Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ, Ο ΜΕΓΑΣ ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ


Μόδα που κρατάει χρόνια η «δρακουλομάνια». Όλο και γυρίζονται ταινίες για τον πλέον διάσημο βρυκόλακα, ενώ σα μανιτάρια φυτρώνουν κλαμπ θαυμαστών του γιου του Δράκου, δηλαδή του Δράκουλα. Πρόσωπο μυθιστορηματικό από το βιβλίο ενός ανύπαρκτου Ιρλανδού συγγραφέα, κάποιου Μπραμ Στόκερ, κτυπημένου από σύφιλη, που έφτιαξε τον αιμοσταγή ήρωά του με μαύρη μπέρτα και μυτερά δόντια που καρφώνονται στο λαιμό των θυμάτων του.
Πραγματικό άτομο της Ιστορίας είναι ο γιος του Δραγκούλ, του ηγεμόνα της Βλαχίας Βλαντ Β', του οίκου Βασάραβα, των θεμελιωτών του βλαχικού κράτους. Ο γιος, ο Βλαντ Γ' θεωρείται και του αξίζει ο «τίτλος» του μεγαλύτερου τουρκοφάφου, διότι σα σήμερα, 17 Ιουνίου, το 1462, καθάρισε 15.000 φαντάρους του Μωάμεθ του Πορθητή της Κωνσταντινούπολης.
Τα ξεχνάω όλα, του έστειλε φιρμάνι ο σουλτάνος, αρκεί να δηλώσεις υποτέλεια. Εγώ δεν ξέρω από υποταγή, ήταν η απάντηση του περήφανου βοεβόδα και αφού έστησε ενέδρες με τον μικρότερο στρατό του περίμενε τη σουλτανική επίθεση με 60.000 τακτικούς και 30.000 χύμα. Ήταν ο νικητής, ο παλουκωτής. Ο χριστιανός ιππότης που μίσησε τους Οθωμανούς όταν ήταν «αιχμάλωτός» τους, μετά τη συμφωνία του πατέρα του και του σουλτάνου.

Έτσι γινόταν. «Είσαι ηγεμόνας, μαγκιά σου, αλλά μη μου κουνηθείς, σκοτώνω τους δύο γιους σου, που θα μου τους παραδώσεις» είχε πει ο σουλτάνος στον πατέρα του Βλαντ Τέπες, δηλαδή του παλουκωτή. Επειδή παλούκωνε εχθρούς και δικούς του αριστοκράτες αν δεν ήταν σωστοί με τον λαουτζίκο.
Δυναστεία που έρχεται από πολύ παληά οι Βλαντ. Ο Γ' είχε έμβλημα ένα δράκο κρεμασμένο σε Σταυρό. Ο τάφος του και ο Πύργος του είναι τουριστικός προορισμός στην Ρουμανία.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα