Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Πέθανε ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ σε ηλικία 101 ετών



Ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Ροκφέλερ πέθανε, στον ύπνο του, λόγω συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας, στην κατοικία του στην περιοχή Pocantico Hills της Νέας Υόρκης, το πρωί της Δευτέρας.

Ο διάσημος τραπεζίτης, διευθυντής του “Chase Manhattan” και διαφόρων ιδρυμάτων, απεβίωσε σε ηλικία 101 ετών. Ήταν το γηραιότερο μέλος της οικογένειας Ροκφέλερ.
Γνωστός κυρίως για την παγκόσμια επιρροή του σε πολιτικό πεδίο, την εμπλοκή του σε διάφορους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς που είχε και ως αποτέλεσμα το μέγεθος της αμύθητης περιουσία του. Γνωστός επίσης για τις απόψεις του και τις προσπάθειες του για την δημιουργία και επιβολή μιας Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.

Υπήρξε εμπνευστής και ιδρυτής της Λέσχης της Ρώμης (παρότι τώρα δεν αναφέρεται επίσημα το όνομα του), η οποία στη συνέχεια αποτέλεσε και τον πυρήνα της δημιουργίας των οπαδών της Κλιματικής Αλλαγής, ενώ μέσου του Ιδρύματος του έχει επενδύσει εκατομμύρια δολλάρια στην προπαγάνδα της και την προώθηση της μέσω τοπικών φορέων, κυβερνήσεων, ΜΚΟ και ακτιβιστικών κινημάτων.
Η προσωπική του περιουσία αποτιμάται σε 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον αποβιώσαντα ως έναν από τους 200 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.
Η επίσημη ανακοίνωση από το Ίδρυμα Ροκφέλερ, στην οποία αναφέρεται ότι ο αποθανών ήταν “ένας από τους ανθρώπους που επηρέαζαν περισσότερο την ιστορία της φιλανθρωπίας και των οικονομικών στην Αμερική, και θεωρούταν ένας από τους τελευταίους μεγάλους διεθνείς επιχειρηματίες”.
Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου 1915 στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, ως το νεώτερο από τα έξι παιδιά του Τζον Ντ. Ροκφέλερ Τζούνιο. Σπούδασε στα καλύτερα πανεπιστήμια (Χάρβαρντ, London School of Economics, Πανεπιστήμιο του Σικάγο) ενώ έλαβε και διδακτορικό στα οικονομικά.
Είναι ο άνθρωπος πίσω από την ίδρυση της JPMorgan Chase Bank της οποίας έγινε πρόεδρος. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1981. Το 1982 ανέλαβε την προεδρία του περίφημου Rockefeller Center, μέσω του οποίου προώθησε μεγάλες χορηγίες και “φιλανθρωπικά” έργα  με σκοπό την προώθηση των σχεδίων του για μια Παγκόσμια Διακυβέρνηση.
Είχε δύο γιους (ο ένας σκοτώθηκε πρόσφατα σε δυστύχημα) και τέσσερις κόρες, ενώ η σύζυγός του, Μάργκαρετ -Πέγκυ- Μακ Γκραθ απεβίωσε το 1996.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα