Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

9 επιλεγμένα προγράμματα για την αντιμετώπιση κακόβουλων ή ενοχλητικών Adware και ανεπιθύμητων Toolbars


- Σε γενικές γραμμές Adware ονομάζουμε τα προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για να εμφανίζουν διαφημίσεις στον υπολογιστή σας, να κατευθύνουν τις αιτήσεις αναζήτησης σε ιστοσελίδες με διαφήμιση, να συλλέγουν δεδομένα μάρκετινγκ (για παράδειγμα, τα είδη των δικτυακών τόπων που επισκέπτεστε έτσι ώστε να προσαρμοσόσουν διαφημίσεις τους). Ωστόσο, τα Adware που συλλέγουν τα δεδομένα με τη συγκατάθεσή σας δεν θα πρέπει να συγχέεται με τα spyware προγράμματα που συλλέγουν πληροφορίες χωρίς την άδειά σας. Συχνά, τα Adware δεν έχουν καμία διαδικασία απεγκατάστασης και μπορούν να χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες που είναι παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται από τους ιούς ώστε να διεισδύσουν στον υπολογιστή σας .

- Παρ΄όλα αυτά επειδή μπορεί να υπάρχουν νόμιμοι λόγοι για τους οποίους τα Adware εμφανίζονται σε διάφορα προγράμματα ή ιστοσελίδες τα antivirus μπορεί να μην είναι σε θέση να καθορίσουν αν αποτελεί απειλή. Κατά την άποψη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου προσωπικό, φαίνεται να υπάρχει γενική συμφωνία ότι το λογισμικό θα πρέπει να θεωρείται " spyware ", μόνο όταν γίνεται λήψη ή εγκατασταθεί σε έναν υπολογιστή χωρίς τη γνώση του χρήστη και τη συναίνεση. Όπως και νάχει θεωρώ πώς καλό είναι να το παρακάμψουμε ανεξάρτητα από το αν το Adware θεωρείται ΄΄άκακο΄΄ αν η παρουσία του μπερδεύει τους χρήστες ως προς τις ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσει ώστε να κατεβάσουν κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα που έχουν επιλέξει. 


 - Το ότι επιλέγουμε να εγκαταστήσουμε ένα δωρεάν λογισμικό στον υπολογιστή μας αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε και ανεκτικοί σε συμπεριφορές που αγνοούν την ελεύθερη βούληση. Σημειώστε ότι για να φτάσει ένα άρθρο με κάποια παρουσίαση ενός προγράμματος στον υπολογιστή σας έχει προηγηθεί έλεγχος που αφορά την προέλευσή του και δεύτερον δοκιμή που σημαίνει ότι εκτός από την εργασία της σύνταξης και της παρουσίασης για κάθε πρόγραμμα έχει προηγηθεί και ο σχετικός έλεγχος αλλά και οι ανάλογες δοκιμές πρώτα στον δικό μας υπολογιστή.

-  Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη επομένως για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο θα πρέπει να ξέρουμε τι κατεβάζουμε και από που το κατεβάζουμε. Παρ΄ όλα αυτά επειδή σε αυτό τον κόσμο για τίποτα θα πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι καλό θα είναι να έχουμε στην φαρέτρα μας και μερικά απλά αλλά αποτελεσματικά όπλα που θα μας επιτρέψουν να έχουμε εμείς πάντα το πάνω χέρι.

-  Πριν προχωρήσουμε στην περιγραφή του προγράμματος θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή της επίβλεψης κατά την διάρκεια της εγκατάστασης ενός προγράμματος έτσι ώστε κάθε κλίκ που θα κάνετε να βλέπετε τον πίνακα της εγκατάστασης για να προχωρήσετε ώστε να είναι σε γνώση σας τι περνάτε και να μην πατάτε μηχανικά επόμενο επόμενο κ.λ.π.

Τα προγράμματα

1
Spyware, adware, browser hijackers, είναι μερικές από τις ταχύτερα αυξανόμενες απειλές στο διαδίκτυο, μία απλή περιήγηση στο internet αρκεί αν δεν είστε προσεκτικοί και δεν έχετε κάποιο πρόγραμμα προστασίας από τις ανωτέρω απειλές ώστε να μολυνθείτε. Το SpywareBlaster αποτελεί μία πολύ καλή λύση γι΄αυτά τα προβλήματα αφού σας δίνει τη δυνατότητα να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας απ΄αυτούς τους κινδύνους σε πραγματικό χρόνο..
2
Το AdwCleaner είναι μία μικρή εφαρμογή που μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τις διάφορες γραμμές εργαλείων που εγκαθίστανται συνήθως χωρίς τη θέλησή μας κατά την εγκατάσταση διάφορων προγραμμάτων και που σε πολλές περιπτώσεις περιέχουν adware, και γενικά διάφορα ΄΄παράσιτα΄. Πατήστε scan και σε μικρό χρονικό διάστημα η εφαρμογή θα σας εμφανίσει ένα κείμενο με μία αναλυτική περιγραφή με τυχόν προβλήματα που βρήκε, εκτός από τα ορατά προβλήματα η ανάλυση του προγράμματος περιλαμβάνει και προβλήματα που δεν είναι εύκολα ορατά και συνήθως αφορούν σε άχρηστες καταχωρίσεις στο μητρώο και φακέλους.

3
To Ultra Adware Killer είναι ένα απλό αλλά ισχυρό αφαίρεσης adware για τα Windows, με δυνατότητα εντοπισμού και αφαίρεσης adware για όλους τους χρήστες. Η συγκεκριμένη ιδιότητα της εφαρμογής θα σας γλυτώσει πολύ χρόνο από το να συνδεθείτε σε άλλους τους λογαριασμούς χρηστών και να εκτελέσετε πάλι τη σάρωση ώστε να καθαρίσετε ένα ένα τα προφίλ των χρηστών.Το πρόγραμμα αφαιρεί τις γραμμές εργαλείων σε προγράμματα περιήγησης όπως ad-ons, plugins, ανεπιθύμητες υπηρεσίες παροχής αναζήτησης και ανεπιθύμητα προγράμματα. Φτιάχθηκε ώστε για να είναι γρήγορο, απλό και αποτελεσματικό.Το μόνο που χρειάζεται είναι να πατήσετε το κουμπί έναρξη σάρωσης και να περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η σάρωση, και στη συνέχεια να αφαιρέστε τα αντικείμενα που βρέθηκαν.
4
Σαρώστε τον υπολογιστή σας για γνωστά spyware, adware, κακόβουλα προγράμματα, ιούς τύπου Trojan, τηλεφωνικών κλήσεων, Worms, KeyLoggers, HiJackers και πολλούς άλλους τύπους απειλών με δυνατότητα να τα αφαιρέσετε ή να τα απομονώσετε, στην σχεδίαση της εφαρμογής έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία ώστε να μην επιβαρύνει τους διαθέσιμους πόρους στον υπολογιστή σας, να μην τον επιβραδύνει αλλά και να μην έρχεται σε σύγκρουση με άλλες εφαρμογές anti-spyware ή anti-virus.

5
Προστατεύστε το pc σας από worms, trojans, cookies, adware, spyware. Tο WinPatrol χρησιμοποιεί μια ευρετική προσέγγιση για την ανίχνευση επιθέσεων και παραβιάσεων στο περιβάλλον του υπολογιστή σας. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά προγράμματα ασφαλείας, δεν σαρώνει το σκληρό σας δίσκο για να βρει τις απειλές.Αντί αυτού χρησιμοποιεί μια στιγμιαία απεικόνιση που έχει ληφθεί από τους κρίσιμους πόρους του συστήματός σας και το πρόγραμμα σας προειδοποιεί για τυχόν αλλαγές που συμβαίνουν χωρίς να το γνωρίζετε.

6
Αφαιρέστε ενοχλητικά Adware και Toolbars.Kατά την εγκατάσταση ενός προγράμματος σε κάποιες περιπτώσεις μαζί με αυτό εγκαθίσταται και κάποια ενοχλητική Toolbar συνήθως χωρίς να ζητήσει την άδειά μας και σε πολλές περιπτώσεις η απεγκατάστασή της είναι ιδιαίτερα δύσκολη ιδίως για ένα αρχάριο. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετά προγράμματα που θα μας βοηθήσουν στο έργο μας και ένα από αυτά είναι το Junkware. Πρόκειται για ένα κλασικό εργαλείο αφαίρεσης που αναζητά και αφαιρεί adware, γραμμές εργαλείων, και πιθανώς ανεπιθύμητα προγράμματα αυτού του τύπου στον υπολογιστή σας.

7
Το adware είναι λογισμικό που διανέμεται και στόχος του είναι να εμφανίσει διαφημιστικό περιεχόμενο στον υπολογιστή σας. Συνήθως διανέμεται μαζί τον installer της κύριας εφαρμογής κάποιων προγραμμάτων αλλά μπορεί και να διανεμηθεί και μέσω πρόσθετων. Εγκαθίσταται συνήθως στον Browser και τα αποτελέσματά του είναι όταν σερφάρετε να εμφανίζονται από το πουθενά διάφορα αναδυόμενα παράθυρα, και συνδέσεις προς άλλες άσχετες ιστοσελίδες.Σε αρκετές περιπτώσεις οι διαφημίσεις που εμφανίζονται προωθούν νόμιμα προϊόντα, χωρίς να λείπουν (αν και σε μικρότερο ποσοστό) περιπτώσεις κακόβουλων και αυθαίρετων ενεργειών, μάλιστα κάποια απ΄αυτά παρακολουθούν τα δεδομένα της περιήγησή σας στο διαδίκτυο έτσι ώστε να προωθούν τις διαφημίσεις τους πιο αποχετευμένα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Το ερώτημα που τίθεται είναι το απλό . Θέλετε να έχετε στον υπολογιστή σας τέτοια προγράμματα. Αν η απάντηση στο ερώτημα είναι όχι τότε μάλλον θα πρέπει να στραφείτε σε κάποιο πρόγραμμα προστασίας όπως αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα. Το Adware Removal Tool είναι μία πολύ δυνατή λύση για να αντιμετωπίστε προβλήματα Adware.

8
Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς μπορείτε να καθαρίσετε τον υπολογιστή σας; Δεν είναι παράξενο κάποια στιγμή ο υπολογιστής σας να γεμίζει με adware, γραμμές εργαλείων και άλλα προγράμματα που δεν χρειάζεστε πλέον ή μάλλον θα έλεγα ότι ποτέ δεν είχατε την πρόθεση να τα εγκαταστήσετε.Το Should I Remove It είναι μια πολύ απλή, εξαιρετικά ισχυρή εφαρμογή, που θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια προγράμματα θα πρέπει να αφαιρέσετε από τον υπολογιστή. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει την εύρεση και την αφαίρεση όλων των ειδών crapware και bloatware όπως adware, spyware, γραμμές εργαλείων, ανεπιθύμητες εφαρμογές, καθώς και πολλές μορφές κακόβουλου λογισμικού.Το πρόγραμμα είναι πολύ ελαφρύ και εξαιρετικά γρήγορο. Απλά σαρώστε τον υπολογιστή σας και στη συνέχεια ανάλογα με τα αποτελέσματα προσδιορίσετε τι θα πρέπει να απεγκατασταθεί. Όπως θα δείτε δίπλα από κάθε πρόγραμμα υπάρχει και μία αξιολόγηση αλλά και πληροφορίες του προγράμματος. Τέλος ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι η σε πραγματικό προστασία έναντι των ανεπιθύμητων προγραμμάτων.

9
Όλοι μας σας έχουμε βρεθεί κατά την διάρκεια μία εγκατάστασης στην θέση να αντιληφθούμε ότι ότι ο εγκαταστάτης της εφαρμογής προσπαθεί να περάσει εκτός από το κυρίως πρόγραμμα και άλλες εφαρμογές που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν καμία σχέση με αυτό και συνήθως αποτελούν διαφημιστικές εκδόσεις κάποιων άλλων προγραμμάτων, στις χειρότερες περιπτώσεις εφαρμογές που αλλάζουν με το έτσι θέλω για παράδειγμα τη μηχανή αναζήτησης σας και στις πιο έσχατες περιπτώσεις ακόμη και εν δυνάμει κακόβουλες εφαρμογές.  Βέβαια η τελευταία περίπτωση είναι κάτι που δεν συναντάμε εύκολα δεν παύει όμως να είναι υπαρκτή. Πριν προχωρήσουμε στην περιγραφή του προγράμματος θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή της επίβλεψης κατά την διάρκεια της εγκατάστασης ενός προγράμματος έτσι ώστε κάθε κλίκ που θα κάνετε να βλέπετε τον πίνακα της εγκατάστασης για να προχωρήσετε ώστε να είναι σε γνώση σας τι περνάτε και να μην πατάτε μηχανικά επόμενο επόμενο κ.λ.π.  Η εφαρμογή θα μας φανεί πολύ χρήσιμη και όταν διαπιστώσει την ύπαρξη τέτοιων προγραμμάτων θα μας ενημερώσει αυτόματα. Ακόμη στις περισσότερες περιπτώσεις θα αποεπιλέξει αυτόματα τα από προεπιλογή τσεκαρισμένα κουτάκια που οδηγούν στην εγκατάσταση μαζί με το κυρίως πρόγραμμα και των ανεπιθύμητων εφαρμογών. Κλικάρετε την εφαρμογή και αυτή θα τρέξει σαν service (υπηρεσία) στον υπολογιστή σας, αν τώρα θέλετε να ανακαλέσετε την χρήση της κλικάρετε ξανά την εφαρμογή για να σταματήσει.


 lovefortechnology


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα