Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Νέο εργαλείο από την Google -Βοηθά τους αναγνώστες να τσεκάρουν αν οι ειδήσεις είναι αληθινές



Αλήθεια ή ψέματα; Το νέο εργαλείο της Google έρχεται να βοηθήσει τους αναγνώστες στον έλεγχο των ειδήσεων που διαβάσουν στο Ιντερνετ.

«Στα επτά χρόνια που έχουμε ξεκινήσει την επισήμανση των άρθρων στις Ειδήσεις Google, έχουμε ακούσει πολλούς αναγνώστες να απολαμβάνουν την εύκολη πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα τύπων περιεχομένου», τόνισε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της και ανέφερε:

«Σήμερα, προσθέτουμε ένα ακόμη ταγκ, το Fact check, για να βοηθήσουμε τους αναγνώστες να βρουν τον έλεγχο στις ειδήσεις».

Πλέον, οι αναγνώστες θα είναι σε θέση να δουν αν οι ειδήσεις που διαβάζουν είναι πλαστές ή αν οι ισχυρισμοί στον τίτλο είναι ψευδείς ή έχουν μεγαλοποιηθεί.



Μέσα από μια αλγοριθμική διαδικασία από τη schema.or, οι ειδήσεις θα συνδέονται με τον έλεγχο άρθρων και ιστοσελίδων. Αυτό θα επιτρέπει στους αναγνώστες να επικυρώνουν ή να ξεσκεπάζουν ειδήσεις και ιστορίες που διαβάζουν στο Διαδίκτυο.

O συγγραφέας Ραλφ Κέγιες υποστηρίζει πως ζούμε σε «μετά-αλήθεια» εποχή, όπου οι συζητήσεις σπάνια εστιάζουν σε γεγονότα ή πολιτική και επικεντρώνονται στο συναίσθημα. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί αυτή την τακτική, κάνοντας παραπλανητικές δηλώσεις. Το Politifact έχει βαθμολογήσει το 71% των δηλώσεων τους ως ψευδείς.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται πως δεν είναι καθόλου τυχαία η εισαγωγή του νέου εργαλείου λίγες εβδομάδες πριν τις αμερικανικές εκλογές.



iefimerida + texnologiko



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα