Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Τα Πλάτη των Αλόγων



   Πλάτη των Αλόγων, ονομάζονται οι δύο γεωγραφικές ζώνες της Γης μεταξύ του τριακοστού και του τριακοστού πέμπτου γεωγραφικού παράλληλου, στο Βορειο και στο Νότιο ημισφαίριο. Στα γεωγραφικά πλάτη αυτά, οι συχνοί αντικυκλώνες (δηλαδή, τα υψηλά βαρομετρικά συστήματα) που επικρατούν, δημιουργούν υποτροπικό κλίμα με παρατεταμένες καλοκαιρίες και ήπιους χειμώνες. 


   Κατά την περίοδο της αποίκισης της Αμερικής, τα Ισπανικά πλοία που ταξίδευαν σε αυτά τα πλάτη και μετέφεραν άλογα από την Ισπανία προς τον Νέο Κόσμο, λόγω των υψηλών βαρομετρικών συστημάτων που επικρατούν στα πλάτη αυτά, συναντούσαν συχνά νηνεμίες που αύξαναν κατά πολύ την διάρκεια του ταξιδιού με συνέπεια το νερό να μην επαρκεί για τους άνδρες των πληρωμάτων και τα άλογα. 

Έτσι, μπροστά στον κίνδυνο τα πληρώματα να μείνουν χωρίς νερό, αναγκάζονταν να πετάνε τα άλογα στην θάλασσα. Από αυτή την τακτική επιβίωσης των θαλασσοπόρων, προήλθε ο όρος “Πλάτη των Αλόγων” για την συγκεκριμένη υποτροπική γεωγραφική ζώνη του Βορείου - αρχικά - και του Νοτίου Ημισφαιρίου.  




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα