Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Μυϊκές κράμπες: σε τι οφείλονται και πώς αντιμετωπίζονται;


Οι μυϊκές κράμπες ή οι μυϊκοί σπασμοί οφείλονται στην ακούσια σύσπαση ενός ή περισσότερων μυών σας, χωρίς να μπορείτε να τους χαλαρώσετε, προκαλώντας ήπιο ή έντονο πόνο.
Συνήθως εμφανίζονται στο πίσω μέρος του ποδιού ή του μηρού, όμως μπορεί να εμφανιστούν και στα πέλματα, στους βραχίονες και σε άλλες μυϊκές ομάδες του σώματος.
Οι άνθρωποι που παθαίνουν κράμπες βιώνουν ένα δυσάρεστο αίσθημα ακαμψίας και έντασης που εξαφανίζεται από μόνο του μέσα σε μερικά λεπτά.
Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν σοβαρή ενόχληση στη συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα και στους γύρω ιστούς, η οποία επιμένει για ώρες.
Αν και οι κράμπες θεωρούνται καλοήθεις, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να βρουν ανακούφιση από αυτές, επειδή οι κράμπες μπορεί να διαταράξουν τον ύπνο ή άλλες σημαντικές καθημερινές δραστηριότητες.
Έχοντας τα παραπάνω υπόψη, είναι σημαντικό να βρείτε ποιες είναι οι πιθανές αιτίες που προκαλούν τις κράμπες και ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για να αποφύγετε τη χρήση παυσίπονων ή άλλων φαρμάκων.
Στο σημερινό άρθρο θέλουμε να σας παρουσιάσουμε μερικές πληροφορίες και πρακτικές συστάσεις για άμεση δράση.
Δοκιμάστε τες!

Σε τι οφείλονται οι μυϊκές κράμπες;

2-krampa-treksimo
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση μυϊκών κραμπών. Η σωματική καταπόνηση, η εγκυμοσύνη και η ηλικία είναι μερικές από τις πιθανές αιτίες που τις πυροδοτούν.
Ωστόσο η πλειοψηφία των αιτιών περιλαμβάνει τη διακοπή της ροής οξυγόνου σε ορισμένες μυϊκές ομάδες ή την υπερβολική απώλεια υγρών, μεταλλικών αλάτων και πρωτεϊνών.
Μια διατροφή με χαμηλά επίπεδα μαγνησίου και καλίου επίσης συνδέεται στενά με τις επαναλαμβανόμενες κράμπες. Και τα δύο αυτά μεταλλικά στοιχεία δυναμώνουν και χαλαρώνουν τους μυς, ενώ ταυτόχρονα προάγουν την καλή κυκλοφορία του αίματος.
Στις λιγότερο συνηθισμένες αιτίες περιλαμβάνονται ορισμένες ασθένειες, ειδικά του πεπτικού συστήματος, και η δηλητηρίαση.
Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι οι κράμπες μπορεί να οφείλονται στη μη αποδοτική εμβιομηχανική του σώματος, κάτι που συνεπάγεται επίσης κίνδυνο για το καρδιαγγειακό σας σύστημα.
Πώς αντιμετωπίζονται οι μυϊκές κράμπες;
Θα ήταν ιδανικό να λάβετε προληπτικά μέτρα για να προστατευτείτε από αυτή την ενοχλητική πάθηση, όμως υπάρχουν κάποιες σπιτικές λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να τις αντιμετωπίσετε όταν έχουν ήδη εμφανιστεί.

Αυξήστε την κατανάλωση νερού

3-pinete-nero
Η κατανάλωση νερού είναι ουσιαστική τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση αυτής της ενοχλητικής μυϊκής πάθησης. Το νερό συμβάλλει στην ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος και βελτιώνει τη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα.
Τα αθλητικά ποτά είναι μια καλή επιλογή για ενυδάτωση, ειδικά όταν έχετε χάσει πολλά υγρά λόγω σωματικής δραστηριότητας ή ζέστης.
Συνιστώνται για τους αθλητές, καθώς συνεισφέρουν στην αναπλήρωση των μεταλλικών στοιχείων που χάνονται με τον ιδρώτα.

Χρησιμοποιήστε θερμαντικά έμπλαστρα ή κρύα επιθέματα

Ένα θερμαντικό έμπλαστρο θα βοηθήσει το μυ να χαλαρώσει όταν είναι σφιγμένος και σε ένταση λόγω του σπασμού.
Το κρύο μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας του αίματοςμόλις η κράμπα περάσει.

Κάντε διατάσεις

4-diatasi
Οι διατάσεις αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να καταπολεμήστε και να προλάβετε τις κράμπες σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Οι διατάσεις θα πρέπει να εκτελούνται στο τέλος της σωματικής δραστηριότητας και κατά τη διάρκεια της εργάσιμης μέρας.
Όταν τεντώνετε τα άκρα σας, ενεργοποιείτε το κεντρικό νευρικό σύστημα ώστε να στείλει σήματα για τη χαλάρωση του μυ που παρουσιάζει κράμπα.

Φοράτε άνετα ρούχα

Μόλις προσέξετε τα πρώτα σημάδια κράμπας σε κάποιο μυ, είναι σημαντικό να χαλαρώσετε τα ρούχα σας για να ελευθερώσετε τους μυς.
Τα στενά ρούχα εμποδίζουν την κυκλοφορία του αίματος και εμποδίζουν τη γρήγορη ανακούφιση από το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Βελτιώστε τη διατροφή σας

5-veltiosi-diatrofis
Αν οι κράμπες αποτελούν τακτικό φαινόμενο στη ζωή σας, ίσως είναι καιρός να αναθεωρήσετε την ποιότητα της διατροφής σας.
Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετές ποσότητες από τις παρακάτω ουσίες:
  • Βιταμίνη Β12
  • Φολικό οξύ
  • Νιασίνη
  • Βιταμίνη Ε
  • Ασβέστιο
  • Μαγνήσιο
  • Κάλιο
  • Σίδηρο

Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο

Μόλις αισθανθείτε τον πόνο, βάλτε λίγο ελαιόλαδο στις παλάμες των χεριών σας και κάντε απαλό μασάζ στην περιοχή πιέζοντας με τα ακροδάχτυλά σας.
Κάντε ένα ζεστό μπάνιο
Όταν οι κράμπες σας ενοχλούν τη νύχτα και μειώνουν την ποιότητα του ύπνου σας, το καλύτερο είναι να δράσετε πριν πάτε να κοιμηθείτε.
Ζεστάνετε λίγο νερό και κάντε ένα μπάνιο για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια και να μειώσετε τις πιθανότητες να υποφέρετε από μυϊκές κράμπες.
Τέλος να θυμάστε ότι, αν καμία από τις παραπάνω συστάσεις δεν έχει αποτέλεσμα και παθαίνετε τακτικά κράμπες, το καλύτερο είναι να μιλήσετε με το γιατρό σας για να διαπιστώσετε αν έχετε κάποιο πρόβλημα με το ορμονικό ή το κυκλοφορικό σας σύστημα.
Μην αγνοείτε τις κράμπες!


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα