Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Οι 4 καλύτεροι τρόποι να απωθήσεις τα κουνούπια χωρίς χημικά

Ιδού οι τέσσερις καλύτεροι τρόποι για να απωθήσεις τα κουνούπια χωρίς χημικά με eco friendly συμβουλές που εφαρμόζονται εύκολα.



Κουνούπια: Με το καλοκαίρι προ των πυλών, οι όχι-και-τόσο αγαπημένοι ιπτάμενοι φίλοι μας έχουν αρχίσει να κάνουν αισθητή την εμφάνιση τους. Και δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να χαλάσει μία όμορφη βραδιά στο μπαλκόνι, από ένα σμήνος κουνουπιών που σου κάνει επιδρομή.
Αν και υπάρχουν πολλά προϊόντα, συνήθως υπόσχονται επίσης πολλά χωρίς αποτέλεσμα. Δοκίμασε κάποια από αυτές τις 5 βιολογικές, χωρίς χημικά, μεθόδους που σου προσφέρουμε και οι μόνοι επισκέπτες στο μπαλκόνι σου θα είναι αυτοί που εσύ κάλεσες.

Φόρεσε ανοιχτόχρωμα ρούχα
Η ανατολή και η δύση του ηλίου αποτελούν τις καλύτερες ώρες τροφής των κουνουπιών. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να κλείνεσαι μέσα στο σπίτι. Τα σκουρόχρωμα ρούχα ξεχωρίζουν τη στιγμή που τα κουνούπια ψάχνουν για “καλές πηγές” να τραφούν, σε αντίθεση με τα ανοιχτού χρώματος ρούχα που τους φαίνονται λιγότερο ελκυστικά, αφού αναζητούν χρώματα που είναι σε αντίθεση με τη γραμμή του ορίζοντα. Μάλλον υπάρχει ένας ακόμα καλός λόγος να αγοράσεις ένα καινούριο λευκό φόρεμα φέτος.

Περικύκλωσε τον εαυτό σου με λεβάντα
Αυτό το αρωματικό φυτό κάνει τριπλό καλό αποκρούοντας τα κουνούπια, τα λεπιδόπτερα αλλά και τις μύγες. Φύτεψέ το περιμετρικά της αυλής σου, ώστε το άρωμα να παραμένει στον αέρα και απόκτησε την απόλυτη άμυνα, αν το τρίψεις στο δέρμα σου ή χρησιμοποιείς αιθέριο έλαιο λεβάντας αντί για κάποιο εντομοαπωθητικό σπρέι. Επίσης, η λεβάντα θωρακίζει τα φυσικά αρώματα του σώματός σου- κάτι που προσελκύει τα κουνούπια από την αρχή.

Φάε περισσότερο σκόρδο
Το έλαιο του σκόρδου το οποίο απελευθερώνεται από τους πόρους σου αμέσως αφού το καταναλώσεις λειτουργεί σαν ένα φράγμα ανάμεσα στις μυρωδιές του δέρματός σου και τα κουνούπια. Αλλά χρειάζεται προσοχή, καθώς ταυτόχρονα μπορεί να απωθήσει φίλους και συγγενείς!

Φύσηξε μακριά τα κουνούπια
Θα έχεις ακούσει ότι το νερό προσελκύει τα κουνούπια. Αλλά γνώριζες ότι ο αέρας τα απομακρύνει; Ακόμα και ένα ελαφρύ αεράκι δυσκολεύει τα κουνούπια να πετάξουν. Αν, όμως, το βράδυ που θέλεις να καλέσεις τους φίλους σου στο μπαλκόνι δεν φυσάει καθόλου, μπορείς να τοποθετήσεις έναν ανεμιστήρα στο μπαλκόνι και να κατευθύνεις τον αέρα προς το πάτωμα, αφού αυτά τα παράσιτα συνηθίζουν να πετούν χαμηλά στο έδαφος, ώστε να αποφεύγουν τον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα