Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Διατροφή και καλή διάθεση



Θα μπορούσαμε άραγε εκτός από πολλά άλλα να βοηθήσουμε τη διάθεσή μας να βελτιωθεί τρώγοντας; Σχετίζονται κάποιες τροφές με αυτό; Αξίζει να το διαπιστώσουμε σίγουρα.

Η καλή μας διάθεση, η ευεξία αλλά και το αίσθημα χαράς, όσο και το πόσο χαλαροί είμαστε, έχουν να κάνουν με πολλούς παράγοντες στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Ωστόσο για όλα αυτά ευθύνονται και κάποιες ορμόνες που ο οργανισμός μας εκκρίνει και μέγα ρόλο σε αυτό παίζει η διατροφή μας. Κατ' επέκταση, με βάση αυτή τη λογική, μπορούμε έστω με τη διατροφή μας να παλέψουμε την κακή διάθεση, τη θλίψη, τη στενοχώρια και το άγχος.
Αν μη τι άλλο αξίζει τον κόπο, με όποιον τρόπο μπορούμε, να φτιάξουμε μια καλύτερη ψυχολογία, για μας πάνω από όλα μα και για τους δικούς μας ανθρώπους. Έχοντας καλύτερη διάθεση όλα αντιμετωπίζονται αλλιώς και είμαστε αποδοτικότεροι αν μη τι άλλο.

Ορμόνες διάθεσης
Οι ορμόνες που ευθύνονται για κάθε αρνητικό συναίσθημα, είναι οι εξής: Η ορμόνη που εκκρίνεται σε περιπτώσεις άγχους και στρες είναι η κορτιζόλη. Η μελατονίνη ρυθμίζει τον ύπνο μας και την ποιότητά του ενώ οι ενδορφίνες είναι υπεύθυνες για το αίσθημα της ευτυχίας. Τέλος η ορμόνη της χαράς δεν είναι άλλη από τη σεροτονίνη η οποία επηρεάζει τη διάθεσή μας.
Αν βάλουμε στη διατροφή μας συγκεκριμένες τροφές θα βοηθήσουμε το χημικό εργαστήριο που κρύβουμε μέσα μας να παράγει όλες τις ορμόνες που χρειαζόμαστε για να νιώθουμε καλά.

Τροφές καλής διάθεσης
Τα καρύδια, τα αμύγδαλα και γενικά οι ξηροί καρποί είναι μια από αυτές τις τροφές, όπως επίσης και ο καφές αλλά με μέτρο. Η βρώμη είναι το δημητριακό που καταπολεμά το στρες. Βάλτε το καστανό ρύζι στη διατροφή σας και επίσης θα μειωθεί το άγχος. Το κρέας που θα καταναλώσουμε πρέπει να είναι άπαχο ενώ αντίστοιχα τα ψάρια πρέπει να είναι από τα λιπαρά. Γενικά τα θαλασσινά αποτελούν μια ασπίδα για την κακή μας διάθεση.

Οι μπανάνες είναι το φρούτο που διώχνει την θλίψη ενώ η σοκολάτα δεν είναι μύθος μα επίσης πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο και σαφώς μιλάμε για τη μαύρη κυρίως.
Τα όσπρια συμβάλλουν σε αρκετό ποσοστό επίσης στην έκκριση των σωστών ορμονών του οργανισμού.

Το μπρόκολο είναι από τα λαχανικά που εκτός από πηγή πολλών βιταμινών είναι γνωστό για την ευεξία που προκαλεί. Τέλος σημαντικός ο ρόλος της πιπεριάς αλλά και της πιπερόριζας, του γνωστού πια τζίντζερ.
Εντυπωσιακός ο ρόλος της μουστάρδας επίσης στη χαλάρωση που μας προσφέρει. Γενικά η κατανάλωση φρέσκων φυτικών προϊόντων έδειξαν μελέτες πως δίνει καλύτερη ψυχική διάθεση.

Πεπτικό Σύστημα
Το σύστημα που ευθύνεται για την καλή μας ή όχι ψυχολογική κατάσταση δεν είναι άλλο από το πεπτικό. Διόλου τυχαίο αν το σκεφτούμε αφού είναι και τα πρώτα όργανα που πλήττονται σε καθεστώς άγχους ή στενοχώριας.
Στομάχι κι έντερο κυρίως υποφέρουν μαζί μας συνεπώς αν φροντίσουμε αυτά τα δυο να 'ναι σε καλή κατάσταση, θα είμαστε κι εμείς κατ' επέκταση.
Αυτό θα γίνει προσφέροντάς τους τις τροφές και τα στοιχεία που χρειάζονται για να λειτουργούν ομαλά και καταργώντας ή μειώνοντας όσα τα επιβαρύνουν.
Δε θα γίνει κάποιο θαύμα απλά και μόνο τρώγοντας αλλά είναι μια συμβολή διόλου ευκαταφρόνητη που αν συνδυαστεί και με άλλα πράγματα είναι σίγουρο ότι θα βελτιωθεί η διάθεσή μας σε μεγάλο ποσοστό.



enfo

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα