Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Οι 4 αρχές που χρησιμοποιούσε ο Μπρους Λι για να ενδυναμώσει το πνεύμα του.



Ο Μπρους Λι έγινε παγκόσμια γνωστός, όχι μόνο χάρη στις υποκριτικές του δυνατότητες και τις εκπληκτικές ικανότητές του στις πολεμικές τέχνης, αλλά και ως μεγάλος φιλόσοφος. Οι απόψεις του πάνω στην ζωή εμπνέουν ανθρώπους σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα.
Ο Μπρους Λι κουβαλούσε πάντα ένα σημειωματάριο μαζί του για να σημειώνει όλες τις σκέψεις που του έρχονταν κατά την διάρκεια της ημέρας. Πρόσφατα, όλες αυτές οι χειρόγραφες σημειώσεις κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.
Δείτε παρακάτω τις τεχνικές που χρησιμοποιούσε ο Μπρους Λι για να ενισχύσει το πνεύμα του.
Για την θέληση και τα συναισθήματα
© www.brucelee.com
  • Αναγνωρίζοντας, ότι η δύναμη της θέλησης είναι το ανώτατο δικαστήριο πάνω από όλα τα άλλα τμήματα του μυαλού μου, θα το εξασκώ καθημερινά, όταν χρειάζεται να αναλάβω δράση για οποιονδήποτε σκοπό και θα σχηματίσω συνήθειες σχεδιασμένες να ενεργοποιούν την δύναμη της θέλησης, τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.
  • Συνειδητοποιώντας ότι τα συναισθήματα μου είναι εξίσου θετικά και αρνητικά, θα σχηματίσω καθημερινές συνήθειες, οι οποίες θα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων και θα με βοηθήσουν στην μετατροπή των αρνητικών συναισθημάτων σε κάποια μορφή χρήσιμης δράσης.
Για το λόγο, τη φαντασία και τη μνήμη


© www.brucelee.com
  • Αναγνωρίζοντας, ότι οι αρνητικές και οι θετικές συγκινήσεις μπορούν να γίνουν επικίνδυνες αν δεν ακολουθήσει το επιθυμητό τέλος, θα υποβάλω όλους τους στόχους, τις επιθυμίες και τους σκοπούς μου στην  λογική και θα την αφήσω να με καθοδηγήσει.
  • Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ασφαλή σχέδια και ιδέες για την επίτευξη των επιθυμιών μου, θα αναπτύξω την φαντασία μου, καλώντας την καθημερινά για βοήθεια στον σχεδιασμό των σχεδίων μου. Η δημιουργική διαίσθηση ενεργοποιεί το εσωτερικό φως.
  • Αναγνωρίζοντας την αξία ενός μυαλού και μιας μνήμης σε εγρήγορση, θα ενθαρρύνω τα δικά μου να είναι σε εγρήγορση, εντυπωσιάζοντας τα με όλες τις σκέψεις που θα ήθελα να θυμηθώ και θα συνδέσω αυτές τις σκέψεις με αντικείμενα, που θα φέρνω συχνά στην μνήμη μου.
Για την συνείδηση και το ασυνείδητο
© www.brucelee.com
  • Αναδιοργανώνοντας την επιρροή του υποσυνείδητου μυαλού πάνω στην δύναμη της θέλησης, θα φροντίσω να το υποβάλω σε μια πιο σαφή και καθαρή εικόνα των μεγάλων σκοπών στην ζωή μου και των μικρών που θα με οδηγήσουν στον μεγαλύτερο.
  • Αναγνωρίζοντας, ότι τα συναισθήματά μου συχνά είναι εσφαλμένα λόγω του υπερενθουσιασμού και οι λόγοι μου συχνά δεν έχουν την ζεστασιά των συναισθημάτων, θα ενθαρρύνω την συνείδησή μου να με καθοδηγήσει στο τι είναι σωστό και τι λάθος, αλλά δεν θα αναιρέσω ποτέ την ετυμηγορία, ανεξάρτητα από το κόστος.
Τέλος, για την κατανόηση της ζωής
  • Ποτέ δεν θα πάρεις παραπάνω από όσο προσδοκάς από την ζωή. Συγκέντρωσε τις σκέψεις σου σε αυτό που θέλεις και σε αυτό που δεν θέλεις στην ζωή σου. Παρατήρησε σιωπηλά όσα συμβαίνουν μέσα σου. Κανείς δεν μπορεί να σε βλάψει, αν δεν του το επιτρέψεις.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα