτές βασανιστικές σκέψεις και "φωνές" στα μυαλά μας. 




Κατά κάποιο τρόπο ο Shaver θεωρεί ότι πολλά ψυχολογικά κρούσματα που συμβαίνουν είναι εξαιτίας αυτών. Λίγο πολύ τους θεωρεί υπαίτιους για σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να συμβαίνει πάνω στην επιφάνεια: από μικρο ατυχήματα και απλές ασθένειες, μέχρι μεγάλης έκτασης καταστροφικά γεγονότα, λόγω του ότι έχουν την τεχνολογία να μας επηρεάζω. Αν και επί το πλείστον κατοικούν κάτω από την Γη, διαθέτουν διαστημόπλοια και ταξιδεύουν εκτός του πλανήτη μας για να έρθουν σε επαφή με εξίσου μοχθηρά με αυτούς όντα.

Τα.. απίστευτα για τους περισσότερους τουλάχιστον, που έγραφε ο Shaver βοήθησαν το Amazing Stories να αυξήσει τις πωλήσεις του, ενώ την τριετία 1945 - 48 το 75% των τευχών που εκδόθηκαν τότε, περιείχαν υλικό από τον Shaver. Η όλη αυτή.. Shaveroμανία εξόργισε τους οπαδούς της "σκληροπυρηνικής" επιστημονικής φαντασίας, που αρεσκόταν περισσότερο σε διαστημικές πολιτείες(space opera όπως ονομαζόταν) που εκδιδόταν όλα αυτά τα χρόνια στο Amazing Stories και καταδίκαζαν την στροφή του Parker στην θεματική του Parker. Επιστολές από οργανωμένους οπαδούς βομβάρδισαν το περιοδικό ζητώντας να σταματήσουν να εκδίδουν τις ιστορίες του Shaver. Το 1948 οι ιδιοκτήτες του περιοδικού αποφάσισαν να διακόψουν την έκδοση των περιοδικών του Shaver, οδηγώντας τον Parker να πει ότι το περιοδικό πιέστηκε από κακόβουλες δυνάμεις. Δεν νομίζω ότι εννοούσε τους μοχθηρούς Deros(!!!) αλλά τους οργισμένους αναγνώστες που μποϊκόταραν το περιοδικό, ώστε να το εξαναγκάσουν να επιστρέψει στην παλιά τους θεματολογική ρότα πράγμα που στο τέλος κατάφεραν. Οι ιδιοκτήτες απλά δήλωσαν ότι το "Μυστήριο Shaver" είχε κάνει τον κύκλο του και απλά δεν είχε κάτι άλλο να δώσει.


TA ΠΕΤΡΙΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Τις δεκαετίες 60 και 70 και μέχρι το τέλος της ζωής του ο Shaver, όπου ζούσε στην αφάνεια, έψαχνε φυσικές αποδείξεις για πανάρχαιες φυλές και ισχυρίστηκε ότι τις βρήκε σε διάφορες πέτρες που αν κάποιος τις έκοβε ή έσπαγε θα μπορούσε να βρει εικόνες και γραπτά από τον καιρό εκείνον. Για καιρό φωτογράφιζε τις πέτρες αυτές και μάλιστα είχε δημιουργήσει ένα είδος δανειστικής βιβλιοθήκης, στέλνοντας γυαλισμένα κομμάτια από αυτές μαζί με λεπτομερή περιγραφή του τι είδους κείμενα και εικόνες είχε βρει στην εκάστοτε πέτρα θραύσμα της οποίας έστελνε. Παρ' όλη την προσπάθειά του δεν μπόρεσε να τραβήξει περαιτέρω προσοχή, παρ' όλα αυτά τα επόμενα χρόνια μετά τον θάνατό του έγιναν διάφορες εκθέσεις με έργα του και φωτογραφίες του. Ας μην ξεχνάμε ότι πρώτα ξεκίνησε ως καλλιτέχνης.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Αναμφισβήτητα ο Shaver ήταν μία αμφιλεγόμενη αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Έκανε τον δικό του αντίκτυπο και σίγουρα προκάλεσε εντυπώσεις και θετικές και αρνητικές. Πρωτοπόρος; Οραματιστής; Ιδιοφυής; Απατεώνας; Ή τρελός; Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα μέσα από την δική του έρευνα. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από τον Shaver, ένας άλλος συγγραφέας ο Edward Bulwer-Lytton έγραψε για τη "Επερχόμενη Φυλή" στο ομότιτλο βιβλίο του.

Εκεί οι υποχθόνιοι κάτοικοι είχαν τιθασεύσει την ενέργεια Βριλ (όνομα που συναντάμε πάρα πολύ) και μπορούσαν με αυτήν και να δημιουργήσουν αλλά και να καταστρέψουν. Επίσης ήταν κάτοχοι θαυμαστών τεχνολογιών, αγνώστων σε εμάς. Αν συνδυάσουμε σε όλα αυτά και τις παραδόσεις -αρχαίες και πιο σύγχρονες- καταλαβαίνουμε ότι λοιπόν το θέμα είναι πολύ περισσότερο απ' όσο φαντάζει. Την επόμενη φορά που θα κοιτάξουμε στον ουρανό για "oυφο", έστω και χαριτολογώντας ας σκεφτούμε τι μπορεί να υπάρχει κάτω από το έδαφος στο οποίο πατάμε!
Επιμέλεια: Σολωμός Νικόλαος -  για την Ομάδα Ορφέας

πηγές:
περιοδικό Strange, τεύχος 164


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα