Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

5 ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Φωτογραφία του χρήστη Πέρα Από την Ψευδαίσθηση.
Η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα. Έχει τη μοναδική ικανότητα να επικοινωνεί μαζί σας και να σας συνδέει με το Σύμπαν με τρόπους που δεν μπορείτε να βρείτε αλλού.
Εάν είστε ανοιχτοί στις θεραπευτικές δυνάμεις της, η μουσική συχνά αντηχεί σε ένα επίπεδο πολύ πιο βαθύ από τη γνωστική κατανόηση. Φτάνει στην ψυχή σας. Είτε ακούτε κλασική, grunge, ποπ, τραγουδιστή/συνθέτη, εναλλακτική, ροκ, bluegrass, country ή λαϊκή μουσική, η μουσική που ακούτε επηρεάζει σημαντικά το νου, το σώμα και το πνεύμα σας.
Το να μάθετε να αγκαλιάζετε τα θεραπευτικά οφέλη του να ακούτε μουσική θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση της γενικότερης ευεξίας σας, καθώς μπορεί να δημιουργήσει ένα θεραπευτικό περιβάλλον που μπορεί να σας αλλάξει σωματικά και ψυχολογικά.
Την επόμενη φορά που ανεβάσετε την ένταση στο αυτοκίνητό σας, φορέσετε τα ακουστικά σας, βρείτε θέση σε μια συναυλία ή συνδέσετε το record player σας με τα Bluetooth ηχεία, ανοίξτε τον εαυτό σας σε αυτά τα πέντε θεραπευτικά οφέλη από την ακρόαση της μουσικής:
Η μουσική αλλάζει τη διάθεσή σας
Πιθανότατα έχετε ζήσει αυξημένη ευτυχία, θλίψη ή συναισθήματα δέους όταν ακούτε συγκεκριμένα τραγούδια. Αυτό δεν είναι σύμπτωση. Έρευνες έχουν δείξει ότι διάφοροι τύποι μουσικής μπορεί να έχουν διαφορετική επίδραση στη διάθεσή σας, μαζί με τα επίπεδα έντασης και τη διανοητική σαφήνεια.
Είτε αισθάνεστε ξεκάθαρος, αντανακλαστικός, θυμωμένος ή χαρούμενος, έχετε τη δυνατότητα είτε να τονίσετε περαιτέρω αυτά τα συναισθήματα είτε να αλλάξετε συναισθηματικές κατευθύνσεις επιλέγοντας να ακούσετε συγκεκριμένους τύπους μουσικής. Ανακαλύψτε ποια τραγούδια μιλούν σε αυτό που είστε και ανυψώνουν το πνεύμα σας και κρατήστε τα σε μια λίστα αναπαραγωγής που έχετε πρόχειρη για όταν την χρειάζεστε.
Η μουσική μειώνει την αντίδραση σας στο στρες
Δεν υπάρχει έλλειψη στρες στη ζωή σας, αλλά αν το αφήσετε να κυριαρχήσει, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε πολλές επιπλοκές στο δρόμο, συμπεριλαμβανομένης της αρνητικής επίδρασης στη διάθεσή σας, στην αίσθηση ευεξίας, συμπεριφορά και υγεία. Ευτυχώς, το άκουσμα συγκεκριμένων τύπων μουσικής μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την αντίδρασή σας στο στρες.
Όταν βρίσκεστε σε μια αγχωτική κατάσταση, όπου δυσκολεύεστε να χειριστείτε αυτά που έχει παρουσιάσει η ζωή, βρείτε μουσική που σας ενθαρρύνει και σας καθησυχάζει. Ακόμα καλύτερα, δημιουργήστε μια μοναδική λίστα αναπαραγωγής που βρίσκετε ιδιαίτερα χαλαρωτική και ευχάριστη και κρατήστε την στο τηλέφωνό σας, ώστε να μπορείτε να ακούτε κάθε φορά που τα αγχωτικά συναισθήματα αρχίζουν να γλιστρούν - για να αποτρέψετε έντονες αντιδράσεις στους αναπόφευκτους στρεσογόνους παράγοντες της ζωής.

Η μουσική αυξάνει την αυτογνωσία
Η αυτογνωσία και η ανακάλυψη είναι ένα σημαντικό βήμα στην προσωπική σας ανάπτυξη. Η κατανόηση του Εαυτού σας επιτρέπει να ανακαλύψετε το Ντάρμα σας και να προσφέρετε τα μοναδικά χαρίσματα σας στον κόσμο. Υπάρχουν πολλά μονοπάτια που μπορείτε να ακολουθήσετε για να καλλιεργήσετε αυτό το είδος αυτογνωσίας, συμπεριλαμβανομένης μιας από τις πιο απλές δραστηριότητες διασκέδασης, ακούγοντας μουσική. Αυτή η πρακτική αποδείχθηκε ότι βοηθά τους ανθρώπους να σκέφτονται ποιοι είναι, ποιοι θα ήθελαν να είναι και πώς να σχεδιάσουν το δικό τους μονοπάτι.
Την επόμενη φορά που βρεθείτε σε ένα χώρο όπου αισθάνεστε αποσυνδεδεμένοι από τον εαυτό σας και επιθυμείτε κατεύθυνση, ακούστε τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη και δείτε πού θα σας πάει ο νους σας. Αφήστε τη μουσική να δώσει τροφή στις σκέψεις σας και εμπιστευτείτε ότι αυτό που εμφανίζεται είναι αυτό που πρέπει να ακούσετε. Καταγράψτε ό,τι ανακαλύπτετε σε ένα ημερολόγιο, ανατρέχοντας σε αυτό όπως απαιτείται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.
Η μουσική ενισχύει την ενσυναίσθηση
Είτε από τη φύση σας συναισθάνεστε τους ανθρώπους ή όχι, το να συναισθάνεστε τους άλλους είναι ζωτικής σημασίας για τη σύνδεση με τους άλλους με έναν βαθύ, δυνατό και ουσιαστικό τρόπο. Η ικανότητα να βλέπετε τον κόσμο από την οπτική γωνία κάποιου άλλου όχι μόνο σας ενθαρρύνει να αλλάξετε τον τρόπο που προσεγγίζετε την καθημερινή ζωή σας, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει τους άλλους να αισθάνονται κοντά σας.
Η μουσική έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλούς κύκλους για τη βελτίωση της ενσυναίσθησης, της συμπόνιας και του ενδιαφέροντος για μια σχέση. Ενώ η μουσική συχνά σας ενθαρρύνει να κάνετε μια εκ των υστέρων αναθεώρηση, έρχεται πρώτα ως πρόσκληση για να γνωρίσετε την ιστορία κάποιου άλλου μέσω της σύνθεσης, των στίχων και της μελωδίας του. Σε βάζει μέσα στα παπούτσια του. Αρχίστε να παρατηρείτε πώς βλέπετε τον κόσμο διαφορετικά αφού έχετε ακούσει μουσική στο δρόμο από και προς την εργασία ή καθώς πηγαίνετε από εδώ και από εκεί κάνοντας τις δουλειές σας.
Η μουσική συνδέει πνευματικά
Η μουσική μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην πνευματική ζωή ενός ατόμου ή μιας κοινότητας. Σε όλη την ιστορία, η μουσική έχει χρησιμοποιηθεί σε πνευματικές τελετές με τη μορφή τραγουδιών acapella, ψαλμωδιών, ντραμς, μεταξύ άλλων. Η μουσική έχει μια υπερβατική ιδιότητα που μπορεί να σας συνδέσει με κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σας και έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει θετικά την πνευματικότητα και την ποιότητα της ζωής.
Είτε την ακούτε, τη δημιουργείτε ή την παίζετε, τιμήστε τη θεϊκή δύναμη της μουσικής και την ικανότητά της να σας συνδέει με το Σύμπαν. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να είναι ελεύθερος και νιώστε τη θεραπεία που προέρχεται από το ότι ανοίγεστε σε μια πνευματική σύνδεση.
Το να ακούτε μουσική είναι μια δύναμη ζωής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελός σας, καθώς ενσωματώνετε την πρόθεση σας στην πρακτική. Χρησιμοποιήστε τη για να συνδεθείτε με τον εαυτό σας, τους άλλους και το Σύμπαν με τρόπους που θα μεταμορφώσουν τη ζωή σας σε ένα θεραπευτικό περιβάλλον.
Της Melissa Eisler


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα