Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

9 (κακές) συνήθειες που προδίδουν τους ιδιοφυείς ανθρώπους

Σύμφωνα με τους επιστήμονες κάποιες ενοχλητικές συνήθειες συνοδεύουν τις διάνοιες

Έχουν πει ότι η ιδιοφυία συνορεύει με την τρέλα, έχει αποδειχθεί ότι διάνοιες απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, απ’ όλους τους τομείς είχαν κάποιες περίεργες συνήθειες, τώρα η επιστήμη επιμένει ότι ακριβώς αυτές οι συνήθειες είναι που ξεχωρίζουν τους «φωτισμένους» από τους υπόλοιπους ανθρώπους.
Τι συνήθειες είναι αυτές; Ενοχλητικές, κάποτε αηδιαστικές ή απλώς από εκείνες που μπορούν να φέρουν σε αμηχανία τους γύρω μας. Αυτά, λοιπόν, κάνουν όσοι ξεφεύγουν,  κατά τους επιστήμονες πάντα, από τον μέσο όρο (ειδικώς και γενικώς).
Βρίζουν 
Να μια μία εξαιρετικά αντικοινωνική συνήθεια, που όμως, σύμφωνα με μελέτη της “Language Sciences Journal” κάτι έχει να πει. «Οι άνθρωποι που βρίζουν έχουν πλουσιότερο λεξιλόγιο», ισχυρίζεται η μελέτη.
Είναι ακατάστατοι
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, μετά από πειράματα σε δύο ομάδες ανθρώπων που έπρεπε να προτείνουν ιδέες για ένα project (σ.σ.: η μία ομάδα έκανε συσκέψεις σε καθαρό περιβάλλον και η άλλη στο απόλυτο χάος), διαπίστωσαν ότι η δεύτερη ομάδα υπήρξε πολύ πιο δημιουργική και ενδιαφέρουσα. Οι ερευνητές επισήμαναν ότι η ακαταστασία βοηθά στη σκέψη, καθώς το μυαλό αντιλαμβάνεται ότι «σπάει δεσμά και παραδοσιακές διαδικασίες».
Εκνευρίζονται από ανθρώπους που κάνουν θόρυβο, όταν μασούν (φαγητό, τσίχλες, οτιδήποτε)
Ένα 20% του πληθυσμού έχει υψηλή ευαισθησία σε συγκεκριμένους ήχους. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Northwestern University διαπίστωσε ότι άτομα που ενοχλούνται από τέτοιους θορύβους σκέφτονται πιο διεξοδικά και εις βάθος.
Μιλάνε μόνοι τους
Ο εγκέφαλος εργάζεται πιο αποτελεσματικά, όταν κάποιος μιλάει στον… εαυτό του. «Είναι η πιο ειλικρινής και αποτελεσματική συζήτηση που μπορεί να κάνει κάποιος, ενώ εκπαιδεύει το άτομα στη διαδικασία των ρητορικών αντιπαραθέσεων», λένε μελέτες νομικών, ψυχολόγων και παιδοψυχολόγων.

Είναι επιρρεπείς στον αλκοολισμό 
Βάσει αρχείων έρευνας που εκπονήθηκε πριν από λίγα χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο και επιχειρούσε συσχετισμό ανάμεσα στην παιδική νοημοσύνη και την ενήλικη εξάρτηση από το αλκοόλ, προέκυψε ότι παιδιά – φαινόμενα, εξελίχθηκαν σε συστηματικούς πότες. Η εξήγηση που δόθηκε είχε να κάνει τόσο με την κατάθλιψη που βίωσαν στην ενήλικη ζωή – όπως αρκετά παιδιά θαύματα -, όσο και με την ψευδαίσθηση επανάστασης που έκρυβε μία τέτοια συνήθεια.  
Αποσπούνται εύκολα από το κινητό τους (και όσα συμβαίνουν στα social media).
Σύμφωνα με άρθρο του “Wired” καταρρίπτονται οι μύθοι που θέλουν το κινητό να μας αποσπά την προσοχή από οτιδήποτε. Όχι από όλους μας, τουλάχιστον. «Στο σωστό περιβάλλον και με τις ενδεδειγμένες τεχνικές, αυτή η συνήθεια μπορεί να μας κάνει πιο έξυπνους». Μάλιστα, ο συντάκτης του άρθρου υποστηρίζει ότι η τεχνολογία διδάσκει σε μικρούς και μεγάλους να θέτουν πιο εύκολα προτεραιότητες και να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα.
Ξενυχτάνε
Σε μελέτη που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης και με δείγμα περισσότερους από 1000 εφήβους, αποδείχθηκε ότι οι ευφυέστεροι ήταν εκείνοι που διάβαζαν αργά το βράδυ, ενώ οι ίδιοι απέδιδαν καλύτερα και στις πρωινές δοκιμασίες (σχολικά διαγωνίσματα, εξεταστικές, κ.λπ).  
Αγαπούν τα sex toys και ξοδεύουν πολλά για να εμπλουτίσουν τη συλλογή τους!
Ερευνητικές ομάδες από τη Μεγάλη Βρετανία διαπίστωσαν ότι οι φοιτητές των δύο μεγαλύτερων βρετανικών πανεπιστημίων – Oxford και Cambridge – ξόδευαν πολλά σε sex toys, σε σχέση με συμφοιτητές τους από άλλα πανεπιστήμια.  Είχαν εντοπίσει βέβαια και περιπτώσεις φοιτητών από τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα που είχαν ξοδέψει σε online αγορές τέτοιων «παιχνιδιών», συνολικά 31.461 λίρες.
Μουτζουρώνουν
Ας μην παίρνουμε αψήφιστα τη συνήθεια μας να μουτζουρώνουμε χαρτιά, πακέτα, τραπέζια την ώρα που μας μιλάνε και κυρίως την ώρα που πρέπει να εστιάσουμε σε κάτι βαρετό. Βάσει μελέτης που δημοσιεύθηκε στη “Wall Street Journal”,  όσοι συνηθίζουν να μουτζουρώνουν ή να σκιτσάρουν (οτιδήποτε) «μένουν συγκεντρωμένοι, αφομοιώνουν νέες ιδέες και συγκρατούν καλύτερα πληροφορίες».
Φυσικά, όλες οι παραπάνω μελέτες μπορούν απλώς να λειτουργήσουν και ως πρώτης τάξεως άλλοθι: για να μη στρώσει κάποιος το κρεβάτι του, για να ξενυχτήσει όσο αντέχει ή για να είναι απλώς αγενής...


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα