Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Μουσείο Κρυπτιδίων γεμάτο Μυθικά πλάσματα : Αλήθεια ή Hoax;

Μυθικά πλάσματα


Αναρίθμητα Μυθικά πλάσματα έχουν δημιουργηθεί ή λέγεται πως υπάρχουν στην πορεία της ανθρώπινης ιστορίας. Τα περισσότερα από αυτά αφορούσαν παρερμηνευμένες θεάσεις πραγματικών ζώων ή και φυτών. Είναι πιθανό όμως μερικά από αυτά τα Μυθικά πλάσματα να υπήρξαν κάποτε με τον τρόπο που τα περιέγραψαν οι μύθοι και οι λαογραφικοί θρύλοι;
 Κάτι τέτοιο τουλάχιστον υποστηρίζει το Μουσείο Κρυπτίδιων Merrylin, το οποίο φιλοξενεί διάφορα Μυθικά πλάσματα που ποικίλουν από δράκους σε Εξωγήινους. Φυσικά τα εκθέματα είναι μάλλον ψεύτικα, όμως ίσως μέσα στην μεγάλη ποικιλία των ειδών, κάποιο να είναι όντως αληθινό..

ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΜΥΘΙΚΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΓΕΙΟ

Τα Μυθικά πλάσματα που βρίσκονται στο μουσείο υποτίθεται πως ανακαλύφθηκαν κατά την δεκαετία του 1960 στο υπόγειο ενός πανδοχείου, ιδιοκτησίας του Thomas Theodore Merrylin, που ήταν Κρυπτοζωολόγος και εκκεντρικός Αρχαιολόγος. Τα είδη που βρέθηκαν σφραγισμένα σε κουτιά ημισκελετωμένα περιλαμβάνουν πολλά φανταστικά και Μυθικά πλάσματα όπως : Γοργόνες, νεραίδες, ξωτικά, δράκους, βαμπίρ ή ακόμη και εξωγήινους.
Φυσικά δεν είναι όλα τα είδη των εκθεμάτων φανταστικά, αφού υπάρχουν ορισμένοι δεινόσαυροι για παράδειγμα, μαζί με μερικά ασυνήθιστα ζώα. από την άλλη υπάρχουν εκθέματα που σχετίζονται με τον Κθούλου αλλά και απομεινάρια ενός αρχαίου Φαραώ, που προφανώς και είναι ψευτίκα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΚΗΣ ΓΟΡΓΟΝΑΣ

Έστω και αν έχουν βρεθεί τα απομεινάρια πλασμάτων όπως οι λυκάνθρωποι, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως υπήρξαν ποτέ στον δικό μας κόσμο. Υπήρξε τουλάχιστον μία συγκεκριμένη περίπτωση ενός πλάσματος, το οποίο αποδείχθηκε ψευτίκο αφού είχε δημιουργηθεί από τα σώματα διαφορετικών ζώων και χρησίμευσε για να ενισχύσει τον θρύλο των Κρυπτιδίων. Αυτό το πλάσμα ήταν η Γοργόνα Fiji.
H Γοργόνα Fiji έγινε διάσημη όταν γύρω στο 1842 παρουσιάστηκε στην Νέα Υόρκη από έναν άνδρα που υποστήριζε πως ήταν Φυσιοδίφης και ονομαζόταν Δρ. J. Griffin. Η ιστορία που εξιστόρησε, ανέφερε πως είχε ανακαλύψει την Γοργόνα στις ακτές των νησιών Φίτζι. Ο Δρ. Griffin κατόπιν γνωρίστηκε με έναν άνδρα ονόματι P.T Barnum, ο οποίος πίεσε τον Griffin να εκθέσουν την Γοργόνα στο μουσείο του, δημοσιοποιώντας την ύπαρξη ενός τέτοιου πλάσματος.
Έπειτα από την τοποθέτηση του πλάσματος στο Μουσείο, σύντομα αποκαλύφθηκε πως επρόκειτο για φάρσα, αφού οι Barnum και Griffin συνεργάστηκαν έτσι ώστε να εξαπατήσουν τους επισκέπτες. Η Γοργόνα Φίτζι δεν ήταν τελικά γοργόνα, αλλά ένα πλάσμα που αποτελούταν από την ουρά ενός ψαριού και τον κορμό μίας μαιμούς.

ΤΑ ΜΥΘΙΚα ΠΛαΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΨΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ

Μία πιο πρόσφατη τέτοιου είδους φάρσα πραγματοποιήθηκε με την χρήση της φωτογραφίας και ενός διαγωνισμού photoshop, όταν ανθρώπινοι σκελετοί υπέστησαν μεγέθυνση και παρουσιάστηκαν ως γίγαντες σε αρχαιολογικό μνημείο κατά την διάρκεια εκταφής ενός Μαμούθ που έδειχνε μπροστά τους μικροσκοπικό. Έτσι μπορούμε να κατανοήσουμε πόσο εύκολο είναι ειδικότερα στην σύγχρονη εποχή να δημιουργηθεί ένα ψεύτικο είδος και Μυθικά πλάσματα που δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους στον πλανήτη.
Θα μπορούσαν άραγε τα εκθέματα του Μουσείου Κρυπτιδίων να είναι αυθεντικά;  Υπάρχουν πάρα πολλά για να τα ακυρώσουμε όλα, όμως σίγουρα τα περισσότερα από αυτά μάλλον δεν είναι αληθινά. Ο Αστρονόμος Καρλ Σαγκαν είχε πει κάποτε πως οι ασυνήθιστοι ισχυρισμοί απαιτούν ασυνήθιστες αποδείξεις. Το γεγονός πως βρίσκονται στο μουσείο εμβλήματα του Κθούλου για παράδειγμα, ίσως υποδεικνύει πως η Φανταστική Λογοτεχνία του Λαβκραφτ, ήταν μία πραγματικότητα που μεταμφιέστηκε ως φανταστική, κάτι που ο ίδιος βέβαια ποτέ δεν υποστήριξε, και δεν μπορεί να υπάρξει καμία απόδειξη για αυτό.
Μερικά από αυτά τα Κρυπτίδια επίσης δεν ακολουθούν τους γνωστούς βιολογικούς και Φυσικούς νόμους. Αν αυτά τα Μυθικά πλάσματα ήταν όντως αληθινά, θα χρειαζόταν να αναθεωρήσουμε την άποψή μας για το τι είναι μυθικό, καθώς και την Βιολογία και την Φυσική ιστορία μας.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα