Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Brexit

bretania-europaiki-enosi

Χτες ειχαμε την Ευρωπαικη διασκεψη για το περιφημο Brexit. Την απελπιδα προσπαθεια δηλαδη της Γερμανιας να σωσει μια καταρρεουσα οικονομια- τη τριτη φορα μεσα σε ενα αιωνα- που απο Γερμανικη βαφτισε Ευρωπαικη αλλαζωντας το μαρκο με το ευρω σε μια ισοτιμια 2:1.
Πιο πριν βεβαιως ειχαν φροντισει να ‘ενωσουν’ τις δυο Γερμανιες, την αμερικανικη δυτικη με την ρωσικη-φαληριμενη-ανατολικη και με τη πραξη αυτη να μετακυλησουν ΟΛΟ το debt στους αλλους. Ειναι η προσφιλης πολιτικη των Φριτς αλλωστε, μεχρι να δουμε οτι δεν παει αλλο και να κανουμε κανα πολεμο κατα προτιμηση παγκοσμιο.
Η προσφιλεστατη DDR λοιπον του συντροφου Χονεκερ-Αλεξη εφτασε σε σημειο να μην μπορει να επιβωσει ακολουθωντας το μαγικο μοντελλο που καθε αριστερος επιθυμει για τους αλλους. Για τον εαυτο του ουτε λογος- εκει εφαρμοζουμε τα ‘κακα δεξια’ προτυπα ζωης με σπουδες στη δυση, τα λεφτα μας στις καπιταλιστικες τραπεζες κλπ κλπ. Λαμπρο παραδειγμα ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ της Ελλαδας αλλα και ολων των χωρων που κυβερνησαν. Των μεγαλων πατερουληδων.
Τι ειναι λοιπον το περιφημο Brexit?
Ειναι η αποτυχημενη προσπαθεια του Βερολινου, με δεκανικι τους Γαλλους- μια ζωη τσιρακια και loosers αυτο ο λαος- να ελενξουν το Λονδινο και το City κατα κυριο λογο. Ο Charles de Gaulle όχι μόνο ηταν σε αντίθεση με την είσοδο της Βρετανίας σε αυτό που ονομαζόταν τότε η Κοινή Αγορά, αλλα αντέταξε επίσης τυχόν διαπραγματεύσεις σχετικά με το θέμα. Με την ελπιδα βεβαια να γινει η Γαλλια (εδω γελαμε δυνατα) ο κυριαρχος παικτης της Ευρωπης. Μη παμε ομως σε ιστορικα και ας μεινουμε στα προσφατα. Αλλωστε η γνωμη μου για τους Γαλλους εκφραζεται 100% με το κλασσικο πλεον saying- Δημοπρασια στο Sotheby’s για γαλλικο τουφεκι του ΒΠΠ: Never fired dropped once..

O Cameron χτες πηγε με τεσσερις απαιτησεις τις οποιες ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ μεσα σε 20 ωρες.Εδω μπορουμε αλλωστε να συγκρινουμε την αναλογη ‘διαπραγματευση’ του μικρου ΑΜΟΡΦΩΤΟΥ το καλοκαιρι που μετα απο 17 ωρες ειπε ναι σε ολα..

Τα κυρια σημεια  απο χτες ειναι τα εξης:
1) Σε ό,τι αφορά τα επιδόματα των εργαζομένων, η Βρετανία θα αποκτήσει το δικαίωμα να αρνείται την καταβολή διαφόρων επιδομάτων σε νεοαφιχθέντες εργαζόμενους από άλλα κράτη – μέλη της Ε.Ε. για τα πρώτα τέσσερα χρόνια της παραμονής τους στην επικράτειά της. Παράλληλα, θα αποκτήσει τη δυνατότητα να εφαρμόζει αυτό το μέτρο για τουλάχιστον επτά χρόνια από την ημερομηνία της εφαρμογής του.
2) Ειδικότερα, σε αναθεωρημένα άρθρα της Συνθήκης της Ε.Ε. πρόκειται να συμπεριληφθούν μια ειδική εξαίρεση της Βρετανίας από τη διαδικασία της «ολοκλήρωσης», καθώς και η «δίκαιη αντιμετώπιση» των χρηματοπιστωτικών και οικονομικών διευθετήσεων ανάμεσα στην Ευρωζώνη και τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. που δεν ανήκουν στην οικονομική και νομισματική ένωση.
To πρωτο πολυ απλα σημαινει οτι οι Βρεττανοι ΟΡΘΟΤΑΤΑ δε θα πληρωνουν ΜΗ ΒΡΕΤΤΑΝΟΥΣ διαφορα επιδοματα μεχρι οι δευτεροι να ειναι μερος της κοινωνιας τους- αρα να πληρωνουν φορους. ΤΙ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ? Θες να ερθεις στο UK? Ελα ΠΛΗΡΩΣΕ και μολις δειξεις οτι οντως δεν εισαι περαστικος – με τις καταβολες σου- τοτε εντασσεσαι στη κοινωνια.
Το δευτερο ειναι ομως και το κυριο: Η ικανότητα για το Ηνωμένο Βασίλειο να θεσπίσει «έναν κανονα διασφάλισης έκτακτης ανάγκης» για την προστασία του City του Λονδίνου, για να σταματήσει τις επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου να αναγκάζονται να μετακινηθούν στην Ευρώπη καθως και να εξασφαλίσει στις βρετανικές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν «διακρίσεις» επειδη είναι έξω από την ευρωζώνη. Με λιγα λογια το City ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΕΤΕ.
Οπως βεβαια ο τριτος ορος ειναι οτι το Ηνωμένο Βασίλειο «can never be forced into political integration», δεν μπορουν δηλαδη να του επιβαλλουν τη κοινη (βλεπε Γερμανικη) γραμμη πολιτικης.
Θα το κρατησω light το κειμενο επιτηδες. Οποιος θελει μπορει να δει τι γινεται στα γνωστα ΕΓΚΥΡΑ sites που υπαρχουν: BBC, BLOOMBERG, TIMES, CNN κλπ.
Εχει ιδιαιτερο ενδιαφερον να δει κανεις τα στοιχεια και το πως διαχειριζεται μια οικονομια και μια πραγματικη κυβερνηση τη χωρα της. Σε αντιθεση με την Ελληνικη ‘κυβερνηση’ που πετυχε να μη κλεισουν τα συνορα μεχρι τις 6 Μαρτιου. Για 15 μερες δηλαδη. Πραγματικα η ανικανοτητα του Τσιπρα ειναι κατι το πρωτοφανες.

Το συνηθες των αγραμματων και των κακομοιρηδων ειναι να ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ. Να πετανε ενα νουμερο αλλα ουδεποτε να εχουν κατσει να δουν κατω απο ποιος ορους και πως αυτο το νουμερο ισχυει. Οπως βεβαια να οικειοποιούνται τα παντα ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΑ και να τα κριτικαρουν εκ του μακροθεν και με ασφαλεια. Γι αυτο αλλωστε εμειναν ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ και αναλογα συμπεριφερωνται. Δεν εχει καμμια σημασια γι αυτον να ασχοληθει και να μαθει. ΤΟ ΜΟΝΟ που τον ενδιαφερει ειναι να κανει ΜΟΝΙΜΑ τον εξυπνο. Ειναι δε ιδιον του ΑΜΟΡΦΩΤΟΥ να προσπαθει με χυδαιολογιες να σε κατεβασει στο επιπεδο του και στη πνευματικη φτωχεια του- ειναι ο μονος τροπος να νιωσει ‘ισοτιμος’ και μαγκας με ανθρωπους που σε αλλες διαφορες πτυχες της ζωης τους ειναι πιο πετυχημενοι απο τον ιδιον. Το γνωστο σε ολους: οσα δε φτανει η αλεπου..
Ανοιχτά τα σύνορα της Ελλάδος μέχρι τις 6 Μαρτίου και βλέπουμε...
Το ΠΡΩΤΟ πραγμα που σου μαθαινουν οταν βαζεις σακακι στη ζωη σου (πρωτη φορα ας πουμε στην ηλικια των 10? 12? να πας π.χ σε ενα γαμο σε μια βαφτιση) ειναι οτι το τελευταιο κουμπι ΠΟΤΕ δε το κουμπωνουμε.
ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ ΠΟΤΕ Ω ΠΟΤΕ.
Για να μην δειχνεις σα το Κιτσο απο τη στανη και να μη τραβαει το ρουχο πανω σου..
Εδω Ο ΚΙΤΣΟΣ με τον Ολαντρεου.
ΥΓ Εφυγε χτες ο Umberto Eco. Eνας απο τους αγαπημενους μου συγγραφεις. Πρωτεινω σε οποιον θελει να τον δοκιμασει. Εχει απο ευκολα (π.χ Το ονομα του Ροδου) μεχρι πιο δυσκολα (π.χ Ο Υπερανθρωπος των μαζων). Ξερω δεν ηταν κανας σκυλας για να τον θαυμαζουμε και να εκτιθουμε τη σωρο του σε…λαικο προσκυνημα!!!! , αλλα ο καθενας οπως εχει μαθει στη ζωη του.
Ως σημειωτιστής, ο Εκο προσπαθούσε να ερμηνεύσει τους πολιτισμούς μέσω των συμβόλων – όπως η γλώσσα, οι θρησκευτικές εικόνες, η μουσική, η κυκλοφοριακή σήμανση κλπ. Εγραψε πάνω από 20 βιβλία επί του θέματος και ήταν καθηγητής Σημειωτικής στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Ευρώπης.
Ο Έκο, που δεν έκρυβε ότι ανήκει στην αριστερά, ήταν κάθε άλλο παρά ένας συγγραφέας κλεισμένος σε γυάλινο πύργο. Συνέχιζε να γράφει τακτικά μια στήλη στο εβδομαδιαίο περιοδικό L’Espresso.
Η ευρύτητα του πνεύματός του δεν τον εμπόδιζε να εξετάζει με κριτική ματιά την εξέλιξη της σύγχρονης κοινωνίας. «Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έδωσαν το δικαίωμα να μιλάνε σε λεγεώνες ηλιθίων που άλλοτε δεν μίλαγαν παρά μόνο σε μπαρ, αφού είχαν πιει κανένα ποτήρι κρασί, χωρίς να βλάπτουν την κοινότητα. Τους αναγκάζαμε αμέσως να σωπάσουν, αλλά σήμερα έχουν το ίδιο δικαίωμα λόγου με ένα βραβείο Νόμπελ. Είναι η εισβολή των ηλιθίων»


dailytripes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα