Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

5 κλισέ συμβουλές ικανές να σε βγάλουν από το αδιέξοδο



Έχεις ένα πρόβλημα, επισκέπτεσαι το φίλο σου και το συζητάτε. Την ώρα της παρηγοριάς, ακους μια συμβουλή τόσο κλισέ, του στυλ “σύννεφο είναι θα περάσει” ή “ρόδα είναι και γυρίζει”, που αναστατώνεσαι ακόμα περισσότερο από πριν. Κακώς όμως! Αν εξαιρέσουμε το κλισέ περιτύλιγμα, τέτοιες φράσεις, “παλιές καλές συμβουλές” που άντεξαν στο χρόνο και μεταπήδησαν από στόμα σε στόμα στο σήμερα, κρύβουν μέσα τους ουσία ικανή να σε ξελασπώσει όταν το έχεις ανάγκη. Τέτοιου είδους συμβουλές, αναλύουμε παρακάτω:
1) “Άδραξε τη μέρα – Carpe diem
Η ζωή είναι μικρή, μην ξεχνάς αυτήν την αλήθεια σε κάθε δύσκολη στιγμή σου. Κάνε ό,τι μπορείς σήμερα, εξάντλησε τις δυνατότητες της ημέρας και ανταποκρίσου στο λόγο της ύπαρξής σου. Συνήθως όταν βιώνουμε μια εφιαλτική κατάσταση, σχεδόν δεν θέλουμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι το πρωί. Τότε είναι που πρέπει να σκεφτούμε την αξία της κάθε μέρας, γιατί το δώρο της ζωής δεν είναι για κανέναν δεδομένο.
2) “Σκέψου θετικά”
Η αισιόδοξη προοπτική είναι το πιο δυνατό σου οπλοστάσιο έναντι κάθε προβλήματος. Ίσως ακούγεται εκνευριστική ως συμβουλή… “σκέψου θετικά”… αλλά αν το καλοσκεφτείς, όλα ξεκινούν από το μυαλό. Το πώς σκέφτεσαι κάτι μπορεί να το παρουσιάσει στην οπτική σου ως ελέφαντα ή ως ποντίκι. Η αισιοδοξία είναι ακούραστη σύμμαχός μας, ικανή να χρωματίσει τη διάθεσή μας όταν το έχουμε περισσότερο ανάγκη.
3) “Ό,τι αξίζει πονάει”
Ο πόνος είναι απαραίτητο συστατικό της ζωής μας. Δυστυχώς ή ευτυχώς, συμβαίνουν πράγματα που μας κάνουν να υποφέρουμε, να νιώθουμε στο πετσί μας το πόσο εύθραυστοι είμαστε. Ο πόνος όμως συνοδεύει τις πιο σημαντικές μας στιγμές. Όπως στη γέννα, η μητέρα πονά για να δώσει ζωή στο θαύμα. Ο πόνος μας διδάσκει, μας κάνει πάντα σοφότερους και πάνω από όλα μας αποδεικνύει ότι είμαστε 100% ζωντανοί.

4) “Ο μόνος φόβος είναι ο φόβος”
Ένας από τους ισχυρότερους πραγματικούς εχθρούς που συναντά ο καθένας στη ζωή του, είναι ο φόβος. Ο φόβος σε κάνει να διστάζεις, να οπισθοχωρείς, να κρύβεσαι, να παύεις να κάνεις όνειρα. Ο φόβος είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβάσαι, γιατί αν του το επιτρέψεις έχει τη δύναμη να σου στερήσει κάθε ομορφιά της ζωής. Κίνδυνοι υπάρχουν πολλοί, διαφορετικής φύσεως και ισχύος. Ο φόβος όμως είναι αυτός που με το σωστό χειρισμό μπορεί να εξαφανιστεί σαν αέρας, ενώ κάποτε μπορούσε να σε ταλανίζει σαν το μεγαλύτερο τέρας του νου σου.
5) “Στο χέρι σου είναι”
Όσο κι αν νομίζεις κάποιες φορές πως δεν έχεις δικαιοδοσία στην επιλογή ή στο να διαμορφώσεις μια κατάσταση, η αλήθεια είναι πως έχεις. Είναι στο χέρι σου να φύγεις από την εργασία που σπαταλά κάθε σου ψυχικό απόθεμα, από τη σχέση που δεν σε γεμίζει, από τη γειτονιά που σε εγκλωβίζει. Είναι στο χέρι σου να χρωματίσεις τον καμβά (τη ζωή σου), με συγκεκριμένα χρώματα (επιλογές σου), χάρη στα δικά σου πινέλα (οι αποφάσεις σου). Αν όχι εσύ, τότε ποιος;

Φωτό από Charles Coonz. Δείτε την πλήρη και συνεχώς εμπλουτιζόμενη συλλογή του στο https://500px.com/ccoonz
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα