Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

5 τεχνικές για να αλλάξουμε τις ενοχλητικές συνήθειες του συντρόφου μας




Όταν είμαστε σε μια σχέση, η οποία χαρακτηρίζεται από ρομαντισμό, περνάμε καλά και βρίσκουμε νόημα στον-στην σύντροφο μας, προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για διατηρήσουμε αυτό το καταπληκτικό κλίμα και κάνουμε τα πάντα.
Δεν παύουν όμως να υπάρχουν και κάποια ενοχλητικά στοιχεία, συνήθειες στον-στην σύντοφο μας, τα οποία θα λέγαμε ότι “τσιτώνουν” τα νεύρα μας. Κι όμως υπάρχουν τρόποι επικοινωνιάς για αυτά ακριβώς τα στοιχεία πριν χάσουμε την υπομονή μας και τελικά τσακωθούμε με τη σχέση μας. Τα 5 βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι τα εξής:
1. Να μιλάτε με κατανόησηΜιλήστε με το σύντροφo σας με έναν τρόπο που να δείχνει την κατανόηση σας. Ο συμπεριφοράς σας να είναι αυθεντική και ζεστή μαζί τους, αλλά επίσης να κάνετε γνωστό και με σαφήνεια ποιες συμπεριφορές σας ενοχλούν.
2. Να κάνετε μια συμφωνία: Mπορείτε να προτείνετε μια αμοιβαία επωφελή ανταλλαγή που θα ικανοποιεί και τους δυο. Μοιραστείτε μαζί τους ό, τι θα θέλατε να κάνουν αντί για τις συμπεριφορές που σας ενοχλούν, να είστε ανοιχτοί να δεχτείτε και αλλαγές που θα θελήσουν εκείνοι από σας.
 3. Βρείτε κίνητροΒρείτε τι θα μπορούσε να παρακινήσει το σύντροφό σας για να αλλάξει και να κολλήσει με νέες συμπεριφορές. Ίσως το βλέπουν ως μια κακή συνήθεια,  και ότι μπορεί προκαλέσει άλλες δυσκολίες στη ζωή τους. Αποσαφήνιστε αυτά τα κίνητρα για την αλλαγή της συμπεριφοράς είναι τόσο χρήσιμα με στόχο να τους κρατήσετε συγκεκντρωμένους σε αυτό και έτσι να αυξήετε τις πιθανότητες επιτυχίας του εγχειρήματος.
 4. Αποφύγετε τη τιμωρία: Κανένας δεν είναι τέλειος. Ο σύντροφός σας θα γλιστρήσει επάνω σε ορισμένες περιπτώσεις (όπως και εσείς). Όταν συμβεί αυτό, προσπαθήστε να αποφύγετε επίπληξη ή την τιμωρία τους. Aντί της τιμωρίας μπορείτε να τους προτρέψετε και πάλι σε πιο θετικές συμπεριφορές ώστε να βγείτε και οι δυο ωφελημένοι.
 5. Επιβραβεύστε τη καλή συμπεριφορά: Όταν ο σύντροφός σας ανταποκρίνεται με επιτυχημένο τρόπο στην αλλαγή συμπεριφοράς που του προτείνετε,  πρέπει σίγουρα να του δείξετε την εκτίμησή σας. Αυτό θα συμβάλει στην ενίσχυση και κινητοποίηση για περαιτέρω θετικές συμπεριφορές. Με τη πάροδο του χρόνου, οι ενοχλητικές συνήθειες θα αντικατασταθούν από συμπεριφορές, οι οποίες θα ικανοποιούν και τους δυο με τον ίδιο τρόπο.
Σε γενικές γραμμές είναι μικρές οι λεπτομέρειες που μπορούν αν τις αφήσεις να κάνουν μια όμορφη σχέση να εξελιχθεί στη χειρότερη που υπάρχει. Σκοπός είναι να καταλαβαίνουμε σχετικά γρήγορα τι φταίει, τι δεν πάει καλά, για να υπάρχει ο χρόνος και ο τρόπος να διορθωθούν τα όποια προβλήματα. Αν δυστυχώς τα πράγματα δεν έχουν την απαιτούμενη προσοχή, μπορούν πολύ εύκολα να ξεφύγουν από τον έλεγχο και να καταλήξουν σε μη αναστρέψιμη κατάσταση.
psychopedia

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα