Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Από ένστικτο... Η δύναμη της εσωτερικής μας φωνής



Έχεις νιώσει ποτέ ότι κάτι μέσα σου σε σπρώχνει να κάνεις μία συγκεκριμένη επιλογή; Ή κάτι να σε "προειδοποιεί" να μην πας κάπου ή να μην πεις κάτι; Ή την αίσθηση ότι τώρα είναι η ώρα για να κάνεις το βήμα; Όλοι μας έχουμε μέσα σας, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό μία εσωτερική σοφία, έναν καθοδηγητή. Συχνά τον αγνοούμε ή δεν τον ακούμε, κατακλισμένοι από τις εξωτερικές συνθήκες, τις κοινωνικές πιέσεις, τις συμβουλές των άλλων, την ανασφάλεια, το φόβο. Με το πέρασμα του χρόνου, αυτή η φωνή που άλλοτε ήταν το εσωτερικό μας φως και η γνώση, γίνεται ένα με το θόρυβο της ζωής, διαλύοντας πραγματικά την αυθεντικότητά μας, αυτό που είμαστε αληθινά.

Αυτό που είμαστε και όσα θέλουμε ζουν πάντα μέσα μας. Αρκεί να επιστρέφουμε εκεί όπου το ένστικό μας, αυτή η σιγανή εσωτερική φωνή, δίνει τις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις μας, εκεί που ψιθυρίζει την κάθε μικρή και μεγάλη αλήθεια μας.

Εξασκώντας τον εαυτό μας να ακούει το ένστικτό του μπορούμε να αλλάξουμε τις στιγμές μας, τις μέρες μας και σταδιακά τη ζωή μας.

Σήμερα μοιράζομαι μερικούς τρόπους για την καθημερινή πρακτική και σε προκαλώ να ξεκινήσεις αυτή τη νέα θετική συνήθεια.

1 | Σιωπή

Αν νιώθεις ότι γύρω σου γίνονται πολλά και εσύ είσαι στο κέντρο ενός κυκλώνα, αν το στρες σε εξαντλεί, αν οι συνθήκες της ζωής σου φέρνουν ένταση...σταμάτησε και βρες χώρο και χρόνο στη σιωπή. Βρες 10 λεπτά για να συναντηθείς με τον εαυτό σου.

Πάρε μερικές βαθειές αναπνοές έως ότου νιώσεις ότι το σώμα σου έχει χαλαρώσει. Όταν το σώμα ηρεμεί, τότε χαμηλώνει και η ταχύτητα όλων αυτών των σκέψεων που τρέχουν μέσα στο μυαλό μας. Απλά, επίτρεψε στον εαυτό σου να βρεθεί σε ένα ήσυχο χώρο, εκεί που θα μπορείς να ακούσεις τη φωνή της εσωτερικής σου αλήθειας. Θα καταλάβεις ότι όλα είναι ΟΚ όταν νιώσεις γαλήνη και ισορροπία.



2 | Παιχνίδι

Όταν ήμασταν μικροί, πιστεύαμε ότι η ζωή είναι μαγευτική και ότι όλα ήταν δυνατά. Μέσα από το παιχνίδι βλέπαμε τον κόσμο διαφορετικά, με πιο ανάλαφρη διάθεση. Μπορεί τώρα να μην υπάρχει πάντα η δυνατότητα να γίνουμε μέρος ενός παιχνιδιού. Ωστόσο δες τι μπορεί να συμβεί αν υιοθετήσεις ένα πιο "παιχνιδιάρικο" τρόπο σκέψης.

Όλοι μας έχουμε την επιλογή: να εστιάσουμε σε όσα συμβαίνουν και να τα διαχειριστούμε με έναν τρόπο που μας φέρνει σε επαφή με τη σκληρότητα και την πίεση, ή να εστιάσουμε σε όσα συμβαίνουν και να αφηγηθούμε με διαφορετικό τρόπο την ιστορία μέσα μας βρίσκοντας πιο δημιουργικές εναλλακτικές και οπτικές.

Το πώς εξελίσσεται η ζωή μας συχνά καθρεφτίζει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, το πώς αφηγούμαστε την ιστορία όταν μιλάμε στον εαυτό μας. Όταν είμαστε ανάλαφροι και φωτεινοί ερχόμαστε πιο κοντά στην εσωτερική μας αλήθεια, συνδεόμαστε με τον αληθινό μας εαυτό.

Δες πώς θα κυλήσει η μέρα σου αν η επιλογή σου από το πρωί είναι να τα δεις όλα με μεγαλύτερη κατανόηση, να δώσεις μικρότερη σημασία σε κάτι που άλλοτε θα σε εκνεύριζε, να αφήσεις κάποιες κουβέντες να πέσουν κάτω, να πεις περισσότερα ευχαριστώ, να χαμογελάσεις, να μην αγνοήσεις κάποιον που σου ζητά βοήθεια. Παρατήρησε τις σκέψεις σου και τη συμπεριφορά σου!

3 | Δράση

Όταν ακούς την εσωτερική σου φωνή ανάλαβε δράση! Κάνε αυτό το μικρό βήμα που σε καλεί να κάνεις.

Όταν ερχόμαστε σε επαφή με την αλήθεια του εαυτού μας, είναι όλο και πιο δύσκολο να του γυρίσουμε την πλάτη και να τον αγνοήσουμε.

Όταν εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας, γινόμαστε πιο γενναίοι, πιο τολμηροί και διαχειριζόμαστε με σθένος όλες τις προκλήσεις της ζωής.

Την επόμενη φορά που θα ακούσεις το ένστικτό σου, επίλεξε να του δώσεις σημασία, μην το αφήνεις να σου χτυπά την πόρτα κι εσύ να κάνεις ότι δεν ακούς.

Όταν επιλέγουμε να συνδεθούμε με την εσωτερική μας αλήθεια, επιλέγουμε να γίνουμε σοφότεροι, να φροντίσουμε περισσότερο την ψυχική και πνευματική μας υγεία, να δώσουμε προτεραιότητα στις αξίες μας και να ευθυγραμμιστούμε με αυτές, να ανακαλύψουμε μέρη όπου υπάρχει αρμονία, να κάνουμε ειρήνη με εμάς και τους άλλους, να διαχειριστούμε αποτελεσματικότερα δυσκολίες και εμπόδια και να αποκτήσουμε διαύγεια. 

Σιωπή, παιχνίδι, δράση!
Σήμερα κάνε αυτά που σε κάνουν καλύτερο από χθες!


mailchi

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα