Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ



Τα Παιδιά του Θεού Δεν Πρέπει να Ικετεύουν

Πάντα να αναζητάτε την καθοδήγηση του Θεού στην προσπάθειά σας να εκπληρώσετε τις σωστές επιθυμίες σας γιατί αυτός είναι ο υπέρτατος τρόπος για να λάβετε απάντηση σε κάθε σας προσευχή. Αλλά πρέπει να θυμάστε ένα πράγμα: κόψτε την επαιτεία από την προσευχή σας! 

Αλλάξτε την παλιά σας συμπεριφορά της ικεσίας. Θα πρέπει να προσεύχεστε στον Θεό με οικειότητα, ως παιδί Του, που όντως είστε. Ο Θεός δεν έχει αντίρρηση όταν προσεύχεστε από το εγώ σας, σαν ξένος και σαν ζητιάνος, αλλά θα δείτε πως οι προσπάθειές σας είναι περιορισμένες μ’ αυτή τη συνειδητότητα. Ο Θεός δεν θέλει να εγκαταλείψετε τη δύναμη της θέλησής σας, η οποία είναι το θεϊκό σας κληρονομικό δικαίωμα ως παιδί Του.
Το μυστικό της αποτελεσματικής προσευχής είναι να αλλάξετε τη στάση σας και από ζητιάνοι να γίνετε παιδιά του Θεού.

Η προσευχή είναι μια απαίτηση της ψυχής. Ο Θεός δεν μας έκανε επαίτες. Μας έπλασε κατ’ εικόνα Του. Αυτό διακηρύσσουν η Βίβλος και οι Ινδουιστικές ιερές Γραφές. Ο επαίτης που πηγαίνει σ’ ένα πλούσιο σπίτι και ζητάει λίγο φαγητό, παίρνει το μερίδιο του ζητιάνου. Ο γιος όμως μπορεί να έχει οτιδήποτε ζητήσει από τον πλούσιο πατέρα του. Επομένως, δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν επαίτες. Οι Θεϊκές Οντότητες όπως ο Χριστός, ο Κρίσνα και ο Βούδας, δεν ψεύδονταν όταν έλεγαν ότι είμαστε πλασμένοι κατ’ εικόνα του Θεού. 
 Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα