Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Ξεκλειδώστε αρχεία που έχουν μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό Ransomware



Το Ransomware είναι malware (κακόβουλο λογισμικό) που κλειδώνει τον υπολογιστή και τις φορητές συσκευές σας ή να κρυπτογραφεί ηλεκτρονικά αρχεία σας. Όταν συμβαίνει αυτό, δεν μπορείτε να πάρετε στα δεδομένα αν δεν πληρώσει λύτρα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι εγγυημένο και δεν πρέπει ποτέ να πληρώσετε. Συνήθως διανέμεται μέσω ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Μέχρι πριν από λίγο διάστημα η δράση του εστιάζονταν σε υπολογιστές με windows, όμως τελευταία άρχισε να εξαπλώνεται και σε κινητά τηλέφωνα με λογισμικό ANDROID. Μόλις μολυνθεί ο υπολογιστής σας αρχίζει να κρυπτογραφεί τα αρχεία σας και όχι μόνο μπορεί να επεκταθεί και σε συνδεδεμένες με τον υπολογιστή σας μονάδες όπως εξωτερικούς δίσκους usb αλλά και σε φακέλους σας όπως για παράδειγμα στο Dropbox και γενικά σε οποιοδήποτε υπηρεσία cloud συνεχίζοντας το καταστροφικό του έργο. 


Αν τώρα είστε αρκετά άτυχοι αλλά και πολύ απρόσεκτοι θα πρόσθετα ώστε να μολυνθείτε, θα βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να επιλέξετε αν θα πρέπει να πληρώσετε τα λύτρα και να υποκύψετε στον εκβιασμό ή να χάσετε για πάντα τα δεδομένα σας, που σημαίνει ότι αν είστε ένας απλός χρήστης και δεν έχετε αποθηκευμένα στην υπολογιστή σας δεδομένα που σας είναι απαραίτητα, το πολύ πολύ να χάσετε τις φωτογραφίες τα mp3 σας και τα προγράμματά σας και να αναγκαστείτε να κάνετε φορμάτ στον υπολογιστή σας, αν όμως είστε επιχείρηση τότε καταλαβαίνετε ότι οι πιθανές απώλειες μπορεί να είναι από σημαντικές έως και καταστροφικές.

Δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις, τη στιγμή που το ransomware μολύνει στη συσκευή σας υπάρχουν λίγα  πράγματα που μπορείτε να κάνετε αν δεν έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας ή λογισμικό ασφαλείας στη θέση του. Παρ 'όλα αυτά, μερικές φορές είναι δυνατόν  σε αρκετές περιπτώσεις  οι χρήστες να ανακτήσουν την πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα αρχεία τους ή κλειδωμένα συστήματα, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν. Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί μία ιστοσελίδα ( κλικ εδώ) με σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες που είχαν την ατυχία να μολυνθούν. Εκεί θα βρείτε πληροφορίες για αρκετούς τύπους Ransomware αλλά και εργαλεία που με την κατάλληλη καθοδήγηση θα σας βοηθήσουν να ξεκλειδώσετε τις συσκευές σας.


 lovefortechnology


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα