Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Παντρεύτηκε τη γυναίκα-ρομπότ που κατασκεύασε

Ένας Κινέζος μηχανικός, μη βρίσκοντας την κατάλληλη νύφη, παντρεύτηκε ως άλλος Πυγμαλίων το θηλυκό ρομπότ που κατασκεύασε.

Ποιος χρειάζεται μια πραγματική σύζυγο όταν μπορεί να παντρευτεί ένα ρομπότ; 
Ένας Κινέζος μηχανικός, ο 31 ετών Ζενγκ Τιτιγιά (Zheng Jiajia) αποφάσισε να παντρευτεί μια από τις εφευρέσεις του, αφού δεν κατάφερε να βρει ένα ανθρώπινο ταίρι.
Εμπειρογνωμόνων στην τεχνητή νοημοσύνη, ο Τιτιγιά απογοητεύτηκε τόσο πολύ από τις αποτυχημένες προσπάθειές του να βρει μια σύντροφο, ώστε δημιούργησε ένα «θηλυκό» ρομπότ, που ονομάζεται Γινγκτζίνγκ, και αποφάσισε να το παντρευτεί, επιβεβαιώνοντας τον αρχαίο μύθο του Πυγμαλίωνα.
Ως γνωστόν, ο μυθικός βασιλιάς της Κύπρου Πυγμαλίων κατασκεύασε ένα γυναικείο άγαλμα από ελεφαντόδοντο, το οποίο ήταν τόσο όμορφο, ώστε το ερωτεύτηκε. Ζήτησε λοιπόν από τη θεά Αφροδίτη να του δώσει ζωή και, προς μεγάλη του έκπληξη, η θεά του έκανε το χατίρι. Το άγαλμα έγινε μια ζωντανή γυναίκα, με το όνομα Γαλάτεια, την οποία και ο Πυγμαλίων παντρεύτηκε. Γιος του Πυγμαλίωνα και της Γαλάτειας ήταν ο Πάφος, ο ιδρυτής της Πάφου.
Ο Ζενγκ Τιτιγιά, 31 ετών, αποφάσισε να «παντρευτεί» την Γινγκτζίνγκ, έχοντας αποτύχει να βρει μια κατάλληλη ανθρώπινη εναλλακτική λύση. Photo: Qiangjing / Evening News. Πηγή: Supplied
Το ρομπότ μπορεί προς το παρόν να πει μόνο μερικές απλές φράσεις και να εντοπίσει τα ιδεογράμματα της κινεζικής γλώσσας, ο Ζενγκ ωστόσο σκοπεύει να εφαρμόσει μια σειρά από αναβαθμίσεις για τη βελτίωση των δυνατοτήτων της Γινγκτζίνγκ.
Στην τελετή στην οποία, εκτός του γαμπρού και της νύφης, συμμετείχαν η μητέρα και οι φίλοι του Ζενγκ, το κεφάλι της Γινγκτζίνγκ ήταν κρυμμένο κάτω από το παραδοσιακό κόκκινο πέπλο, και ο γάμος έγινε με όλους τους τύπους.
Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, κάποιοι ειδικοί προβλέπουν ότι σε λιγότερο από 30 χρόνια θα γίνει κοινός τόπος για τους ανθρώπους να παντρεύονται ρομπότ. Έτσι, όπως συμβαίνει σε ταινίες ΕΦ όπως το Blade Runner και το Ex Machina, τα σύνορα μεταξύ ανθρώπων και μηχανών θα γίνουν εξαιρετικά δυσδιάκριτα.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα