Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Η αξία των μικρών βημάτων

EMPNEYSH-PARASKEYOYDH-H-AXIA-TON-MIKRON-VHMATON

Τίποτα σπουδαίο και αξιόλογο δεν έχει επιτευχθεί με το να κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια. Για παράδειγμα, μπορεί η πλειοψηφία των ανθρώπων να μην προορίζεται πάντα για κάτι τόσο μεγάλο όσο οι Ολυμπιακοί Αγώνες, υπάρχουν όμως πολλά άλλα απλά πράγματα που μπορεί κανείς να δημιουργήσει, βασισμένα στη φιλοσοφία των μικρών και απλών βημάτων. Γιατί όμως τα μικρά βήματα λειτουργούν καλύτερα από τα μεγάλα, σχετικά με την επίτευξη στόχων;
  • Τα μικρά βήματα σε βγάζουν από την αναβλητικότητα
Όλες οι αλλαγές, ακόμα και οι θετικές, είναι τρομακτικές. Οι προσπάθειες για να τις επιτύχεις μέσα από ριζικά ή επαναστατικά μέσα συχνά αποτυγχάνουν επειδή αυξάνουν τον φόβο που έχεις για την κάθε αλλαγή. Αυτή η εξαιρετικά αγχώδης διαδικασία κάνει τις αλλαγές να φαίνονται τόσο αποθαρρυντικές που πιστεύεις ότι τελικά δεν είσαι ικανός για να τις επιτύχεις. Για να αποφύγεις αυτή την παγίδα είναι προτιμότερο να ξεκινήσεις εστιάζοντας πρώτα σε μικρά βήματα και έτσι σιγά σιγά ο φόβος θα μειώνεται κατά πολύ ώσπου κάποια στιγμή θα εξουδετερωθεί τελείως. Να θυμάσαι πάντα ότι το να ακολουθείς αργά και σταθερά βήματα θα σε βοηθήσει να πραγματοποιήσεις κάθε μελλοντικό σου στόχο.
  • Δεν απαιτούν πολύ χρόνο και είναι πιο εφικτά
Τα μικρά βήματα είναι πιο εύκολο να ταιριάξουν στο ήδη πολυάσχολο πρόγραμμά σου. Εάν για παράδειγμα, ένας από τους στόχους σου είναι να μειώσεις τα άχρηστα αντικείμενα  στο σπίτι και να γίνεις περισσότερο οργανωτικός, ξεκίνησε με κάθε δωμάτιο ξεχωριστά. Προσπάθησε να βάζεις ως στόχο ημέρας να το αφήσεις καθαρό και οργανωμένο και έτσι σιγά-σιγά όλα τα αντικείμενα στο σπίτι θα μπουν σε μία τάξη και θα ξεσκαρταριστούν. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις μετατοπίσει το δύσκολο έργο από μία ολόκληρη μέρα ή ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο σε κάθε μέρα από λίγο και σταθερά.

Εάν καταφέρεις κάποια στιγμή να ακολουθήσεις τη φιλοσοφία των μικρών βημάτων τότε σίγουρα θα δεις θετικά αποτελέσματα στον καθημερινό τρόπο ζωής σου:

  1. Υγιεινή διατροφή
Υπάρχουν πολλά νόστιμα γεύματα και γλυκά που μπορείς να απολαύσεις, τα οποία ωστόσο εάν τα τρως σε συχνό βαθμό, είναι πολύ πιθανό να γίνουν η Αχίλλειος Πτέρνα σου! Μήπως ήρθε η ώρα να καλωσορίσεις τις  υγιεινές συνήθειες στις καθημερινές σου τροφικές επιλογές; Με αυτό τον τρόπο θα μειώσεις κατά πολύ τα επεξεργασμένα φαγητά, το ανθρακικό αλλά και τα λίπη. Τρώγοντας σωστά και ακούγοντας τι πραγματικά χρειάζεται το σώμα σου θα ξεκινήσεις σταδιακά να ζεις πιο υγιεινά χωρίς όμως να περιορίσεις αυτά που αγαπάς.
  1. Υγιές σώμα
Το να φτάσεις στο ιδανικό βάρος απαιτεί θυσίες, τεράστια επιμονή και υπομονή. Αυτή η διαδικασία μπορεί να σε οδηγήσει μεν στο να χάσεις αμέσως βάρος αλλά στην πραγματικότητα το σώμα σου δεν θα είναι ήρεμο. Αν δεν δημιουργήσεις συνήθειες τις οποίες θα ακολουθείς συστηματικά στην καθημερινότητά σου, τότε είναι πολύ πιθανό να πάρεις ξανά τα κιλά που με τόσο κόπο έχασες. Δούλεψε για να βρεις ένα πρόγραμμα που να μπορείς να το ακολουθήσεις συστηματικά. Το να περπατάς 20 λεπτά την ημέρα μπορεί να επιφέρει πολύ καλά αποτελέσματα μετά από ένα διάστημα. Και ενώ πολλοί άνθρωποι είναι της άποψης ”δεν μπορώ να περιμένω τόσο” να ξέρεις ότι μόλις ξεκινήσεις να βλέπεις τα επιθυμητά αποτελέσματα θα έχεις ήδη σχηματίσει αυτή τη θετική συνήθεια που θα σε κάνει να παραμένεις πιστός στο πρόγραμμά σου.
  1. Μία όμορφη αυλή
Τα όμορφα πράγματα χρειάζονται χρόνο για να δημιουργηθούν και ακριβώς για αυτό τα εκτιμάς ακόμη περισσότερο. Όπως ένα σπίτι, έτσι και μία αυλή ή ένας κήπος χρειάζονται χρόνο για να φτάσουν σε ένα αξιόλογο επίπεδο. Τα φυτά θέλουν φροντίδα και περιποίηση για να μεγαλώσουν. Επισκέψου ένα φυτώριο, διάλεξε τα αγαπημένα σου φυτά και άρχισε να φτιάχνεις την αυλή σου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φέρεις τη φύση μέσα στο σπίτι σου!
  1. Δυνατές σχέσεις
Τα συναισθήματα μπορεί να διευκολύνουν κάποιες σχέσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τις κάνει απαραίτητα δυνατές. Μάθε να δίνεις χρόνο σε κάθε σχέση ώστε να αναπτυχθεί και να ενδυναμωθεί. Έτσι θα σου αποκαλύψουν τον πραγματικό χαρακτήρα των ανθρώπων και θα έχουν μία καλύτερη πιθανότητα να αποτρέψουν δυσκολίες που μπορεί να ερχόντουσαν σε άλλη περίπτωση.
  1. Μία ζωή γεμάτη εκτίμηση και ευλογία
Θυμάσαι το ημερολόγιο που κράταγες μικρή; Ήρθε η ώρα να το βγάλεις ξανά στην επιφάνεια. Άρχισε να γράφεις κάθε μέρα για ένα χρόνο τρία πράγματα που εκτιμάς. Φαντάσου πόσο ευλογημένη θα νιώθεις και πόσα πράγματα θα εκτιμάς από εδώ και πέρα. Μια τέτοια συνήθεια θα σε κάνει να αναλογιστείς το πόσο σπουδαίους ανθρώπους και πράγματα έχεις στη ζωή σου.
  1. Ένα οργανωμένο σπίτι
Ένα οργανωμένο σπίτι, ειδικά όταν το μοιράζεσαι, χρειάζεται χρόνο για να δημιουργηθεί. Ωστόσο είναι εφικτό. Πρώτον, ξεκίνα σταδιακά να ασχολείσαι με κάθε δωμάτιο ξεχωριστά, πέταξε ότι είναι άχρηστο ή δεν είναι όμορφο και δεν σου φτιάχνει τη διάθεση. Κατόπιν δημιούργησε ένα μέρος για το οτιδήποτε όπως κλειδιά, εφημερίδες, πιάτα, αλληλογραφία, άπλυτα, τηλεκοντρόλ, τηλέφωνα, παλτά κτλ. Στη συνέχεια, δημιούργησε συνήθειες όσον αφορά το μαγείρεμα. Πότε πρέπει να γίνει το πλύσιμο; Πώς θα πρέπει να είναι ένα δωμάτιο όταν φεύγεις από το σπίτι; Που θα πρέπει να τακτοποιούνται τα ανακυκλώσιμα υλικά; Όταν αρχίσεις να δημιουργείς συστήματα για το σπίτι θα νιώσεις ότι όλα λειτουργούν καλύτερα και έτσι αυτά τα συστήματα με τη σειρά τους θα γίνουν κάποια στιγμή, συνήθειες.
  1. Όμορφο και υγιές δέρμα
Η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσεις να φροντίζεις το δέρμα σου είναι όταν ήδη μοιάζει τέλειο. Με άλλα λόγια ξεκίνα χθες. Και αφού κανείς δεν γυρνάει πίσω το χρόνο ξεκίνα αμέσως σήμερα. Το όμορφο δέρμα στα 30, 40, και σίγουρα στα 50 και 60 δεν συμβαίνει απλά. Πράγματι τα γονίδια παίζουν κάποιο ρόλο στην καλή ποιότητα δέρματος, παρόλα αυτά μην ξεχνάς ότι είναι στο χέρι σου να φροντίζεις το δέρμα σου καθημερινά. Μην περιμένεις να έχεις ένα όμορφο δέρμα έτσι απλά. Μείωσε την έκθεση στον ήλιο χρησιμοποιώντας αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, ενυδατώσου καθημερινά με νερό και μία καλή ενυδατική κρέμα, φάει σωστά, μην καπνίζεις, πιες με μέτρο, προσπάθησε να κοιμάσαι καλά και συστηματικά, μείωσε το στρες και βάλε την άσκηση στη ζωή σου όσο περισσότερο μπορείς.
  1. Μία αισιόδοξη συμπεριφορά
Μία ελπιδοφόρα, αισιόδοξη συμπεριφορά δεν είναι μόνο μεταδοτική σε εκείνους με τους οποίους αλληλεπιδράς αλλά επηρεάζεσαι και εσύ η ίδια μέσα από αυτό. Διάλεξε σοφά ποιες θα είναι οι σκέψεις σου κάθε μέρα, πίστεψε ότι μπορείς να κάνεις τη διαφορά, και όταν το αποδεχθείς αυτό, βεβαιώσου ότι η διαφορά που θα κάνεις είναι θετική.

Φωτό απόmental-health-center.com
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα