Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕΤΕ ΜΕ ΜΑΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΑΣ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.


Το να μάθετε να αξιοποιήσετε τη μυστική αλχημεία των μπαχαρικών, μπορεί να σας μεταφέρει μέσα από τους ωκεανούς, πάνω από τα βουνά, και μέσα στο χρόνο να συνδεθείτε με διαφορετικούς πολιτισμούς και περιόδους στην ιστορία, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα βάθη κατανόησης και δυνατής μεταμόρφωσης. Για παράδειγμα, όταν συνδυαστούν, η μέντα, ο βασιλικός, και το κόλιαντρο, είναι η «ιερή τριάδα» της Ταϊλανδέζικης και Βιενταμέζικης κουζίνας. Προσθέστε τα τρία αυτά βότανα σε οποιαδήποτε σαλάτα ή stir-fry, και ξαφνικά βρίσκεστε σε μια ασιατικού τύπου βάρκα στον Μεκόνγκ. Αναμίξτε φρέσκια μέντα με καρότα, και είστε μέσα σε ένα πολυτελές παλάτι στην Καζαμπλάνκα. Το κόλιαντρο, το κίμινο, και το τσίλι μπορούν να σας μεταφέρουν στην ζούγκλες του Μεξικού και στις αμμουδιές του λαμπερού γαλάζιου νερού. Και η πιπερόριζα, το κίμινο, ο κουρκουμάς, το κάρδαμο, και το κόλιαντρο φέρνουν εικόνες Ινδουϊστικών θεών. Λίγη γεύση από βασιλικό και ρίγανη και βρίσκεστε σε ένα Ιταλιάνικο παραθαλάσσιο χωριό, και το μεθυστικό άρωμα του δενδρολίβανου και του θυμαριού σας στέλνει σε μια οδύσσεια στα Νότια της Γαλλίας.
Σαν πρόταση, αφιερώστε χρόνο να μάθετε σχετικά με τα βότανα και τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται σε διαφορετικά είδη κουζίνας. Αυτό μπορεί να είναι ωφέλιμο καθώς έρχεστε σε επαφή με τον εσωτερικό σας αλχημιστή των μπαχαρικών. Ανακατέψτε, συνδυάστε, προσθέστε, και ετοιμάστε τον δρόμο σας προς μια ζωή γεμάτη μπαχαρικά!

ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ: Φανταστείτε ότι μπαίνετε σε ένα μυστικιστικό κατάστημα μπαχαρικών. Η ενέργεια είναι απτή και μαγική. Κάθε βάζο με μπαχαρικά έχει μια ταμπελίτσα. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τον μυστηριώδη και σοφό μαγαζάτορα στον μπάγκο ή να διαλέξετε τα μπαχαρικά που επιθυμείτε για να φτιάξετε ένα μίγμα για την ζωή σας. Πριν πάτε για ύπνο, φανταστείτε ότι ένα σακουλάκι με αυτά τα μπαχαρικά είναι κάτω από το μαξιλάρι σας έτσι απορροφάτε την ενέργεια κατά την διάρκεια της νύχτας.
(Απόσπασμα από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”)



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα