Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Ιδού τα 4 ευφυή ρομπότ που θα παρουσιάσει η LG στη CES 2017

Ιδού τα 4 ευφυή ρομπότ που θα παρουσιάσει η LG στη CES 2017

Η LG διευρύνει το οικοσύστημα Internet of Things (IoT) με μία σειρά των "ρομποτικών προϊόντων του μέλλοντος". Τα προηγμένα έξυπνα καταναλωτικά και βιομηχανικά ρομπότ της LG μιλούν, καθαρίζουν και... κόβουν το γρασίδι.
Αυτή την εβδομάδα, στη CES 2017 στο Λας Βέγκας, η LG Electronics θα παρουσιάσει μια νέα πρωτοποριακή σειρά ευφυών ρομπότ, ως μέρος των καινοτομιών της εταιρείας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και των εξελίξεων στο οικοσύστημα IoT
Η νέα σειρά περιλαμβάνει ένα ρομπότ για το σπίτι που λειτουργεί τόσο ως μία έξυπνη πύλη όσο και ως έξυπνο κέντρο ειδοποιήσεων για το σπίτι, ενισχύοντας την ευκολία στην καθημερινή ζωή των χρηστών. Η LG μεταφέρει επίσης τη δύναμη του IoT και την έξυπνη τεχνολογία έξω από το σπίτι με προηγμένα ρομπότ σχεδιασμένα για χρήση σε αεροδρόμια και άλλους δημόσιους χώρους.

Hub Robot: δημιουργία ενός ευφυέστερου σπιτιού

To εντυπωσιακό Hub Robot της LG πηγαίνει την έννοια του έξυπνου σπιτιού σε άλλο επίπεδο. Μέσω της σύνδεσης με άλλες έξυπνες συσκευές στο σπίτι, το Hub Robot χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής του Amazon Alexa για την ολοκλήρωση εργασιών του σπιτιού, όπως η ενεργοποίηση του κλιματιστικού ή η αλλαγή του κύκλου του στεγνωτηρίου με απλές λεκτικές εντολές. 
Ιδού τα 4 ευφυή ρομπότ που θα παρουσιάσει η LG στη CES 2017
Το Hub Robot είναι εξοπλισμένο με μια διαδραστική οθόνη που μπορεί να δείξει μεγάλη ποικιλία πληροφοριών, όπως εικόνες από το περιεχόμενο του εσωτερικού του ψυγείου και συνταγές, ολοκληρωμένες με βήμα-προς-βήμα ηχητικές οδηγίες. Επιπλέον, το Hub Robot προσφέρει καθημερινές ευκολίες στους καταναλωτές όπως είναι η ικανότητα να παίζουν μουσική, να ενεργοποιούν τον συναγερμό, να δημιουργούν σημειώσεις υπενθύμισης και να παρέχουν ενημερώσεις για τον καιρό και την κυκλοφορία.
Με τον φιλικό, ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό του, το Hub Robot της LG μπορεί να αλληλεπιδράσει με όλη την οικογένεια με μια ποικιλία διαφορετικών τρόπων. Μπορεί να κινηθεί και περιστραφεί στη θέση του, καθώς και να εκφράσει ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων, εμφανίζοντας ένα πρόσωπο στην οθόνη του. 
Ιδού τα 4 ευφυή ρομπότ που θα παρουσιάσει η LG στη CES 2017
Το Hub Robot έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στους καταναλωτές χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του σώματος, όπως το κούνημα του κεφαλιού, όταν απαντά σε απλές ερωτήσεις, και είναι πάντα ενήμερο για τις δραστηριότητες μέσα στο σπίτι, όπως όταν φεύγουν ή έρχονται τα μέλη της οικογένειας, και πηγαίνουν για ύπνο. Και επειδή το Hub Robot είναι σε θέση να διακρίνει τα πρόσωπα των μελών της οικογένειας με την κάμερά του, μπορεί να προγραμματιστεί να δίνει διαφορετικό χαιρετισμό σε κάθε μέλος της οικογένειας.
Το Hub Robot λειτουργεί καλύτερα όταν τοποθετείται σε κοινόχρηστους χώρους του σπιτιού, όπου τα μέλη της οικογένειας τείνουν να συγκεντρώνονται, όπως η κουζίνα ή το καθιστικό. Για να ολοκληρωθεί το Hub Robot, η LG θα παρουσιάσει επίσης μίνι ρομπότ που μπορούν να τοποθετηθούν και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού. Επιπλέον, εξοπλισμένα με κομψή οθόνη, αυτά τα μίνι ρομπότ είναι επεκτάσεις του Hub Robot και μπορούν να εκτελέσουν πολλές από τις ίδιες λειτουργίες.

Airport Guide Robot: ο καλύτερος φίλος ενός ταξιδιώτη

Η επέκταση της LG στο οικοσύστημα των έξυπνων υπηρεσιών ξεπερνά τα όρια του σπιτιού. Το Airport Guide Robot -σύντομα διαθέσιμο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon της Σεούλ- είναι ένας έξυπνος βοηθός για πληροφορίες για τους ταξιδιώτες, απαντώντας σε ερωτήσεις σε τέσσερις γλώσσες: αγγλικά, κινέζικα, ιαπωνικά και κορεατικά. 
Ιδού τα 4 ευφυή ρομπότ που θα παρουσιάσει η LG στη CES 2017
Με μια απλή σάρωση του εισιτηρίου του επιβάτη, το ρομπότ μπορεί να παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το χρόνο επιβίβασης και τη θέση της πύλης, ακόμη και τον καιρό στην πόλη προορισμού του ταξιδιώτη. Το Airport Robot προσφέρει κατευθύνσεις για προορισμούς στο αεροδρόμιο, μαζί με αναμενόμενες αποστάσεις και χρόνους περπατήματος, ενώ μπορεί ακόμη και να συνοδεύσει τους ταξιδιώτες που έχουν χαθεί ή αργήσει προς τις πύλες τους, ή οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία αεροδρόμιο.

Airport Cleaning Robot: καθαρισμός βιομηχανικού μεγέθους

Ως ένας από τους πρωτοπόρους του κλάδου της ρομποτικής ηλεκτρικής σκούπας, η νέα σειρά της LG δεν θα ήταν πλήρης χωρίς ένα ρομπότ-σκούπα βιομηχανικού μεγέθους. Το Airport Cleaning Robot της LG είναι ένα υπέρ-μεγέθες ρομπότ-σκούπα εξοπλισμένο με ένα κάνιστρο σκόνης μεγάλης χωρητικότητας, καθώς και πολλές βούρτσες και μηχανές. Ικανό να καθαρίσει τα πάντα, από τα κεραμίδια μέχρι μοκέτες, αυτό το ρομπότ είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη στους έξυπνους αισθητήρες και πολλές κάμερες για να εξασφαλίσει μια ασφαλή, αποτελεσματική και ισχυρή απόδοση ακόμα και στα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια.
Ιδού τα 4 ευφυή ρομπότ που θα παρουσιάσει η LG στη CES 2017
Χρησιμοποιεί πολλαπλούς αισθητήρες με ανίχνευση και σκόπευση (LIDAR), καθώς και ευαίσθητους προφυλακτήρες που ανιχνεύουν εμπόδια. Χάρη στη χρήση τεχνολογίας ταυτόχρονου εντοπισμού και χαρτογράφησης (SLAM), το ρομπότ γνωρίζει πάντα τη θέση του.

Lawn Mowing Robot: για έναν άψογα κουρεμένο κήπο

Το Lawn Mowing Robot της LG ολοκληρώνει τη νέα σειρά προηγμένων ρομπότ της εταιρείας στην CES 2017. Ιδανικό για πολλούς τύπους κήπων, αυτό το ρομπότ επωφελείται από την πολυετή έρευνα και ανάπτυξη της ηλεκτρικής σκούπας HOM-BOT για να κουρεύει το γρασίδι με ακρίβεια, αξιοπιστία και πάνω απΆ όλα με ασφάλεια. 
Εξοπλισμένο με πολλούς από τους προηγμένους αισθητήρες και προφυλακτήρες που βρίσκονται στο Airport Robot, το Lawn Mowing Robot αναγνωρίζει τη δική του θέση κάθε στιγμή, καθώς και τη θέση κάθε εμποδίου στο πεδίο όρασης του, όπως δέντρα ή θάμνους. Σχεδιασμένο για να μεγιστοποιεί την απόδοση στο κόψιμο, αυτό το ρομπότ χρησιμοποιεί μια γρήγορη λεπίδα που αφήνει το γρασίδι άψογο. Εκτός από τις λειτουργίες του, το πλευρικό καλώδιο απλοποιεί τη συνήθως περίπλοκη διαδικασία εγκατάστασης χωρίς την ανάγκη υπολογισμού των αντισταθμιστικών οφελών, καθιστώντας το εύκολα προσβάσιμο και φιλικό προς το χρήστη.
"Η LG έχει εμπλακεί στην έξυπνη τεχνολογία και τη ρομποτική για πολλά χρόνια με την HOM-BOT ηλεκτρική σκούπα-ρομπότ να είναι η πιο γνωστή μας προσπάθεια στα καταναλωτικά προϊόντα", δήλωσε ο Song Dae-hyun, Πρόεδρος της LG Electronics και της Home Appliance & Air Solutions Company. "Εδώ στην CES, αποδεικνύουμε πως παίρνουμε τη γνώση που αποκτήθηκε από χρόνια έρευνας και την εφαρμόζουμε σε διάφορες περιπτώσεις μέσα και έξω από το σπίτι".
Η νέα συλλογή ρομπότ της LG θα είναι διαθέσιμη στο περίπτερο της LG στην CES (Κεντρική Αίθουσα #11100) στο Συνεδριακό Κέντρο του Λας Βέγκας από 5 έως 8 Ιανουαρίου.

Smart InstaView: ένα διάφανο ψυγείο από το μέλλον

Εξάλλου, η LG παρουσίασε στη CES® 2017 μία νέα κατηγορία ψυγείου, που ονομάζεται Smart InstaView™ και ενσωματώνει μια σειρά από πρακτικές δυνατότητες που παρέχονται από τη φωνητική υπηρεσία της AMAZON, Alexa, ενώ επίσης τροφοδοτείται από την έξυπνη πλατφόρμα webOS της LG.
Η νέα ναυαρχίδα της LG, το Door-in-Door® ψυγείο, διαθέτει οθόνη αφής LCD 29 ιντσών, η οποία, χάρη στη λειτουργία InstaView, μπορεί αμέσως να γίνει διάφανη με μόνο δύο χτυπήματα στην οθόνη επιτρέποντας στους χρήστες να δουν το εσωτερικό του ψυγείου χωρίς να ανοίξουν την πόρτα. Τώρα με την πλατφόρμα webOS, οι καταναλωτές μπορούν επίσης να εξερευνήσουν μια σειρά από λειτουργίες μέσω WiFi, δημιουργώντας ένα ευέλικτο και πρωτοποριακό σύστημα διαχείρισης τροφίμων προσβάσιμο ακριβώς μπροστά από την πόρτα ψυγείου.
Ιδού τα 4 ευφυή ρομπότ που θα παρουσιάσει η LG στη CES 2017
Η φωνητική Υπηρεσία Alexa της Amazon παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε έναν έξυπνο προσωπικό βοηθό, ο οποίος εκτός από την αναζήτηση συνταγών, μπορεί να αναπαράγει μουσική, να ιεραρχήσει τις προεπιλεγμένες παραγγελίες από την Amazon.com, συμπεριλαμβανομένων των παντοπωλείων, και να πραγματοποιήσει προσθήκες στη λίστα με τα ψώνια καθώς και πολλά άλλα. 
Με διαθέσιμες πάνω από 6.000 δεξιότητες, η ‘AlexaΆ μπορεί επίσης να ελέγξει το ‘έξυπνοΆ σπίτι, να αναζητήσει υπηρεσία αυτοκινήτου, να ορίσει το χρονόμετρο της κουζίνας και να ελέγξει τις καιρικές συνθήκες, όλα hands-free, απλά χρησιμοποιώντας τη φωνή του χρήστη. 
Επιπλέον, εκτός από τις υπηρεσίες που παρέχονται από το Amazon, το LG Smart InstaView ψυγείο προσφέρει μια ποικιλία από άλλες λειτουργίες ενισχύοντας την ευκολία στη χρήση:
Το Smart Tag menu επιτρέπει στους χρήστες να προσθέσουν αυτοκόλλητα και ετικέτες πάνω στην οθόνη για να υποδεικνύουν τα αποθηκευμένα τρόφιμα, ενώ επίσης υπάρχει η δυνατότητα να εισάγουν την ημερομηνία λήξης του κάθε τροφίμου, έτσι ώστε το ψυγείο να τους ειδοποιεί όταν πλησιάζει η ημερομηνία λήξης τους.
Τα μέλη της οικογένειας μπορούν να ανταλλάζουν σημειώματα και να δημιουργούν ‘to-doΆ λίστες που εμφανίζονται στην οθόνη, ενώ για να ελέγξουν το εσωτερικό του ψυγείου από απόσταση, μια 2,0 megapixel πανοραμική κάμερα με super ευρυγώνιο φακό αιχμαλωτίζει εικόνες του εσωτερικού του ψυγείου από διαφορετικές οπτικές γωνίες οι οποίες είναι προσβάσιμες μέσω smartphone, μία must-have λειτουργία για όποιον θέλει να δει τι υπάρχει στο σπίτι, ενώ είναι για ψώνια.
Το LG Smart InstaView Ψυγείο θα βρίσκεται επίσης στο περίπτερο της LG στο Συνεδριακό Κέντρο του Λας Βέγκας (Κεντρική Αίθουσα # 11100) από τις 5 έως τις 8 Ιανουαρίου.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα