Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΠΩΣ ΕΦΘΑΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ»



Ο Βούλγαρος αλανιάρης πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσωφ σκέφθηκε, λέει, να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα. Φοβερά πράγματα. Η Βουλγαρία να βοηθήσει φιλανθρωπικά την Ελλάδα. Το τυρί το βλέπεις; Εγώ δεν το βλέπω. Εγώ βλέπω τη φάκα.
Σύντροφοι, κανένας δεν βοηθάει χωρίς λόγο. Ακόμα και ο παπάς κάνει το παιχνίδι του. Της θρησκείας το παραμύθι. Άσε. Όχι και σ' εμάς.
Σα σήμερα, 19 Ιουλίου το 1827 υπογράφτηκε το Πρωτόκολλο του Λονδίνου ανάμεσα στις τρεις Μεγάλες Δυνάμεις, αυτές που αργότερα έστειλαν τα παπόρια τους στο Ναβαρίνο και κατέστρεψαν τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο. Έτσι έγινε «ελεύθερη» η Ελλάδα μας. Με την αβάντα πρώτα τη διπλωματική και μετά τη στρατιωτική των ξένων. Να το ξέρουμε. Όχι, ακριβώς. Να το θυμόμαστε, είναι το πιο σωστό.
Προηγουμένως είχαν μπει οι βάσεις στο Πρωτόκολλο της Πετρούπολης για να ακολουθήσει εκείνο του Λονδίνου που προέβλεπε:
1. Με τη μεσολάβηση των Μεγάλων Δυνάμεων, Ανακωχή Ελλάδος και Τουρκίας
2. Η Ελλάδα γίνεται κράτος αυτόνομο, όμως με την επικυριαρχία του Σουλτάνου
3. Η Ελλάδα θα έχει αυτόνομη κυβέρνηση και αυτόνομη διοίκηση, που δεν χρειάζεται να επικυρώνεται από τον Σουλτάνο
4. Όσοι Τούρκοι εγκαταλείψουν την Ελλάδα θα αποζημιωθούν για τις ιδιοκτησίες τους

5. Στο μέλλον θα χαραχθούν τα συγκεκριμένα σύνορα της Ελλάδος
6. Καμία από τις Μεγάλες Δυνάμεις να μην περιμένει πολιτικά αλλά και εμπορικά οφέλη από την Ελλάδα

Είδες τι καλοί είναι οι ξένοι! Δεν τελειώσαμε.Πέρασαν τρεις μήνες και το Πρωτόκολλο του Λονδίνου είναι σα να μην υπογράφτηκε. Πρώτη ξεκίνησε τη δουλειά η Ρωσία, όταν πλέον ο Καποδίστριας είχε εκλεγεί στην Τροιζήνα και, για να μην αφήσουν... μόνη την Ρωσία να ασχοληθεί με το λεγόμενο «ελληνικόν ζήτημα», μπήκαν στο παιχνίδι οι άλλες δύο μεγάλες δυνάμεις.
Επί του θέματος. Οι πούστηδες οι Άγγλοι καθυστερούν να συνεργαστούν με τους άλλους στην εφαρμογή του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου. Τον Αύγουστο του 1827 ο Σουλτάνος γράφει στα παπάρια του τα Πρωτόκολλα Πετρούπολης και Λονδίνου. Τον Σεπτέμβριο τελεσίγραφο οι Τρεις Δυνάμεις στους Τούρκους: Αυτά έχουμε αποφασίσει, τα δέχεστε, διαφορετικά με ενωμένο στρατό θα επιβάλλουμε την ανακωχή.
Αντίδραση του Σουλτάνου: Ξανά μανά στα παπάρια μου. Αν θέλετε πόλεμο, θα τον έχετε!
Γιατί ξηγιέται έτσι η Τουρκία απέναντι στις Τρεις Δυνάμεις. Επειδή οι γεννημένοι πούστηδες Άγγλοι κάνουν διπλό παιχνίδι και παρασκηνιακά ξεκαθαρίζουν στον Σουλτάνο ότι είμαστε μαζύ σου, όμως καλό είναι να συμφωνήσεις στην εφαρμογή του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου.
Η συνέχεια. Γαλλία και Ρωσία μυρίστηκαν την ανέντιμη στάση της Αγγλίας. Η Τουρκία ζητάει μεσολάβηση της μέγιστης χαμούρας του Μέτερνιχ.
Η Ελλάδα τι ρόλο βαράει; Δεν υπάρχει καμία Ελλάδα. Υπάρχει ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και 12 μητροπολίτες που επισκέφθηκαν τον Σουλτάνο στις 18 Σεπτεμβρίου το 1827. Για ποιο λόγο; Να παραδώσουν στον σουλτάνο την «Υποταγή»(!) 31 οπλαρχηγών της Ρούμελης. Και ο φιλάνθρωπος σουλτάνος παραχώρησε αμνηστία στους προσκυνημένους.
Το τελειώνω. Γίνεται η Ναυμαχία στο λιμάνι της Πύλου, στο Ναβαρίνο. Ακολουθεί ο ρωσοτουρκικός πόλεμος του 1828. Και η Συνθήκη της Ανδριανούπολης, το 1829. Η Ελλάδα ελεύθερη. Έλληνες, ορμήστε να την ξεσκίσετε, δικιά σας είναι! Μπινέδες.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα