Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Αγκαλιά, θετικές και αρνητικές επιπτώσεις



Συλλογή επεξεργασία από το Ζάχο Σκαφίδα

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τον Κόσμο, μπορούμε όμως να τον αγκαλιάσουμε, αγκαλιάζοντας ένα από τα πλάσματά του.


Όλα στο Σύμπαν είναι εναγκαλισμένα

Την πρώτη στιγμή της δημιουργίας όλο το σύμπαν ήταν σε μέγεθος ρεβιθιού, όπως λένε οι κοσμολόγοι, τα πάντα ήταν μια μικρή αγκαλιά. Αυτή η ανάμνηση της ύλης έχει διαμορφωθεί στην εποχή μας σαν τάση επαφής, εναγκαλισμού και εκφράζεται πλέον χημικά, ορμονικά, κβαντικά, ψυχονοητικά.

Όταν έχεις να δεις ένα αγαπημένο σου πρόσωπο αρκετό καιρό, το μόνο που επιθυμείς είναι να το σφίξεις στην αγκαλιά σου. Όταν θέλεις να παρηγορήσεις κάποιον τον σφίγγεις στην αγκαλιά σου. Όταν θέλεις να εκφράσεις την αγάπη σου, τη συμπαράσταση την οικειότητα το κάνεις με μια επαφή ή μια αγκαλιά. Αυτό συμβαίνει σε κάθε ζωντανό και μη μέσα στο σύμπαν. Τα άτομα ενώνονται σε μόρια, τα μόρια και τα άτομα σε ενώσεις απλές και σύνθετες ως ότου δημιουργήσουν την ζωή. Αν παραβλέψουμε τις πρωτόγονες μορφές ζωής που πολλαπλασιάζονταν με διαίρεση, οι σύγχρονες μορφές ζωής προτίμησαν τον εναγκαλισμό για την δημιουργία νέας ζωής



Επιστημονικές διαπιστώσεις για την επίδραση της αγκαλιάς

 Καταπράυνση υπαρξιακών φόβων

Σε μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο  Psychological Science , ένα περιοδικό του Συνδέσμου για Psychological Science , ο ερευνητής Sander Koole του Πανεπιστήμιο VU του Άμστερνταμ αποκάλυψε ότι αγκαλιές και η αφή μειώνουν σημαντικά την ανησυχία της θνησιμότητας. Στις μελέτες διαπιστώθηκε ότι η αγκαλιά, ακόμη και αν αυτό ήταν απλά ένα άψυχο αντικείμενο, όπως ένα αρκουδάκι, βοηθά στην καταπράυνση των ατόμων με υπαρξιακούς φόβους.

Έκλυση ωκυτοκίνης, οξυτοκίνης, κορτιζόλης

Η ωκυτοκίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που δρα στο μεταιχμιακό σύστημα, του συναισθηματικού κέντρου του εγκεφάλου.  Οι πιο συχνές αγκαλιές δημιουργούν  υψηλά επίπεδα ωκυτοκίνης που συνδέεται με μείωση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού . Η χημική αυτή ουσία έχει επίσης συνδεθεί με την κοινωνική σύνδεση . Η οξυτοκίνη είναι ένα νευροπεπτίδιο, το οποίο προωθεί ουσιαστικά αισθήματα αφοσίωσης, εμπιστοσύνης και φιλίας, στο Πανεπιστήμιο DePauw ο ψυχολόγος Matt Hertenstein ομιλητής NPR . είπε "Θέτει πραγματικά τη βιολογική βάση και τη δομή για τη σύνδεση με τους άλλους ανθρώπους." Όταν αγκαλιάζουν κάποιον, η οξυτοκίνη απελευθερώνεται στο σώμα μας από την υπόφυση μας, μειώνοντας τόσο τους καρδιακούς ρυθμούς μας και τα επίπεδα της κορτιζόλης μας. Η κορτιζόλη είναι η ορμόνη η υπεύθυνη για το άγχος, την υψηλή αρτηριακή πίεση, και τις καρδιοπάθειες. 

Έκλυση ντοπαμίνης

Η μαγνητική τομογραφία και η τομογραφία με εκπομπή ποζιτρονίων αποκαλύπτουν ότι όταν αγκαλιάζετε τους ανθρώπους ή ακούτε μουσική που σας ενθουσιάζει, ο εγκέφαλός σας απελευθερώνει ντοπαμίνη, ακόμη και εν αναμονή του σε εκείνες τις στιγμές.  Προβλήματα με τη ντοπαμίνη μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρή κατάθλιψη και άλλες ψυχικές ασθένειες. Η αναβλητικότητα, η αυτο-αμφιβολία, και η έλλειψη ενθουσιασμού συνδέονται με τα χαμηλά επίπεδα της ντοπαμίνης και οι αγκαλιές ρυθμίζουν αυτά τα επίπεδα.

Μύωση καρδιακών ρυθμών

Σε ένα πείραμα στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, ο Chapel Hill αναφέρει ότι, οι συμμετέχοντες που δεν είχαν καμία επαφή με τους συντρόφους, τους ανέπτυξαν καρδιακούς ρυθμούς  10 παλμούς ανά λεπτό ,σε σύγκριση με τους πέντε παλμούς ανά λεπτό μεταξύ εκείνων που αγκάλιασαν τους συντρόφους τους κατά τη διάρκεια του πειράματος. 

Έκλυση σεροτονίνης

Η μοναξιά και η κατάθλιψη εμφανίζεται όταν η σεροτονίνη είναι απούσα. Είναι ίσως ένας λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι συμμετέχουν σε συμμορίες και εγκληματικές δραστηριότητες Αγκαλιάζοντας τους αγαπημένους σας απελευθερώνετε ενδορφίνες και τη σεροτονίνη στα αιμοφόρα αγγεία και η κυκλοφορία ενδορφινών και της σεροτονίνης προκαλούν ευχαρίστηση και αναιρούν τον πόνο και τη θλίψη και μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων, βοηθά στην καταπολέμηση του υπερβολικού βάρους και παρατείνει τη ζωή. Ακόμη και τα χάδια των κατοικίδιων ζώων έχουν μια κατευναστική επίδραση που μειώνει τα επίπεδα του στρες.

 Θέλετε να κάνετε κάτι για τις μελλοντικές γενιές; Αγκαλιάστε τους όταν είναι ακόμα μικρά. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Emory σε αρουραίους βρήκε μια σύνδεση μεταξύ αφής και την ανακούφιση του στρες , ιδιαίτερα στα πρώτα στάδια της ζωής. 

Η έρευνα δείχνει ότι οι παραπάνω ορμόνες που εκλύονται με την αγκαλιά είναι ανοσο-ρυθμιστικές 

Οι λόγοι για να βάλουμε την αγκαλιά στην ΚΑΘΕ μέρα μας !!!

1ος  : Η αγκαλιά δίνει το αίσθημα ασφάλειας που χρειάζεται κάθε άτομο μετά από μια δύσκολη ημέρα !
2ος  : Η αγκαλιά επικυρώνει την εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων και βοηθάει στην ανάπτυξη υγιών διαπροσωπικών σχέσεων (φιλικών, ερωτικών ή συγγενικών) !
3ος  : Η αγκαλιά φέρνει την ευτυχία. Η αγκαλιά βοηθάει στην απελευθέρωση διαφόρων ορμονών, ουσιών και ενδορφινών, από τον οργανισμό (ωκυτοκίνη, σεροτονίνη, οξυτοκίνη κορτιζόλη, ντοπαμίνη  “ορμόνες και ουσίες της ευτυχίας” !
4ος  : Η αγκαλιά μπορεί να δυναμώσει τον οργανισμό και να ενισχύσει αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό του σύστημα.
5ος  : Η αγκαλιά και γενικότερα η επαφή του ενός ατόμου με το άλλο και τα χάδια, βοηθούν στην βελτίωση της αυτοεκτίμησης και της ψυχολογίας του ατόμου ! Δεν είναι καθόλου τυχαίο που όταν ένα άτομο θέλει να δηλώσει συμπαράσταση σε ένα άλλο άτομο, τότε το ακουμπάει απαλά στον ώμο ή την πλάτη ! Η επαφή κάνει πραγματικά θαύματα !
6ος  : Η αγκαλιά λειτουργεί και ως άριστο παυσίπονο ! Μια μητέρα πάντα παίρνει το πονεμένο μικρό της αγκαλιά για να απαλύνει τον πόνο του ! Και είναι αλήθεια ! Η αγκαλιά χαλαρώνει τους μύες του σώματος και απαλύνει κάθε πόνο.
7ος  : Η αγκαλιά βοηθάει στην εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος του οργανισμού.
8ος  : Η αγκαλιά βοηθάει στη ροή της ενέργειας.

Αγκαλιάστε ένα αγαπητό πρόσωπο 20 δεύτερα τουλάχιστον, μερικές φορές την ημέρα και θα έχετε μια πλήρη εξισορρόπηση και επικοινωνία μαζί του.

Δεν υπάρχει μόνο το καλό αλλά και το κακό

Όμως βρισκόμαστε στον κόσμο της αντίθεσης και είναι γνωστό ότι απέναντι σε κάθε ωραίο παραμονεύει το άσχημο. Δεν υπάρχουν μόνο τα θετικά οφέλη της επαφής και της αγκαλιάς αλλά και τα αρνητικά. Λίγοι είναι οι άνθρωποι που είναι ή γνωρίζουν να θωρακιστούν από μια τέτοια επαφή. Λίγοι γνωρίζουν ότι ήμαστε επιρρεπείς στις λεπτές ενέργειες που ανταλλάσουμε με την αφή και τον εναγκαλισμό.

Μέσα από την πνευματική έρευνα, έχει διαπιστωθεί ότι οι περισσότεροι άνθρωποι επηρεάζονται σε κάποιο βαθμό από τις αρνητικές ενέργειες . Ως εκ τούτου, είναι πολύ πιθανό ότι η ανταλλαγή λεπτής ενέργειας μεταξύ δύο ανθρώπων που αγγίζονται ή αγκαλιάζονται να είναι πνευματικά επιζήμια. Οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν να αντιληφτούν αυτή την επιζήμια επίδραση, καθώς δεν έχουμε αναπτυγμένη την υπεραισθητική αντίληψη.

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Bielefeld , της Γερμανίας, η οποία δείχνει ότι τα φυτά μπορούν να απορροφήσουν ενέργεια από άλλα φυτά.  Η Ολίβια Bader-Lee, ένας γιατρός και θεραπευτής, ακολούθησε τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας.
Η επιστήμη που μελετά τη συμπεριφορά της ενέργειας σε έμβια όντα ονομάζεται βιοενεργητική.


Η έρευνα διεξήχθη σε φύκια , ειδικά σε χλαμυδομονάς του ράινχαρτ. Ανακαλύφθηκε ότι εκτός από την φωτοσύνθεση,  έχουν επίσης μια εναλλακτική πηγή ενέργειας και ότι μπορούν να απορροφούν ενέργεια από άλλα φύκια. Η έρευνα αυτή έγινε από τη γερμανίδα βιολόγο Olaf Kruse , και τα πορίσματά της έχουν αναφερθεί σε Naturesite.com.
Σύμφωνα με τη Bader-Lee, το σώμα μας είναι σαν σφουγγάρι, απορροφώντας ενέργεια που είναι γύρω μας. "Αυτό εξηγεί ακριβώς γιατί υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνονται άβολα όταν βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη ομάδα προσλαμβάνοντας ένα μίγμα ενέργειας και συναισθημάτων”. Αν αυτό συμβαίνει στα φυτά στον άνθρωπο συμβαίνει σε μεγαλύτερο ποσοστό.

Μελέτες δείχνουν ότι η χρήση της αφής ενισχύει τη μεταβίβαση των πνευματικών ή λεπτών ενεργειών έως 100%, σε σύγκριση με ένα χαιρετισμό που δεν περιλαμβάνει επαφή. (Κοιτάζοντας στα μάτια του άλλου μπορεί επίσης να υποκινήσει τη μεταφορά μιας λεπτής-ενέργειας, ανάλογα με τους τύπους των αρνητικών ενεργειών που εμπλέκονται.)

Τύποι επαφής και μεταφορά ενέργειας

Τύπος επαφής
Ευκολία μεταφοράς ενέργειας
Παράδειγμα  χαιρετισμού
Εξ αποστάσεως
Μικρή μεταφορά ενέργειας
Συζήτηση, βλέμμα, παρέα
Το δέρμα με δέρμα
Ενέργεια μεταφοράς ευκολότερη
Χειραψία, αγκαλιά
Στόμα στο Δέρμα
Περισσότερη μεταφορά ενέργειας από το δέρμα σε δέρμα
Φιλώντας το χέρι ή το μάγουλο
Στόμα με στόμα
Πολύ περισσότερη μεταφορά ενέργειας
Φιλιά στόμα σε στόμα
Ερωτική επαφή
Πολύ μεγάλη μεταφορά ενέργειας, πλησιάζει το 90%. Απαιτείται μεγάλη προσοχή!


Ανατρέξτε στο άρθρο  "Kissing a spiritual perspective" .

Μερικές πιθανότητες επαφής ατόμων με διάφορες ενέργειες

Ο ακόλουθος πίνακας παρέχει τα διάφορα σενάρια που μπορούμε να συναντήσουμε από ημέρα σε ημέρα στη ζωή, την πιθανότητα να συμβαίνει, και την πιθανή έκβαση.

Τύποι σεναρίων σε σχέση με αγκαλιάζει
Πιθανότητα να συμβεί στην καθημερινή ζωή
Το πιο πιθανό αποτέλεσμα
Ένα πρόσωπο με αρνητικές επιρροές ή σκεπτομορφές ή στοιχειακά,  αγκαλιάζει ή έρχεται σε επαφή με ένα άλλο παρόμοιο άτομο.
Χαμηλή έως μέτρια
Εξαιρετικά Αρνητικό:
Οι σκεπτομορφές τους ενισχύονται. 
Η πνευματική αγωνία και των δύο ανθρώπων αυξάνεται και η ισχύς των αρνητικών ενεργειακών κέντρων της καρδιάς Anahat-τσάκρααυξάνεται.
Ένα πρόσωπο με αρνητικές επιρροές ή σκεπτομορφές ή στοιχειακά,  αγκαλιάζει ένα μέσο άτομο που επηρεάζεται  από τις αρνητικές ενέργειες

Μεσαία
Εξαιρετικά Αρνητικό: Οι αρνητικές ενέργειες που κατείχε το άτομο μπορούν πολύ εύκολα να μολύνουν το άλλο πρόσωπο που αγκάλιασε.
Ανατρέξτε στο παρακάτω σχέδιο
Ένας μέσος άνθρωπος επηρεασμένος από  αρνητικές ενέργειες που αγκαλιάζει άλλο μέσο άτομο όμοια επηρεασμένο από αρνητικές ενέργειες 
Υψηλή
Κυρίως αρνητικό: Αν και δεν υπάρχει πραγματική ανταλλαγή αρνητικών ενεργειών, η αλληλεπίδραση είναι γενικά επιζήμια, προκαλώντας οδυνηρές δονήσεις λόγω:
  • Ανάμιξης των αρνητικών ενεργειών
  • Σύγκρουσης των ψυχικών θηκών
Αν αγκαλιάζουμε ένα πνευματικά θετικό πρόσωπο που το πνευματικό επίπεδο του είναι πάνω από 60% και να κάνει τακτική πνευματική πρακτική.
Σπάνια προς Χαμηλή
Μια θετική θεραπευτική επίδραση θα λάβει χώρα στο πρόσωπο που αγκαλιάζει το πρόσωπο  με το πνευματικό επίπεδο του 60%.
Αγκάλιασμα ή  άγγιγμα από έναν Άγιο
Σπάνια
Μια θετική θεραπευτική επίδραση θα λάβει χώρα στο πρόσωπο που αγκαλιάζει έναν Άγιο. Ένα παράδειγμα είναι η Αγιότης Mata Amritanandamayi Devi, επίσης, γνωστή ως «Άμμα» ή «το αγκάλιασμα του Αγίου». Οι άνθρωποι που έχουν αγκαλιάσει την Άμμα, έχουν βιώσει θετικές πνευματικές εμπειρίες.

Λάβετε υπόψη ότι
  1. Περίπου το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού διακατέχεται από αρνητικές ενέργειες και το άλλο 70% επηρεάζεται. 
  2. Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι επηρεάζονται από αρνητικές ενέργειες, σε κάποιο βαθμό, οι οποίες δημιουργούν ένα μαύρο κάλυμμα γύρω τους. Η επίδραση των αρνητικών ενεργειών σε ανθρώπους γίνεται ελάχιστη, αφού επιτύχουν το πνευματικό επίπεδο του 60% και άνω.

Πως ένας διαισθητικός είδε τις ενέργειες ενός ζευγαριού




Μια διανυσματική απεικόνιση της σύνθεσης θετικών και αρνητικών ενεργειών

Σε κάθε περίπτωση όταν δύο άτομα έρχονται σε διάφορου είδους επαφή υπάρχει μεταφορά καλών και κακών ενεργειών. Σε όλες τις περιπτώσεις ακόμα και στις ακραίες που δύο πνευματικά άτομα έχουν διαφορετικό δρόμο πχ, αυτός που ακολουθεί το μονοπάτι της γνώσης και αυτός που ακολουθεί το μονοπάτι της αφοσίωσης. Η αγκαλιά παιδιού από τους γονείς του μεταφέρει ψυχικά ψήγματα και στις δύο πλευρές. Με την επαφή και περισσότερο με την αγκαλιά επιτυγχάνεται εξισορρόπηση ενεργειών και καλλίτερη επικοινωνία. Για να γίνει περισσότερο αντιληπτή αυτή η επίδραση ας παρατηρήσουμε το παρακάτω διάγραμμα. Όλα στο σύμπαν συνδέονται, μην απορείτε που μπορούμε διανυσματικά να δούμε πως αντιδρά η μπλε θετική ενέργεια με την μαύρη αρνητική. Το κόκκινο βέλος δείχνει τι συμβαίνει μετά την επαφή. Οι παραλλαγές που συναντάμε στο κόσμο είναι άπειρες, εδώ βλέπουμε μερικές.

                                  

Πως θα προφυλαχτούμε

Να δούμε αν μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε έως και να εκμηδενίσουμε αυτές τις επιρροές. Απλά σκεφτείτε την Αμμα που έχει αγκαλιάσει 33 εκατομμύρια ανθρώπους γιατί επηρεάζει πάντα τους άλλους, αν θέλουν; Όταν σε ένα ποτάμι προσπαθείς εσύ με την παλάμη σου να αλλάξεις την ροή, νομίζω ότι δεν θα τα καταφέρεις. Το ποτάμι είναι η Αμμα. Αν το νερό κινείτε ελαφρά ή είναι ήρεμο μπορείς με την παλάμη σου να του δώσεις μια ροή, αυτό συμβαίνει με τους περισσότερους.

Όταν διαρκώς έχεις την ενθύμηση της ένωσης σου με την πηγή των πάντων (υπάρχουν πολλοί τρόποι), (Βλέπε: Αλλαγή της πραγματικότητας με τον Ανώτερο Εαυτό, το όχημα της Πέμπτης διάστασης), είσαι μέσα στη μεγάλη ροή του σύμπαντος, δεν είναι δυνατόν κανείς να σου αλλάξει την πορεία σου και με όποιον έρχεσαι σε επαφή τον παρασέρνεις. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της ελεύθερης βούλησης του να ακολουθήσει το ρεύμα ή να βγει από τη ροή και να ακολουθήσει την δικιά του.




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα