Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

5 ωφέλειες που έχετε σταματώντας να φοράτε ψηλά τακούνια

Τα ψηλά τακούνια κάνουν τα πόδια σας να δείχνουν πιο μακριά, όμως δυσκολεύουν επίσης την κυκλοφορία του αίματος και είναι μεταξύ των ενόχων για την εμφάνιση κιρσών.




Τα ψηλά τακούνια ανήκουν στα πιο συνηθισμένα παπούτσια που φορούν οι γυναίκες. Τα σχέδια, τα χρώματα και τα διαφορετικά μεγέθη τους κάνουν τη σιλουέτα να ξεχωρίζει και αντικατοπτρίζουν ένα σημαντικό μέρος της προσωπικότητας.
Όμως η παρατεταμένη ή συνεχής χρήση τους έχει παρενέργειες για την υγεία σας, τις οποίες θα πρέπει να λάβετε υπόψη πριν σκεφτείτε την αισθητική πλευρά.
Δεν είναι κακό να φοράτε ψηλά τακούνια πότε-πότε, όμως είναι καλύτερα να τα αποφεύγετε τον περισσότερο καιρό έτσι ώστε να μη διατρέχετε τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων στη μέση, στα πόδια και σε άλλα σημεία του σώματος.
Όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε, πολλές γυναίκες συνεχίζουν να φοράνε ψηλά τακούνια σε καθημερινή βάση πάρα τον κίνδυνο. Σήμερα, θέλουμε να σας μιλήσουμε για πέντε καλά πράγματα που συμβαίνουν όταν σταματάτε να φοράτε ψηλά τακούνια.


1. Αποφύγετε τα ψηλά τακούνια και θα αποφύγετε τον πόνο στη μέση
apofygi-ponou-sti-mesi
Η χρήση ψηλών τακουνιών δημιουργεί κλίση στη λεκάνη σας, δίνοντας στους γλουτούς σας πολύ πιο ωραία εμφάνιση. Όμως το πρόβλημα είναι ότι έτσι αυξάνεται η πίεση στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης καθώς και στους μυς της συγκεκριμένης περιοχής.
Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό οδηγεί στην εμφάνιση μιας πάθησης που είναι γνωστή ως σπονδυλολίσθηση, όταν ένας σπόνδυλος μετατοπίζεται πάνω σε κάποιον άλλο. Αυτό βλάπτει τα νεύρα και προκαλεί έντονο πόνο.
Μόλις βγάζετε τα ψηλά τακούνια, η σπονδυλική στήλη επανέρχεται στην αρχική θέση της και ο πόνος και η ένταση ανακουφίζονται σχεδόν αμέσως.
Επομένως όσο λιγότερο φοράτε ψηλά τακούνια, τόσο περισσότερο μειώνεται ο κίνδυνος να υποφέρετε από πόνο στη μέση.

2. Όχι άλλος πόνος στον αχίλλειο τένοντα
Όταν οι φτέρνες σας πατούν σε ψηλά τακούνια, ασκείται μεγαλύτερη πίεση σε αυτές, κάτι που οδηγεί σε μια πάθηση που ονομάζεται αχίλλειος τενοντίτιδα.
Οι άνθρωποι που πάσχουν από πελματιαία απονευρωσίτιδα παρουσιάζουν φλεγμονή της παχιάς δέσμης ινών που συνδέει τη φτέρνα με τα δάχτυλα των ποδιών, κάτι που κάνει τον υπάρχοντα πόνο ακόμα χειρότερο.
Αν φοράτε πιο χαμηλά ή πιο άνετα παπούτσια, ο τένοντας θα σταματήσει να σας ενοχλεί μέσα σε μερικές εβδομάδες και θα επανέλθει στο φυσιολογικό μήκος του.
Κάθε πόνος στα κάτω άκρα θα εξαφανιστεί επειδή οι μυς σας θα μπορέσουν επιτέλους να απελευθερώσουν την επιπλέον ένταση.

3. Το γόνατο του δρομέα εξαφανίζεται
gonato-dromea
Το γόνατο του δρομέα είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από πολλούς επαγγελματίες της υγείας όταν αναφέρονται σε παθήσεις που προσβάλλουν το συγκεκριμένο σημείο του σώματος.
Πρόκειται για ένα είδος τραυματισμού που οφείλεται στην καταπόνηση και παρουσιάζεται στους δρομείς, όμως μπορεί επίσης να οφείλεται και σε άλλες δραστηριότητες που απαιτούν συνεχή κάμψη του γονάτου.
Τα ψηλά τακούνια μετακινούν το κέντρο βάρους σας προς τα μπρος, γεγονός που αυξάνει την ένταση στους τένοντες και στους συνδέσμους στο γόνατο.
Αυτό όχι μόνο προκαλεί έντονο πόνο αλλά δημιουργεί επίσης φλεγμονή καθώς και δυσκολίες στην κίνηση.
Αν και υπάρχουν αρκετά πράγματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει επίσης να θυμάστε ότι τα ψηλά τακούνια περιλαμβάνονται στους συγκεκριμένους παράγοντες.

4. Βελτιωμένη ισορροπία
Ανεξάρτητα από την εμπειρία που έχετε με τα ψηλά τακούνια, πάντα διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να πέσετε και να τραυματιστείτε.
Η υπερβολική καταπόνηση των μυών γύρω από το γόνατο προκαλεί αστάθεια, επηρεάζοντας επομένως την ισορροπία.
Από την άλλη το περπάτημα με ίσια παπούτσια βελτιώνει την κατάσταση της συγκεκριμένης μυϊκής ομάδας και συμβάλλει στο να λειτουργεί με τον τρόπο που σχεδιάστηκε.
Έτσι προάγεται η σταθερότητα και μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης πόνου και επαναλαμβανόμενων πτώσεων.

5. Αποφεύγετε τους κιρσούς
kirsoi
Αν και δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη για τη σχέση ανάμεσα στα ψηλά τακούνια και τους κιρσούς, κάποιοι ειδικοί συμφωνούν ότι όντως αυτά προκαλούν δυσκολίες στην κυκλοφορία του αίματος.
Τα τακούνια, ειδικά οι γόβες στιλέτο, αυξάνουν την πίεση στα πόδια σας και δυσκολεύουν τη σωστή κυκλοφορία του αίματος.
Επειδή το αίμα σας δεν κυκλοφορεί σωστά, μακροπρόθεσμα αρχίζουν να εμφανίζονται μικροσκοπικές ευρυαγγείες και κιρσοί, που γενικά φανερώνουν την ύπαρξη κάποιου προβλήματος.
Φυσικά, αν επιλέγετε ίσια, άνετα παπούτσια και όχι ψηλά τακούνια, η κυκλοφορία του αίματος θα γίνει ξανά φυσιολογική, μειώνοντας έτσι το συγκεκριμένο κίνδυνο.
Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι τα ψηλά τακούνια είναι κομψά και κατάλληλα για μερικές περιστάσεις, όμως είναι καλύτερα να τα φοράτε όσο το δυνατόν λιγότερο για να αποφύγετε ορισμένους περιττούς κινδύνους.
Είμαστε βέβαιοι ότι μπορείτε να βρείτε άλλες πιο υγιεινές εναλλακτικές για να δείχνετε όμορφες κάθε μέρα. Σκεφτείτε την υγεία σας!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα