Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Φενγκ σούι στον κήπο

Φενγκ σούι στον κήπο

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και δημιουργήστε έναν ειδυλλιακό κήπο σύμφωνα με τις αρχές του φενγκ σούι.   

  • Προάγετε την γαλήνη και την ηρεμία. Στον κήπο πρέπει να νιώθετε ανακούφιση από τους πυρετώδεις ρυθμούς της καθημερινότητας αλλά και να έχετε την αίσθηση της απομόνωσης. Αν η πρόσοψη του σπιτιού σας βλέπει σε πολυσύχναστο δρόμο, δημιουργήστε μια προστατευτική πράσινη ζώνη. Δώστε έμφαση στην “ιδιωτικοποίηση” του κήπου σας και περικλείστε τον με αειθαλή ή αναρριχώμενα καλλωπιστικά φυτά.
  • Αποφύγετε φυτά με κακό τσι όπως η γιούκα ή η κλαίουσα ιτιά, αλλά και αγκαθωτούς θάμνους, φυτά με μυτερά φύλλα και κάκτους. Φυτέψτε μανόλιες που μαγνητίζουν την ευτυχία και βότανα που προσφέρουν ευεξία. Η τριανταφυλλιά έχει ουδέτερο τσι καθώς η ομορφιά της προσφέρει καλή ενέργεια και τα αγκάθια της κακή – προτιμήστε να την τοποθετήσετε κοντά σε φράκτη ή σε πέργκολες.
  • Προσκαλέσετε την καλή τύχη, φροντίζοντας το μονοπάτι που οδηγεί στην είσοδο του σπιτιού σας να έχει πλάτος τουλάχιστον 90 εκατοστά, και να είναι καμπυλωτό ή σε σχήμα μαιάνδρου, ειδικά αν η αρχιτεκτονική του σπιτιού σας είναι γωνιώδης. Στη συνέχεια οριοθετείστε και τονίστε το με εποχικά φυτά, διακοσμητικά κήπου ή αγαλματίδια.   
  • Εκτιμήστε την ομορφιά του κήπου σας και από το εσωτερικό του σπιτιού σας. Toποθετήστε τα διακοσμητικά κήπου ή τα υδάτινα στοιχεία σε τέτοιο σημείο ώστε να τα θαυμάζετε από κάθε παράθυρο του σπιτιού σας.
  • Το φενγκ σούι δίνει μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια και την προστασία. Δώστε σημασία στο φωτισμό του κήπου, τοποθετώντας ηλιακά φωτιστικά στα μονοπάτια αλλά και φωτιστικά με αισθητήρα νυκτός, τα οποία ανάβουν μόνα τους μόλις σκοτεινιάσει.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα