Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Οι καλύτερες ιστοσελίδες για να κατεβάζεις δωρεάν προγράμματα

Οι καλύτερες ιστοσελίδες για να κατεβάζεις δωρεάν προγράμματα

Οι ιστοσελίδες που παρέχουν δωρεάν προγράμματα συχνά είναι επικίνδυνες και κρύβουν πολλούς κινδύνους. Αν επισκεφτείς την λάθος ιστοσελίδα και εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα από αυτήν, μπορείς πολύ εύκολα να κολλήσεις ιό ή malware – κυρίως από τα ψεύτικα διαφημιστικά banner που γράφουν ‘Κατέβασε το δωρεάν’ και σε μεταφέρουν σε κακόβουλες ιστοσελίδες.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να ελέγξεις πόσο ασφαλής είναι μια ιστοσελίδα και το περιεχόμενο της. 
Παρακάτω έχουμε παραθέσει και τρία εργαλεία με τα οποία μπορείς να ελέγχεις για κακόβουλες ιστοσελίδες προτού κατεβάσεις κάτι από αυτές (με τις οποίες ελέγξαμε και τις παρακάτω ιστοσελίδες):
Για να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις μια ιστοσελίδα, θα πρέπει να σκοράρει τουλάχιστον 90% στο Web of Trust, τουλάχιστον 24/25 στο URLVoid και να λάβει μια ασφαλή ανάλυση από το SiteAdvisor. Καμιά ιστοσελίδα δεν μπορεί να είναι 100% ασφαλής, αλλά είμαστε σίγουροι πως οι παρακάτω παρέχουν καθαρά και αξιόπιστα προγράμματα.

1. Ninite

  • WOT Trustworthiness: 94%
  • URLVoid Rating: 24/25
  • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής
free-software-downloads-ninite
Αν δεν γνωρίζεις το Ninite, το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις είναι πως η ιστοσελίδα σου παραδίδει μια λίστα με τα πιο δημοφιλή δωρεάν προγράμματα. Επιλέγεις αυτά που θέλεις, σου τα κατεβάζει όλα μαζί μέσα σε ένα αρχείο εγκατάστασης και τα εγκαθιστά όλα μαζί χωρίς εσύ να χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο.
Το Ninite είναι γνωστό για την ασφάλεια και την προστασία που παρέχει, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείς για κακόβουλα λογισμικά ή ομαδοποιημένα bloatware και junkware. Απλά εκτέλεσε το αρχείο με τα προγράμματα που έχεις επιλέξει και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχουν εγκατασταθεί όλα.

2. Softpedia

  • WOT Trustworthiness: 93%
  • URLVoid Rating: 25/25
  • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής
free-software-downloads-softpedia
Το Softpedia είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη ιστοσελίδα αρχείων και προγραμμάτων, έχοντας περισσότερα από 850,000 αρχεία στη βάση δεδομένων του. Εκατοντάδες από αυτά τα αρχεία ενημερώνονται σε καθημερινή βάση, έτσι ώστε όχι μόνο να μπορείς να κατεβάσεις τα αγαπημένα σου προγράμματα χωρίς ιούς και malware, αλλά και να είσαι σίγουρος πως θα βρίσκονται στην πιο πρόσφατη έκδοση.
Συν τοις άλλοις, έχει φανταστική φήμη και είναι εύκολο στη χρήστη που καθιστά το κατέβασμα προγραμμάτων ανώδυνο, είτε είναι για Windows, είτε για Mac, είτε για Linux, είτε για Android και iOS, είτε για Windows Phone. Η ιστοσελίδα παρέχει και drivers για κάθε λειτουργικό σύστημα.

3. MajorGeeks

  • WOT Trustworthiness: 93%
  • URLVoid Rating: 25/25
  • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής
free-software-downloads-majorgeeks
Ακόμα κι αν η ιστοσελίδα μοιάζει να είναι από τη δεκαετία του ’90, το MajorGeeks υπήρξε ένας από τους πιο αξιόπιστους διαδικτυακούς ιστοτόπους λήψης λογισμικού για πάνω από 15 χρόνια. Όταν μια ιστοσελίδα έχει πάνω από δύο χιλιάδες συνδεδεμένους χρήστες σχεδόν όλη την ώρα, καταλαβαίνεις πως μιλάμε για μεγάλη υπηρεσία.
Το MajorGeeks παρέχει μια λίστα με τίτλο «Top Freeware Picks» η οποία είναι μια εξαιρετική επιλογή για να ξεκινήσεις. Αλλά μην φοβηθείς να κατεβάσεις και να αναζητήσεις το οτιδήποτε, μιας και είναι από τις πιο ασφαλείς ιστοσελίδες που υπάρχουν.

4. FileHippo

  • WOT Trustworthiness: 93%
  • URLVoid Rating: 24/25
  • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής

free-software-downloads-filehippo
Το FileHippo είναι μια πολύ γνωστή ιστοσελίδα με πάνω από 20.000 προγράμματα τα οποία κατανέμονται σε 16 διαφορετικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, Mac και Web. Αλλά ό, οτι κι αν κάνεις, αν η ιστοσελίδα σου προσφέρει να κατεβάσεις έναν download manager για να κατεβάζεις προγράμματα, απόρριψε το ώστε να κατέβει το πρόγραμμα που επέλεξες.
Αξίζει να σημειώσουμε πως το FileHippo παρέχει ένα πρόγραμμα Update Checker, το οποίο σαρώνει τον υπολογιστή σου και σε ενημερώνει αν κάποιο από τα προγράμματα που έχεις πρέπει να ενημερωθεί σε νεότερη έκδοση. Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να βεβαιωθείς ότι όλα τα προγράμματα που έχεις βρίσκονται πάντα στην τελευταία τους έκδοση.

5. FilePuma

  • WOT Trustworthiness: 91%
  • URLVoid Rating: 25/25
  • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής
free-software-downloads-filepuma
Το FilePuma μπορεί να έχει παρόμοιο όνομα με το FileHippo και να μοιράζονται αρκετές ομοιότητες, αλλά στην πραγματικότητα το FilePuma υπερέχει στην κατηγοριοποίηση του, η οποία είναι πολύ πιο εύκολη για να περιηγηθείς σε σύγκριση με αυτήν που παρέχει το FileHippo.
Το FilePuma παρέχει κι αυτό από μεριάς του ένα Update Detector το οποίο διατηρεί όλα τα προγράμματα του υπολογιστή σου ενημερωμένα. Πολύ βολικό αν το εργαλείο του FileHippo δεν λειτουργεί – για οποιονδήποτε λόγο – σε εσένα.

6. Download Crew

  • WOT Trustworthiness: 91%
  • URLVoid Rating: 25/25
  • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής
free-software-downloads-downloadcrew
Παρά τον πονοκέφαλο που προκαλεί η συγκεκριμένη ιστοσελίδα με τον σχεδιασμό της, αξίζει να την χρησιμοποιήσεις διότι σε κάθε προγράμματα που πας να κατεβάσεις σου παρέχει αναλυτική περιγραφή.
Αν θέλεις να κατεβάσεις δημοφιλή προγράμματα, μπορείς να ξεκινήσεις από την κατηγορία «Most Popular Downloads» ώστε να δεις τι κατέβασαν οι περισσότεροι χρήστες του Download Crew. Μπορείς επίσης να δεις και την κατηγορία «Editor’s Choice» (η οποία βρίσκεται στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας) για να δεις τι σου προτείνει να κατεβάσεις η ίδια η ιστοσελίδα. Παρέχονται προγράμματα για Windows, Mac, Linux, Android και iOS.

7. FileHorse

  • WOT Trustworthiness: 91%
  • URLVoid Rating: 24/25
  • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής
free-software-downloads-filehorse
Το FileHorse δεν έχει πολλά προγράμματα. Αντ ‘αυτού, η ιστοσελίδα εστιάζει κυρίως μόνο στα καλύτερα και πιο χρήσιμα προγράμματα για να διασφαλίσει πως όλα είναι καθαρά και απαλλαγμένα από κακόβουλο λογισμικό και ιούς. Είναι πολύ καλό για την εύρεση εναλλακτικών προγραμμάτων για μερικά από τα πιο δημοφιλή προγράμματα.

8. SnapFiles

  • WOT Trustworthiness: 90%
  • URLVoid Rating: 24/25
  • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής
free-software-downloads-snapfiles
Υπάρχει μια μικρή διαφορά με το SnapFiles και τις υπόλοιπες ιστοσελίδες με δωρεάν προγράμματα, αλλά ο κύριος λόγος που αξίζει να την χρησιμοποιήσεις είναι η αρχική της σελίδα η οποία ενημερώνεται καθημερινά με χρήσιμα και αξιόπιστα προγράμματα. Εάν την ελέγχεις σε καθημερινή βάση, θα βρεις μερικά πολύ ενδιαφέρον προγράμματα.

9. DonationCoder

  • WOT Trustworthiness: 92%
  • URLVoid Rating: 25/25
  • SiteAdvisor Verdict: Ασφαλής
free-software-downloads-donationcoder
Αν και δεν έχει πολλά προγράμματα, το Donation Coder παρέχει αξιόπιστα και καθαρά από ιούς δωρεάν προγράμματα. Δέχεται δωρεές (το καταλαβαίνεις και από το όνομα του) και το μειονέκτημα του είναι ότι παρέχει μόνο βοηθητικά προγράμματα που δημιουργούνται από την ίδια την ιστοσελίδα. Όπως και να ‘χει, αξίζει να την ρίξεις μια ματιά, ίσως βρεις κάτι ενδιαφέρον.

Μην βασίζεσαι όμως μόνο σε αυτή την λίστα! Εν τέλη, θα πρέπει να μάθεις με ποιους τρόπους μπορείς να παραμείνεις ασφαλείς στο διαδίκτυο και ποιες ιστοσελίδες να εμπιστεύεσαι (αν και το ‘παμε, δεν υπάρχει καμιά που να είναι 100% ασφαλής).
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα