Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΟΑΣΕ: Το δημοψήφισμα στην Τουρκία δεν συμμορφώθηκε με τα πρότυπα του Συμβουλίου της Ευρώπης




Ο τίτλος από το δημοσίευμα



Το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές στην Τουρκία, δεν έγινε σύμφωνα με τα πρότυπα του Συμβουλίου της Ευρώπης.



 Διεθνείς παρατηρητές από το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τεχνική πλευρά του δημοψηφίσματος ήταν καλά οργανωμένη, αλλά οι ψηφοφόροι δεν είχαν στη διάθεσή τους αμερόληπτες πληροφορίες σχετικά με τις βασικές διατάξεις της μεταρρύθμισης.



Το νομικό πλαίσιο δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μια πραγματικής και δημοκρατικής διαδικασίας», ανακοίνωσε η αποστολή των παρατηρητών, σύμφωνα με το «vesti.ru» που επικαλείται το πρακτορείο Tass.  Οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ  τόνισαν επίσης ότι «η αποστολή εκφράζει τη λύπη της για την απουσία παρατηρητών της κοινωνίας των πολιτών στα εκλογικά κέντρα».



«Αυτό σε συνδυασμό με τη σύλληψη δημοσιογράφων είχε ως αποτέλεσμα την περιορισμένη πρόσβαση των ψηφοφόρων στην πλήρη ενημέρωση», δήλωσε η επικεφαλής του ΟΑΣΕ, Καετάνα ντε Ζουλουέτα.



Επιπλέον, οι παρατηρητές σημείωσαν ότι «η εκστρατεία ήταν ασύμμετρη λόγω της ενεργούς συμμετοχής του προέδρου και μια σειρά κορυφαίων εθνικών αξιωματούχων  καθώς και πολλών τοπικών αξιωματούχων με εκκλήσεις για στήριξη των μεταρρυθμίσεων».



(vesti.ru)


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑ;ΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα